Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, 2022

Book Club: Με ποια βιβλία θα κάνεις ποδαρικό στο 2020;

Εμείς σου προτείνουμε ταξίδια σε άλλες χώρες και άλλες δεκαετίες μέσα από 4 εκπληκτικά μυθιστορήματα

ΜΕΣΗ ΑΓΓΛΙΑ του Jonathan Coe, εκδ. Πόλις
Ενα νιόπαντρο ζευγάρι που διαφωνεί πολιτικά, ένας σχολιαστής που γράφει άρθρα υπέρ της λιτότητας και η επαναστάτρια έφηβη κόρη του, ένας συγγραφέας και ο πατέρας του που θέλει πριν πεθάνει να ψηφίσει υπέρ του Brexit. Ολες οι εντάσεις που ζει σήμερα το Ηνωμένο Βασίλειο σε ένα απολαυστικό μυθιστόρημα, στο οποίο συναντάμε ήρωες από προηγούμενα βιβλία του Κόου (Η Λέσχη των τιποτένιων, Κλειστός Κύκλος).

ΑΟΡΑΤΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ της Caroline Criado Perez, εκδ. Μεταίχμιο
Σε περίπτωση που είχατε την παραμικρή αμφιβολία ότι αυτός είναι ένας ανδρικός κόσμος (ναι, ακόμη κι αν φτάσαμε στο 2020), το βιβλίο εκθέτει τα μεροληπτικά επιστημονικά δεδομένα που τον διαμορφώνουν. Διαβάστε το και ανακαλύψτε όλους τους τρόπους με τους οποίους αυτό επηρεάζει αρνητικά την υγεία και την ευζωία των γυναικών.

Η ΡΟΔΙΑ ΜΟΝΑΧΑ ΞΕΡΕΙ του Σινάν Αντούν, εκδ. Καστανιώτη
Ο νεαρός γιος ενός νεκροθάφτη που θέλει να σπουδάσει γλύπτης βλέπει τη δικτατορία του Σαντάμ Χουσεΐν να καταστρέφει την κοινωνία και τα όνειρά του στο Ιράκ. Και ενώ λίγο μετά εισβάλλουν οι Αμερικανοί και η χώρα βυθίζεται στο σκοτάδι με την έκρηξη βίας που ακολουθεί, εκείνος συνεχίζει να ονειρεύεται την ομορφιά.

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΠΟΥΑΡΟ της Agatha Christie, εκδ. Ψυχογιός
Παραμονή Χριστουγέννων στην έπαυλη των Λι, ο πάτερ φαμίλιας βρίσκεται νεκρός στο δωμάτιό του μέσα σε μια λίμνη αίματος, ενώ η πόρτα του δωματίου του  είναι κλειδωμένη από μέσα. Για κακή τύχη του δολοφόνου, ο Ηρακλής Πουαρό κάνει τις διακοπές του στην περιοχή…

ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ της Toni Morrison, εκδ. Παπαδόπουλος
Η Τόνι Μόρισον (εκατοντάδες βραβεία, ανάμεσά τους Πούλιτζερ και το Νόμπελ Λογοτεχνίας – το πρώτο που δόθηκε σε Αφροαμερικανή) έφυγε από τη ζωή φέτος στις 5 Αυγούστου. Ωστόσο, τα βιβλία της παραμένουν φάροι ανθρωπιάς στο πέρασμα των χρόνων. H Αγαπημένη είναι ένα από τα καλύτερα βιβλία της, ένας
ύμνος στην ελευθερία με ηρωίδα μία γυναίκα που φτάνει να διαλέξει ακόμη και το φόνο για να αποτρέψει το μεγάλωμα μέσα στη σκλαβιά άλλης μίας ψυχής.

ΤΟ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΒΟΥΝΟ της Σώτης Τριανταφύλλου, εκδ. Πατάκη
Στην Τιφλίδα της δεκαετίας του 1980 η Ιρίνα Νόζατζε, κόρη εργάτη και δημοσιογράφος, βαριέται στα «Χρονικά της Σοβιετικής Γεωργίας». Μια αποτυχημένη αεροπειρατεία (τέσσερις Γεωργιανοί προσπαθούν να αυτομολήσουν στη Δύση) τη βγάζει από το λήθαργο. Μικρά και μεγάλα ανθρώπινα δράματα και μια χώρα που μεταμορφώνεται: τα σοβιέτ δίνουν τη θέση τους σε νέα, αυτόνομα κράτη.

Πηγή: maryclaire.gr

Related Posts

Δήμος Αθηναίων:Χριστούγεννα στην Πόλη

Θέατρο, Μουσική, Παραμύθια, Κάλαντα, Εκπαιδευτικά προγράμματα, Εικαστικά εργαστήρια, Αφηγήσεις, Καραγκιόζης, Χοροθέατρο και πολλά άλλα με ελεύθερη συμμετοχή Τα Χριστούγεννα είναι η πιο όμορφη περίοδος για τα παιδιά, αλλά και για όσους αισθάνονται...

Read more
Next Post