ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ: Αύγουστος 2018

138

Για μεγαλύτερη ακρίβεια στις προβλέψεις, διάβασε εκτός από το ζώδιο και τον ωροσκόπο σου 💜

Για να λαμβάνεις την πρόβλεψη του ζωδίου σου με mail κάθε πρωτομηνιά, κάνε εγγραφή ΕΔΩ ή μέσω της φόρμας στον πάτο της σελίδας.

ΚΡΙΟΣ

Ο Άρης, ο κυβερνήτης σου Κριέ είναι ανάδρομος από το τέλος του Ιουνίου έχοντας έτσι δημιουργήσει αρκετά προβλήματα σε όσους έχουν θέματα διαχείρισης συναισθημάτων, θυμού, συντροφικότητας και αναγνώριση των ίδιων τους των επιθυμιών. Αυτό σημαίνει πως επηρεάζει βασικά όλους μας! Κι όμως, καθώς εσύ έχεις την τιμητική σου καθότι σε κυβερνά ο κόκκινος πλανήτης και έχει μάλιστα πλησιάσει πάρα πολύ την Γη μας αυτό το διάστημα, σε επηρεάζει λίγο περισσότερο με τρόπο που συχνά σε αποπροσανατολίζει και σε φέρνει στα άκρα να δοκιμάσει τις προσωπικές σου αντοχές. Η συμβουλή της αστρολόγου είναι να προσπαθείς να έρχεσαι σε συμφωνίες παρά να εντείνεις ήδη δεδομένες διαφωνίες.

Αν και μέσα στο Καλοκαίρι, δε μπορώ να αγνοήσω την ενεργοποίηση οίκων εργασίας για τους Κριούς. Το τρίγωνο Κρόνου – Ουρανού παραμένει ενεργό βοηθώντας τα εισοδήματα να ρέουν όσο συνεχώς προσπαθείς, ενώ όσο κερδίζεις καταλήγεις να δουλεύεις περισσότερο δημιουργώντας τελικά έναν βρόγχο που μόνο κερδισμένο σε βγάζει αν βρεις το κουράγιο να προσπαθήσεις λίγο περισσότερο μέσα τον καύσωνα. Ο ανάδρομος κυβερνήτης σου εν τω μεταξύ περνά επίσης στον οίκο της καριέρας στις 13.08, ενώ ανάδρομος είναι επίσης ο εργατικός Ερμής έως 19.08 δυσκολεύοντας την επικοινωνία, αλλά διευκολύνοντάς σε να βρεις ευρηματικές λύσεις σε προβλήματα που προκαλούσαν στασιμότητα μέχρι χθες. Συνολικά, οικονομικοεπαγγελματικά ο μήνας είναι καρποφόρος.

Ό, τι κι αν συμβαίνει όμως, ο Αύγουστος παραμένει Αύγουστος και η Αφροδίτη στο θυμίζει με την είσοδό της στον Ζυγό μετά τις 07.08 όταν σε θέλει ξέγνοιαστο να απολαμβάνεις τον έρωτα, τους φίλους, τη χαρά της ζωής, ουσιαστικό χρόνο με τα παιδιά σου. Η αγάπη ακτινοβολεί και όσο τη νιώθεις και την εκπέμπεις, γίνεσαι κι εσύ ομορφότερος!

 

ΤΑΥΡΟΣ

Η τελευταία έκλειψη του Καλοκαιριού πραγματοποιείται στις 11.08 στο ζώδιο του Λέοντα, η οποία ενεργοποιεί έναν οίκο ο οποίος βρίσκεται εδώ και αρκετούς μήνες στο επίκεντρο με τον δικό του τρόπο και αφορά τα μέρη που σε κάνουν να αισθάνεσαι ασφάλεια. Ναι, αυτά είναι το σπίτι και τα οικογενειακά σου πρόσωπα, είναι η σταθερές αξίες της ζωής. Τι γίνεται λοιπόν όταν συμβάντα όπως η έκλειψη αναταράσσουν την ασφάλεια αυτή; Τότε ο Ταύρος μπορεί να αντιδράσει κάπως… απότομα. Ο κυβερνήτης σου, η Αφροδίτη, βρίσκεται στο άλλο ζώδιο που κυβερνά και μοιάζει σα να σε έχει εγκαταλείψει, ενώ ο ανάδρομος Ερμής σε σύνοδο με την έκλειψη μπορεί δίχως έναν σωστό χειρισμό να ανεβάσει το επίπεδο δυσκολίας της. Η ενεργοποίηση του Λέοντα μέσα στον Αύγουστο μπορεί να είναι ένα ωφέλιμο δίδαγμα που σχετίζεται με το πόσο διατεθειμένος είσαι τελικά να αφήσεις τα γνώριμα (μια μετακόμιση; αλλαγή της οικογενειακής δομής;) και να ξεκινήσεις να αναζητάς την πολυπόθητη ασφάλεια μέσα σου, δίχως να βασίζεσαι σε εξωτερικούς παράγοντες και ασταθείς μεταβλητές.

Στις 23.08 ο Ήλιος περνά στη Παρθένο και έτσι σχηματίζεται ένα μεγάλο τρίγωνο στα Γήινα ζώδια (κι εσύ είσαι Γήινο ζώδιο φυσικά!) με τον Ήλιο, τον ανάδρομο Κρόνο από τον Αιγόκερω και τον ανάδρομο Ουρανό από το δικό σου ζώδιο. Αυτή η κοσμική «πυραμίδα» φέρνει ερωτικές γνωριμίες, ευκαιρίες για διακοπές (ή έστω μικρές εκδρομές/πικ νικ), αναθεώρηση πεποιθήσεων και μια εσωτερική αίσθηση ολοκλήρωσης. Έτσι, όσο ο μήνας φτάνει προς το τέλος του φαίνεται πως βελτιώνεται και σου επιτρέπει να τον απολαύσεις. Bonus πως ο Άρης επανέρχεται 28.08 σε ορθή πορεία και άρα ετοιμάζεται να ξεκινήσει από Σεπτέμβρη να ξαναδιανύσει ορθόδρομος πλέον τον οίκο της καριέρας: θα εμφανιστούν εκ νέου ευκαιρίες να ξεχωρίσεις και να αποδείξεις την αξία σου από Σεπτέμβρη!

 

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Καλό μήνα! Ο κυβερνήτης σου, ο Ερμής είναι ανάδρομος αν δεν το έχεις ήδη μάθει – ανάδρομοι είναι επίσης Πλούτωνας, Ποσειδώνας, Ουρανός, Κρόνος και Άρης. Γινόταν ο Ερμής να έλειπε από τέτοιο πάρτι; Ο κυβερνήτης σου ανάδρομος στον Λέοντα δυσκολεύει ίσως την επικοινωνία, όμως περισσότερο αυτό που κάνει είναι να βάζει μια θολούρα στο μυαλό. Ξέρεις.. δυσκολία συγκέντρωσης, να ονειρεύεσαι παραλίες όσο είσαι στη δουλειά και να κάνεις αρνητικές σκέψεις όταν οι γύρω σου εκφράζουν αισιοδοξία. Πνεύμα αντιρρησίας ακόμα και δίχως να το επιδιώκεις!

Όπως και να ‘χει, ο Ερμής αν και φτάνει τελευταίος στη παρέα των ανάδρομων είναι ο πρώτος που αποχωρεί στις19.08 κάνοντας εντυπωσιακή έξοδο ως συνήθως σε όψη με την Αφροδίτη, τον πλανήτη του έρωτα που βρίσκεται στον ερωτικό Ζυγό ήδη από τις 07 Αυγούστου. Αυτό σημαίνει πως ο Αύγουστος σου ταιριάζει Δίδυμε, τραβάς όλη τη θετική προσοχή, φλερτάρεις, έχεις επιτυχίες σε διάφορους τομείς. Μπορείς να επιτύχεις όλους τους προσωπικούς σου στόχους – μην δειλιάσεις! Αρκετές πλανητικές ενέργειες είναι με το μέρος σου ειδικά σε ότι σχετίζεται με τις σχέσεις και την εργασία.

Η μερική έκλειψη Ηλίου στον Λέοντα (11.08) βρίσκεται σε σύνοδο με τον κυβερνήτη σου και άρα σε επηρεάζει ιδιαίτερα. Η συμβουλή της αστρολόγου σου είναι α.να προστατέψεις τη φήμη σου από τυχόν κακεντρεχείς γλώσσες, β.να μην βιαστείς να πάρεις αποφάσεις εκεί που μπλέκονται επενδύσεις (οικονομικές ή συναισθηματικές) και γ.να προσέχεις την υγεία σου καθώς ο κυβερνήτης της, Άρης, παραμένει ανάδρομος έως 27.08 αναδύοντας παρελθοντικές ανισορροπίες όπως έκανε και τον Ιούλη.

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ορισμένοι Καρκίνοι αξιοποίησαν τις εκλείψεις του Ιουλίου για να κάνουν μια νέα αρχή, άλλοι για να βάλουν μια τελεία σε ότι είχε πια παρατραβήξει. Μία ακόμα έκλειψη συμβαίνει τον Αύγουστο (μην ανησυχείς Καρκίνε – θα είναι η τελευταία για το Καλοκαίρι), η οποία πραγματοποιείται στο γειτονικό ζώδιο του Λέοντα. Τι συμβολίζει το ζώδιο αυτό για εσένα; Είναι όσα σε «γεμίζουν», σε κάνουν να αισθάνεσαι καλά. Τα χρήματα, το φαγητό, τα συναισθήματα αγάπης. Η έκλειψη στις 11.08 εκεί σε κάνει να αναθεωρήσεις πόσο πραγματικά χρειάζεσαι όλα αυτά τα εξωτερικά για να αισθανθείς πλήρης. Αν η αληθινή ευτυχία πηγάζει από μέσα μας, τότε γιατί συχνά δυσκολεύεσαι να την ξεθάψεις;

Όχι, γενικά το κλίμα του Αυγούστου δεν είναι τόσο βαρύ όσο του Ιουλίου αν εξαιρέσουμε την έκλειψη.

  1. Η Αφροδίτη περνά 07.08 στον Ζυγό προσφέροντας οικογενειακή θαλπωρή (η παραδοσιακή επίσκεψη στο χωριό φέρνει γαλήνη) αν και η διπλωματία είναι ο άσσος στο μανίκι σου ειδικά το διάστημα 22-31 Αυγούστου.
  2. Ο Ερμής που είναι ακόμα ανάδρομος ορθοδρομεί στις 19.08 φέρνοντας μια ανάσα στις οικονομικές δοσοληψίες και την επικοινωνία γενικότερα.
  3. Ο Άρης επιστρέφει στον Αιγόκερω για να αναταράξει ακόμα περισσότερο τη Καλοκαιρινή ραστώνη (13.08) αλλά ευτυχώς κι αυτός ακόμα ορθοδρομεί τέλος του μήνα. Να θυμάσαι πως το Καλοκαίρι βγάζει συχνά στην επιφάνεια διαφωνίες και ναι – χρειάζονται συχνά χρόνια μέχρι να μπορέσουν να εξομαλυνθούν μέσα στις σχέσεις. Δες τα ξεσπάσματα όχι ως καταστροφές αλλά ως ευκαιρίες να ανακαλύψεις περισσότερα για τον άλλον, πως σκέφτεται και πως μπορείτε να επιλύσετε ότι προκύπτει, όσο το δυνατόν πιο παραγωγικά – όχι καταστροφικά.

 

ΛΕΩΝ

Ο ανάδρομος Κρόνος στον οίκο της δουλειάς βρίσκεται σε αρμονική όψη με τον Ουρανό από τον οίκο της καριέρας και της φήμης σου. Οπότε η επαγγελματική σου ζωή πηγαίνει άψογα ακόμα και εν μέσω Καλοκαιριού! Μπορεί τα πράγματα να κυλάνε κάπως… αργά, εε ο Αύγουστος ήταν πάντα μήνας για να ζει κανείς τη ζωή με λίγο πιο χαλαρούς ρυθμούς. Η έκλειψη στο ζώδιό σου και ο Ήλιος (που φυσικά κυβερνά τον βασιλιά Λέοντα) επίσης εδώ, σε κάνουν το επίκεντρο της προσοχής. Τέλεια! (τέλεια;)

Ο κυβερνήτης των οικονομικών σου όμως είναι ο Ερμής ο οποίος παραμένει ανάδρομος μέχρι τος 19.08. Σε ποιο ζώδιο βρίσκεται ανάδρομος ο Ερμής; ίσως το μάντεψες, στο δικό σου φυσικά! Οπότε προσέχεις να μην πάρεις βεβιασμένες αποφάσεις και σίγουρα να μην ξοδέψεις πολλά αυτόν τον μήνα. Καλύτερα να είσαι ιδιαίτερα φειδωλός όσων αφορά την διαχείριση των εισοδημάτων παρά να σου χαλάσει τη Αυγουστιάτικη διάθεση (και ίσως και του επόμενου μήνα..). Η Αφροδίτη στον Ζυγό μετά τις 07.08 πάντως μιλά για εκδρομές, ταξίδια, πάρτι και μυρίζει την αλμύρα της θάλασσας. Κρίμα να μην την αξιοποιήσεις!

Ένα από τα καυτά θέματα του Αυγούστου είναι η διατήρηση της ταυτότητας όταν βρίσκεσαι μέσα σε σχέση ή ακόμα και μέσα στην ίδια σου την οικογένεια. Η έκλειψη στο ζώδιό σου (11.08) μαζί με τον ανάδρομο Άρη (έως 13.08 στον Υδροχόο) με κάνουν συνολικά να αναλογίζομαι πως ορισμένοι αγαπάνε και βρίσκουν έτσι τον εαυτό τους. Οι περισσότεροι όμως, αγαπούν έτσι που μέσα στον έρωτα χάνουν τον εαυτό τους. Εσύ πόσο καθορίζεσαι από τις σχέσεις σου;

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Οι ανάδρομοι καλά κρατούν, ευτυχώς ένας ένας παίρνουν σειρά να ορθοδρομήσουν τέλος του μήνα ή στην αρχή του επόμενου. Άντε γιατί ο Παρθένος έχει και τα γενέθλιά του να γιορτάσει ή έστω το νέο του προσωπικό έτος να ξεκινήσει – μια δυναμική αρχή πάντα βοηθάει! Αυτό που σίγουρα δεν βοηθά είναι ο ανάδρομος κυβερνήτης σου Ερμής στον Λέοντα έως τις 19.08 να μεγεθύνει φοβίες, να σε κάνει να αναλογίζεσαι το χειρότερο πιθανό σενάριο ή αποτέλεσμα. Ο πανικός καραδοκεί και δεν προλαβαίνεις τώρα να τελειοποιήσεις τις τεχνικές ψυχραιμίας. Κάνε ό,τι καλύτερο μπορείς.

Οι οίκοι του έρωτα και των σχέσεων αντίστοιχα έχουν επίσης 3-4 ανάδρομους να κάνουν βόλτες, οπότε επιστροφές σε παρελθοντικές σχέσεις, άνθρωποι που σε θυμούνται ξαφνικά και ζητάνε περισσότερα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Άλλωστε εσύ παραμένεις σταθερά άκρως γοητευτικός – η Αφροδίτη ακόμα κι αν εγκαταλείπει το ζώδιό σου στις 07.08, περνά στον Ζυγό απλώς για να αυξήσει περισσότερο το σεξαπίλ σου.

Μετά τις 23.08 ο Ήλιος περνά στο ζώδιό σου και κάτι πανέμορφο συμβαίνει! Σχηματίζει ένα μεγάλο τρίγωνο στα Γήινα ζώδια μαζί με τους (ανάδρομους) Κρόνο και Ουρανό. Όμως αυτό το τρίγωνο είναι ικανό να εκτοξεύσει την αυτοπεποίθησή σου, να σε κάνει περισσότερο δημιουργικό, φέρνει επιτυχίες στην επαγγελματική και προσωπική σου ζωή. Ανακαλύπτεις εκ νέου τι σημαίνει ισορροπία, ασφάλεια και έχεις την ενέργεια να αντιμετωπίσεις οτιδήποτε έρθει στον δρόμο σου – ως ένας γνήσιος και αποτελεσματικός Παρθένος δηλαδή.

ΥΓ. Η Ηλιακή έκλειψη στον Λέοντα 11.08 φέρνει δύσκολες αλλά αντιμετωπίσιμες μέρες όσο δεν ξεχνάς να στηρίζεσαι στα ακλόνητα πατήματα που έχεις και κρατάς τους αγαπημένους σου κοντά.

 

ΖΥΓΟΣ

Ευνοϊκά ξεκινά ο Αύγουστος με το τρίγωνο Ήλιου – Δία να σε γεμίζει αυτοπεποίθηση, χρήματα, χαρούμενα συναισθήματα, παρέες. Νέες γνωριμίες δεν αποκλείονται αν και ευκολότερα συμβαίνουν μετά τις 07.08 που ο κυβερνήτης σου, η Αφροδίτη, περνά στο ζώδιό σου! Αυτό είναι υπέροχο νέο για τους απανταχού Ζυγούς, δείχνει πως ότι κι αν συμβαίνει γύρω σου, παραμένει Καλοκαίρι όπου μπορείς να απολαύσεις, να ζήσεις, να κερδίσεις αλλά και να βάλεις όρια σε αυτούς (βλ. οικογένεια) που προσπαθούν να ανακατευτούν στις προσωπικές σου σχέσεις. Παραμένοντας πάντως στα ερωτικά ζητήματα, μια νέα ιστορία μπορεί εύκολα να ξεκινήσει στο καυτό Καλοκαίρι, ειδικά το πρώτο μισό του μήνα. Τι κι αν ο Ερμής είναι ανάδρομος; αυτό απλώς ανοίγει πόρτες επιπλέον σε παρελθοντικούς έρωτες να εισβάλουν πάλι στη καρδιά σου.

22-31.08 παραμένει ενεργό το τετράγωνο της Αφροδίτης από το ζώδιό σου με τον Πλούτωνα κάτι που συχνά εκφράζεται ως ερωτική έλξη προς άτομα ακατάλληλα – κάτι που έμμεσα προκαλεί απογοήτευση. Καθώς οι ανάδρομοι ακόμα κυριαρχούν, αποτελεί σπάνια ευκαιρία να ανακαλύψεις τι βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια συναισθημάτων κατωτερότητας, έλλειψης αυτοεκτίμησης ή απλά της εσωτερικής στεναχώριας.

Και τι γίνεται με την έκλειψη; Η Ηλιακή έκλειψη στις 11.08 ενεργοποιεί τον οίκο της ελπίδας, των ονείρων, του μέλλοντος και των ευκαιριών! Και τον ενεργοποιεί με τρόπο που μπορείς αν χειριστείς τα πράγματα με την γνωστή σου διπλωματία ώστε να αυξήσεις τα έσοδα και να ωθήσεις την καριέρα. Αγνόησε τυχόν καταστροφολογίες που θα ακούσεις για την έκλειψη και εκμεταλλεύσου την όπως μπορείς!

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Καλό μήνα! Ένας Αύγουστος που ξεκινά με αρκετό ενδιαφέρον, όπως έτσι και τελειώνει. Μόλις στις 07.08 (η επιρροή διαρκεί όλο το πρώτο δεκαήμερο), ο Δίας από το ζώδιό σου σχηματίζει όψη τετραγώνου με τον Ήλιο από τον Λέοντα κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να γεμίζεις με αυτοπεποίθηση, ευκαιρίες καριέρας, ενώ ανοίγει επιπλέον δρόμο προς νέες γνωριμίες – αν αυτό είναι κάτι που θες.

Η έκλειψη του μήνα στον Λέοντα στις 11.08 ενεργοποιεί τον πιο κοινωνικό σου οίκο και σου δείχνει το πόσο όμορφα μπορείς να αισθανθείς ανάμεσα σε κόσμο – ένα θέμα το οποίο επικρατούσε και τον προηγούμενο μήνα. Καλοκαίρι είναι, οι διακοπές εξακολουθούν να βρίσκονται στο πρόγραμμα, όμως ακόμα κι αν δεν βρίσκονται στο πρόγραμμα, τίποτα δεν σε εμποδίζει από το να περάσεις όμορφες χαλαρωτικές στιγμές με φίλους. Ειδικά μετά τις 20.08, μη σου πω πως επιβάλλεται κιόλας!

Να τονίσουμε επίσης πως μέσα στον Αύγουστο ξανακορυφώνεται το τρίγωνο του Δία (από το ζώδιό σου) με τον Ποσειδώνα. Περισσότερα για την όψη αυτή είχα γράψει ΕΔΩ. Τώρα για εσένα το τρίγωνο αυτό εκφράζεται με έναν τρόπο που σου επιτρέπει να ευχαριστηθείς τη ζωή, δίνει μια αισιοδοξία όταν ανακαλύπτεις εκ νέου τη χαρά που κρύβετε στο κάθε τι. Αυτό για έναν Σκορπιό που έχει μια φυσική τάση να αναγνωρίζει τα πιο μύχια, σκοτεινά σημεία – είναι υπέροχο. Όχι γιατί είσαι γενικά απαισιόδοξος, απλώς γιατί η όψη αυτή σου δίνει την ώθηση να εκτοξευθείς υψηλότερα. Είναι κίνητρο και παιχνίδι. Είναι έρωτας και ηδονή. Είναι όλα όσα το Καλοκαίρι πρέπει να συμβολίζει.

 

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η ταραχή του Καλοκαιριού συνεχίζεται και τον Αύγουστο με μία ακόμα έκλειψη και τους ανάδρομους να γυροφέρνουν, όμως ο Τοξότης έχει τον κυβερνήτη του Δία ακόμα σε όψη τριγώνου με τον Ποσειδώνα που του προσφέρει μια αισιόδοξη στάση ζωής – κάτι που πάντα βοηθά. Αλλά σίγουρα η έκλειψη στον Λέοντα και ο ανάδρομος Ερμής στο ίδιο ζώδιο αποτελούν έναν βραχνά στα οικονομικά, φέρνουν καθυστερήσεις σε πληρωμές και μια τάση να ξοδεύεις περισσότερα απ’ότι η τσέπη σου αντέχει ή χρειάζεται. Τίποτα που να μην αντιμετωπίζεται βάζοντας το πολυπόθητο μα και τόσο μισητό «μέτρο».

Φυσικά ο Τοξότης Αυγουστιάτικα θέλει να ταξιδέψει και η κινητικότητα στον 9ο οίκο σου βοηθά σε αυτό, ακόμα περισσότερο μετά τις 19.08 που ο Ερμής επανέρχεται σε ορθή πορεία στον οίκο εκείνο. Καινούργια μέρη ή επιστροφή στα γνώριμα, όλα προσφέρουν νέες εξερευνήσεις και καλοπέραση! Επιπλέον η Αφροδίτη περνά στον Ζυγό μετά τις 07.08 οπότε παίρνεις τα πάνω σου, βρίσκεσαι με φίλους, γελάς μέσα απ’ τη καρδιά σου. Οι πιο σταθερές – χρόνιες σχέσεις βέβαια παραμένουν δύσκολο θέμα τουλάχιστον μέχρι 28.08, αλλά οι μικροπεριπέτειες, νέες γνωριμίες και τα… παιχνίδια τέτοιου είδους ευνοούνται.

Επαγγελματικά (αν βρεις χρόνο να ασχοληθείς με τη δουλειά δηλαδή) ο Αύγουστος έχει επίσης ευκαιρίες και μια τάση βελτίωσης. Ιδιαίτερα αξιοσημείωτες είναι οι μέρες 23-25.08. Δημιουργικότητα, κέρδος, αναγνώριση. Αν κάτι που έχεις καιρό στα σκαριά θες να επιτύχει, αυτές οι μέρες είναι οι κατάλληλες να θέσεις τα γρανάζια σε κίνηση! Γενικά το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα είναι ευνοϊκότερο από την αρχή του Αυγούστου. Τόσο στη δουλειά, όσο και στις σχέσεις. Καλό μήνα Τοξότη!

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο ανάδρομος Άρης επιστρέφει στο ζώδιό σου στις 13.08 για να συναντήσει τους επίσης ανάδρομους Κρόνο και Πλούτωνα. Ορισμένοι θα τους χαρακτηρίσουν ίσως τους 3 πιο… σκοτεινούς πλανήτες, εγώ θα σου πω απλώς πως η συσσωρευμένη ενέργεια των ανάδρομων είναι ευκαιρία ενδοσκόπησης, να κλείσεις μέσα σου παρελθοντικές πόρτες που στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν καν ως πόρτες πλέον. Βάζεις τελεία για να μπορέσεις μετά να προχωρήσεις. Όλα θέλουν όμως τον χρόνο τους και σίγουρα δεν βοηθά Αυγουστιάτικα κανείς να βιάζεται.

Κάτι ακόμα: με τον ανάδρομο Άρη εδώ είναι εύκολο να προκύψουν ανόητες διαφωνίες μέσα στις σχέσεις σου. Αποφεύγεις εκφράσεις όπως «είμαι σίγουρος πως είπα το τάδε» ή «είμαι σίγουρος πως είπες το δείνα». Τέτοιες κουβέντες δεν γίνονται να αποδειχθούν οπότε απλώς καταλήγουν συχνά σε τσακωμούς δίχως λύση. Εναλλακτικά μπορείς να πεις «αυτό που κατάλαβα πως είπες ήταν το τάδε» ή «αυτό που ήθελα να πω ήταν το δείνα». Έτσι καταφέρνεις να σταθείς πάνω από το δίλλημα του ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο. Αυτά στα λέω γιατί ο Ερμής, πλανήτης της επικοινωνίας, είναι ανάδρομος ως 19.08 σε έναν ευαίσθητο για εσένα οίκο και παρεξηγήσεις εύκολα δημιουργούνται.

Το μεγάλο τρίγωνο σαν πυραμίδα που σχηματίζεται στα Γήινα ζώδια 23-25.08 φέρνει νέες γνωριμίες, τύχη, διακοπές! Όταν σε κατακλύζουν έντονες αισθήσεις που το μυαλό προσπαθεί να μπλοκάρει επαναφέροντάς σε, σε ποιο σταθερά όρια (και ίσως γίνεται ανυπόφορο) να θυμάσαι πως μπορεί τα συναισθήματα να υπερνικούν τη λογική αλλά την ίδια στιγμή η λογική μπορεί να καταστρέψει τα συναισθήματα που κάνουν τη ζωή άξια να τη ζήσεις.

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ένα δύσκολο Καλοκαίρι που δεν έχει φτάσει ακόμα στο τέλος του. Πέρασες μια ολική έκλειψη Σελήνης στο ζώδιό σου και τώρα ακολουθεί μια μερική Ηλιακή ακριβώς απέναντί σου στις 11.08 να στενεύει τον κλοιό μεταξύ της σχέσης και της εργασίας. Σε ποιόν τομέα είναι που εσύ αναζητάς την αλλαγή;

Ο Άρης παραμένει ανάδρομος στο ζώδιό σου έως τις 12.08 για να περάσει στη συνέχεια στον Αιγόκερω. Είναι κουραστικό να έχεις τον Άρη ανάδρομο «πάνω σου», εξαντλητικό όμως μετά από τόσο καιρό να περνά στον πιο σκοτεινό σου οίκο.  Γενικά όπως βλέπεις 1-12.08 τα πράγματα είναι δύσκολα σε διάφορους τομείς, ειδικά όταν έρχεται να προστεθεί και το τετράγωνο του Άρη με τον επίσης ανάδρομο Ουρανό. Ακόμα περισσότερο αν είσαι Υδροχόος του 1ου δεκαημέρου νιώθεις πως έχεις πλέον εξαντλήσει κάθε απόθεμα υπομονής.

Όμως μια στιγμή! Τα πράγματα παρουσιάζουν επίσης σταδιακή βελτίωση. Ήδη από τις 07.08 η Αφροδίτη περνά στον Ζυγό δίνοντας μια νότα αισιοδοξίας, σε καλεί να πας διακοπές και υπόσχεται υπέροχες στιγμές με φίλους και οικογένεια! Επιπλέον, ο παραδοσιακός σου κυβερνήτης Κρόνος σχηματίζει όλο το μήνα αρμονική όψη με τον Ουρανό και ειδικά μετά τις 23.08 καταφέρνει να φωτίσει ολόκληρο τον χάρτη με συναισθήματα χαράς, έρωτα, ασφάλειας, οικονομικής ευημερίας. Ακόμα και ο ανάδρομος Ερμής επανέρχεται σε ορθή πορεία στις 19.08 βελτιώνοντας ανισορροπίες στην επικοινωνία και στις σχέσεις, ενώ το παράδειγμά του ακολουθεί και ο Άρης που επανέρχεται μετά από δύο μήνες ορθόδρομος στις 28.08 δίνοντας υποσχέσεις για έναν πιο ξέγνοιαστο και ευχάριστο Σεπτέμβρη!

 

ΙΧΘΥΕΣ

Καλό μήνα Ιχθύ! Τι συμβαίνει αστρολογικά τον Αύγουστο; Μια έκλειψη στον Λέοντα στις 11.08 και αρκετά τρίγωνα που ενεργοποιούνται και… ενεργοποιούν και εσένα μαζί τους! Το τρίγωνο Ήλιου – Δία στις 05.08 χαρίζει αυτοπεποίθηση, ξεγνοιασιά, οδηγεί σε διακοπές και μυρίζει Καλοκαίρι! Το μεγάλο τρίγωνο σαν πυραμίδα που συμβαίνει στα Γήινα ζώδια 23.08 πάλι, ευνοεί όλους τους Ιχθύες, αλλά ειδικότερα εκείνους που γεννήθηκαν Φλεβάρη.

Σύμφωνοι, ο ανάδρομος Άρης μοιάζει σαν κολλημένη τσίχλα στο παπούτσι – ενοχλητικός και σε καθυστερεί. Στα μισά όμως του μήνα οπισθοχωρεί ακόμα περισσότερο στον Αιγόκερω, καθαρίζοντας για λίγο την ατμόσφαιρα και το μυαλό απαλύνοντας φόβους και συναισθήματα κατωτερότητας τα οποία προέκυψαν.

Άρα τι κάνεις τον Αύγουστο;

  1. Προσέχεις την υγεία σου – ιδίως την διατήρησή της γιατί μέχρι και τις 19.08 ο Ερμής ανάδρομος και η έκλειψη στον αντίστοιχο οίκο στραγγίζουν ραγδαία τα αποθέματα ενέργειας.
  2. Δέχεσαι τα δώρα που το Σύμπαν ή απλώς οι φίλου σου προσφέρουν. Μην γίνεις από εκείνους που βρίσκουν κάτι αρνητικό στις καλές κινήσεις των γύρω τους γιατί η γκρίνια δημιουργεί γκρίνια με τον ίδιο τρόπο που όμως και η χαρά πολλαπλασιάζεται!
  3. Ειδικά μετά τις 23.08 που ο Ήλιος φωτίζει τον οίκο των σχέσεων, τόλμησε να γνωστοποιήσεις τα αισθήματά σου, πλησίασε εκείνους που σου ενδιαφέρουν – ερωτικά ή απλώς ως άνθρωποι. Ναι, κάθε τι καινούργιο εξακολουθεί να χρειάζεται αρκετή προσπάθεια, όμως μην ξεχνάς πως ακόμα και ο Άρης ορθοδρομεί στις 27.08, δίνοντας υποσχέσεις για έναν πιο ενεργητικό και καρποφόρο Σεπτέμβρη.

Αγάπη & Φως,

Φαίδρα

Οι προβλέψεις αυτές πρέπει να θεωρούνται απλά μετάφραση των θέσεων των πλανητών. Σε καμία περίπτωση οι προβλέψεις του AstrologyHat δεν αποτελούν νόμιμες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε προσωπικό ή επιχειρηματικό επίπεδο ή κάποιου είδους καθοδήγηση, διάγνωση ή βοήθεια σε κανένα επίπεδο.