#Cocktails: 5 συνταγές για το Φθινόπωρο με Ρούμι, Gin & Bourbon Whisky!

96

Μπορεί να μπήκε ο Οκτώβρης, μπορεί ο καιρός να μας τα έκανε κυριολεκτικά “μούσκεμα”, εμείς όμως στο PENYPENY.GR έχουμε πάντα διάθεση για απολαυστικά cocktails και το έχουμε αποδείξει με τις συνταγές που βρίσκουμε για εσάς!

Έτσι, ο bartender μας Γιώργος Σακκής βρέθηκε σε ειδική αποστολή να ετοιμάσει για εσάς τα καλύτερα cocktails ώστε να μπει όμορφα το φθινόπωρο! Αυτή τη φορά, όμως, είχε και παρέα! 4 αξιόλογοι bartenders, φίλοι του Γιώργου, μοιράζονται μαζί μας τις συνταγές τους…

Αλέξανδρος Χρονόπουλος

Είναι κάτοικος Αθήνας και πιο συγκεκριμένα μένει στον Κολωνό. Αυτή την περίοδο τον συναντάμε στην πολύχρωμη πλατεία του Foinikas Square στο Χαϊδάρι.

Ο Αλέξανδρος προτείνει:

  • 30ml gin
  • 30ml Mastiha
  • 15ml thym liqueur
  • 20 ml cucumber syrup
  • 25 ml lime
  • 15ml pineapple purée

Top up pimento ginger drink

Γιώργος Σακκής

Ο δικός μας Γιώργος είναι κάτοικος Χαλκίδας και αυτή την περίοδο θα τον βρούμε στο Negro Cocktail Bar στη Χαλκίδα.

Η πρότασή του: Pineapple Stories

  • 30ml lime
  • 30ml anana Puree
  • 15ml orgeat syrop
  • 15ml falernum syrop
  • 20ml st james imeria blanc
  • 20ml tiki lovers dark rum
  • 20ml tiki lovers rum pineaplle
  • 15ml orange curacao
  • 3 dash ginger bitter
    Γαρνιτούρα: Κορυφή δυόσμου, 1 φύλλο ανανά και μια φέτα ανανά
    Ποτήρι: Tiki glass

Βασίλης Σγουρομάλλης

Ο Βασίλης κατέκτησε την 1η θέση στον διαγωνισμό “The Coca Cola Expert 2016”. Μια πραγματικά απολαυστική αναμέτρηση ανάμεσα σε κορυφαίους bartenders! Είναι από την Αθήνα, μένει στη Γλυφάδα και αυτή την περίοδο σερβίρει τα αγαπημένα μας cocktails στο “Blends Mix & Match” στη Γλυφάδα.

 

 

Η πρόταση του Βασίλη:

  • 50ml pampero Blanco infused vanilla
  • 15ml cinnamon syrup
  • 20ml shrub raspberries
  • 20ml lime
  • Top up cola
    Ψέκασμα με ροδόνερο
    Μέθοδος: shake
    Ποτήρι: old-fashioned
    Γαρνιτούρα: 2 μικρά ροζ τριαντάφυλλα

Νίκος Μακρής

Κάτοικος Ερέτριας, αυτή την περίοδο βρίσκεται στο Casa Cook στην Κω. Ο Νίκος μας προτείνει ένα smoked old fashion.

  • 55 ml Four Roses bourbon
  • 5 ml Laphroaig 10
  • 1 dash chocolate bitter
  • 1 dash peychaud bitter
  • 10ml maple syrup
    Ποτήρι: Old fashion με κανονικό πάγο
    Γαρνιτούρα: Μια μεγάλη φλούδα πορτοκαλιού
    Καπνίζουμε το ποτήρι σε ξύλο από βαρέλι sherry και ύστερα αδειάζουμε στο ποτήρι μας.

Βασίλης Λόνας

Μένει στο Κουκάκι, μια ανάσα από τη μαγευτική Ακρόπολη και δε μας έχει αποκαλύψει ακόμα σε ποιο bar θα είναι το χειμώνα!

Ο Βασίλης προτείνει: Spearmint Mango

  • 50 ml παλαιωμένο τσίπουρο
  • 15 ml σιρόπι ζάχαρης
  • 25 ml lime
  • 20 ml purée mango
  • 7-8 φύλλα δυόσμου
    Μέθοδος: shake (όλα τα υλικά) + double strain
    Ποτήρι: Balloon
    Γαρνιτούρα: Μια κορυφή από δυόσμο

 

Καλή σας απόλαυση!