Συμβαίνει τώρα

Χάλασες τη δίαιτα σου ; Μπορείς να τη σώσεις !

Αρχικά πρέπει να σημειωθεί ότι μιλάμε για free γεύματα και όχι ημέρες, γιατί τόσο σε περίπτωση δίαιτας όσο και σε συντήρησης μια ολόκληρη μέρα υπερφαγίας μπορεί να οδηγήσει σε πάχυνση.

Σύμφωνα με έρευνες που έγιναν και δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Molecular Nutrition and Food Research, αρκούν 3 ελεύθερα γεύματα μέσα στην εβδομάδα για να αλλάξουν το μικροβίωμα του εντέρου, όπως θα συνέβαινε αν κατανάλωνες συστηματικά junk food… Συνεπώς μιλάμε για ένα ή 2 free γεύματα!

«Αν μιλήσουμε με νούμερα, ρεαλιστικά αν είσαι σε προσπάθεια απώλειας, θα πρέπει να κάνεις μόνο ένα free γεύμα κάθε εβδομάδα, ενώ αν απλά θέλεις να συντηρήσεις το βάρος σου, δυνητικά επιτρέπεται να καταναλώσεις μέχρι και 2», εξηγεί η ειδικός.

Δες  παραδείγματα να είναι πιο σαφές.

Μια μέση γυναίκα, σε φάση απώλειας χρειάζεται να καταναλώνει περίπου 1400 θερμίδες την ημέρα για να χάνει 600 γραμμάρια την εβδομάδα (θεωρώντας πως καίει περίπου 2000 θερμίδες ημερησίως).

Ας πούμε ότι σε ένα free γεύμα θα φάει 1 burger + 1 μερίδα πατάτες τηγανητές + 1 κομμάτι γαλακτομπούρεκο = 1500 θερμίδες (τις διπλές δηλαδή και παραπάνω από αυτές που χρειάζεται για να χάσει).

Αυτό λογικά το σώμα θα μπορέσει να το αντισταθμίσει τις επόμενες ημέρες ή ανάλογα με το μεταβολισμό να μειωθεί κατά ελάχιστα γραμμάρια η απώλεια της εβδομάδας.

Cheat day ή cheat γεύμα

Αν όμως, κλέψει 2*1500 = 3000, τη στιγμή που στις 7000 θερμίδες «παίρνεις» ένα κιλό, τότε ουσιαστικά εκείνη την εβδομάδα δε θα χάσει ή θα χάσει ελάχιστα.

«Για να το πούμε διαφορετικά, αθροιστικά μέσα στην εβδομάδα πρέπει να καταναλώσει για δίαιτα 7*1400 = 9800 και για συντήρηση 7*2000 = 14000. Με ένα free πάμε στις 11.300, ενώ με 2 στις 12.800 (πολύ κοντά στη συντήρηση)», τονίζει η Κλειώ Δημητριάδου.

Το μεγάλο στοίχημα, είναι όταν κάνεις το free, να μη συνεχίσεις με τη λογική του όλα ή τίποτα. Είναι σημαντικό να σεβαστείς την προσπάθειά σου και αν τελικά οι ατασθαλίες συνεχιστούν, τουλάχιστον να το απολαύσεις!

Οι ενοχές εξάλλου, είναι κακός σύμβουλος και δε θα σε βοηθήσουν να επανενταχθείς στο πρόγραμμα. Τέλος, είναι κακή ιδέα να ζυγιστείς το επόμενο πρωί, καθώς το αποτέλεσμα που θα δεις θα σε μπερδέψει περισσότερο και μπορεί να μην είναι καθόλου βοηθητικό!

 

Comments

0 comments

Ίσως σας ενδιαφέρει

The issue : Πώς διατηρούν ένα αψεγάδιαστο κορμί όλο τον χρόνο τα μοντέλα

Μερικά από τα πιο hot κορίτσια της πασαρέλας μοιράζονται μαζί σου χρήσιμα tips και σε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

close