#Cocktails: 2 δροσιστικά, καλοκαιρινά κοκτέιλ με λικέρ μαστίχας, από τον Γιώργο Σακκή

65

Τέλη καλοκαιριού και τι καλύτερο από ένα κοκτέιλ στο μπαλκόνι, τη βεράντα ή το εξοχικό; Όσοι βρίσκονται ακόμα διακοπές, αφήνουν αυτή τη δουλειά σε κάποιον bartender, αλλά εμείς που είμαστε εδώ στην πόλη, συμβουλευτήκαμε τον bartender μας Γιώργο Σακκή.

Αποκλειστικά για τους αναγνώστες του PENYPENY.GR, ο Γιώργος Σακκής μας λέει:

Πρέπει σιγά σιγά οι έλληνες bartenders να υποστηρίζουμε και να ενισχύουμε τα προϊόντας μας, άλλωστε τα δικά μας αποστάγματα είναι από τα πιο περιζήτητα λόγων των πολύ καλών bar και του αρκετά υψηλού επιπέδου που υπάρχει στην Αθήνα. Κάποια από τα Αθηναϊκά μαγαζιά έχουν πάρει μέρος σε μεγάλους διαγωνισμούς bar στο εξωτερικό και αυτό είναι κάτι που έχει βοηθήσει πολύ στο να αναγνωριστεί η ελληνική bar σκηνή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μεγάλη επισκεψιμότητα bartenders του εξωτερικού στη χώρα μας ώστε να γνωρίσουν τα προϊόντα μας, τις πρώτες ύλες κλπ.

ΛΙΚΕΡ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

Όλα ξεκινούν από το νησί της Χίου, στο οποίο αποκλειστικά σε ένα μόνο μέρος υπάρχει το θαυματουργό ρετσίνι της μαστίχας απ’ όπου παράγεται και το λικέρ. Το μαστίχι (η ρητίνη που εκκρίνεται) είναι ένα αρκετά ακριβό προϊόν, η τιμή του οποίου μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 200€/κιλό. Είναι δύσκολο στη διαχείρισή του και η απόσταξή του είναι μια επίπονη διαδικασία που επηρεάζεται σημαντικά από την πάροδο του χρόνου.

Για τον Γιώργο Σακκή, είναι το καλύτερο ελληνικό απόσταγμα, ιδιαίτερα αγαπητό απ’ όλους τους bartenders του χώρου. Δεν είναι τυχαίο που το χρησιμοποιούν ως βάση, πλέον, σε αρκετά από τα cocktails μας.

Το γνωρίζατε αυτό;

Κάθε χρόνο μετά τον Μάρτιο, διεξάγεται το “Mediterranean Cocktail Festival by Skinos” που είναι η μεγαλύτερη γιορτή του Μεσογειακού Cocktail. Εκεί συμμετέχουν περισσότερα από 500 bars σε 8 διαφορετικές χώρες και σερβίρουν Skinos cocktails εμπνευσμένα από υλικά της μεσογειακής φύσης. Πραγματικά, βλέπουμε απίθανα cocktails, μιας και το επίπεδο στην Ελλάδα έχει φτάσει αρκετά ψηλά!

Cocktail #1

  • 25 ml φρέσκο λεμόνι
  • 5 ml σιρόπι ζάχαρης
  • 7 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
  • 50ml liquer μαστίχας
  • Top up Three Cents Lemon Tonic

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Μέθοδος: Build up
Ποτήρι: Φούσκα
Γαρνίρουμε με 1 μεγάλη κορυφή βασιλικού

Cocktail #2 – Ένα twist του κλασικού ιταλικού Negroni

Με ιταλικά αλλά και ελληνικά αποστάγματα, ένα όμορφο twist του “βασιλιά” των cocktail, για πολλούς…

  • 30 ml bitter Campari
  • 30 ml Grace Gin
  • 30ml liquer μαστίχας
  • 1 μεγάλη φλούδα μανταρίνι ή λεμόνι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Μέθοδος: Stir
Ποτήρι: Old Fashion
Παρασκευή: Σε ένα Mixing Glass προσθέτουμε πάγο, προσθέτουμε τα συστατικά, σερβίρουμε στο ποτήρι και συμπληρώνουμε πάγο και γαρνίρουμε με μία φλούδα λεμόνι η μανταρίνι πατώντας πάνω από το ποτήρι ώστε να απελευθερωθούν τα αιθέρια έλαια.

Cheeeeerrss!!!!