Διονύσης Πυρομάλης: Ο σχεδιαστής κοσμημάτων των star αποκλειστικά στο PENYPENY.GR

Συνέντευξη στον Σπύρο Καλαμτιανό

535

Ο Σπύρος Καλαματιανός συνάντησε τον ταλαντούχο σχεδιαστή κοσμημάτων των star, Διονύση Πυρομάλη και τον ανέκρινε για χάρη του PENYPENY.GR!

Απολαύστε τον.

Πότε και πως αποφάσισες να ασχοληθείς με τον χώρο του κοσμήματος;

Από μικρός μου άρεσε να δημιουργώ πράγματα με τα χέρια μου και να πειραματίζομαι. Η πρώτη μου όμως επαφή με τα κοσμήματα, ήταν στα 14 μου χρόνια σε μια εργασία, για το σχολείο. Όλο αυτό όμως ξεκίνησε στο πρώτο μου ταξίδι στο Λονδίνο και συγκεκριμένα μετά την επίσκεψη μου στην αγορά του Notting Hill, όπου τα παλιά κοσμήματα, με τις vintage γραμμές και οι ημιπολύτιμοι λίθοι, μου κίνησαν το ενδιαφέρον, για να ασχοληθώ επαγγελματικά.

Ποιες είναι οι πηγές εμπνευσής σου;

Προσπαθώ πάντα να συνδυάζω το παλιό με το σύγχρονο, το rock με το glam και έτσι είναι μοναδικά.  Η ιδιαιτερότητα που έχουν τα κοσμήματά μου είναι ότι προσαρμόζονται στον εκάστοτε πελάτη. Εμπνέομαι από το πρόσωπο του κάθε καλλιτέχνη, το ύφος των τραγουδιών του, αν θέλετε, έτσι τα κοσμήματά μου φτιάχνονται τις περισσότερες φορές customize.

Είσαι πάρα πολύ πετυχημένος σε αυτό που κάνεις. Υπάρχει κάποιο “μυστικό” για την επιτυχία σου;

Δε θα πρωτοτυπήσω στην απαντησή μου, αλλά νομίζω πως είναι το πιο σωστό. Να αγαπάς αυτό που κάνεις και σκληρή δουλειά, επίσης έχω πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου την συμβουλή του αδερφού μου. Το θυμάμαι σαν τώρα. Όσο μακρυά και να φτάσεις ποτέ μην ξεχάσεις από που ξεκίνησες…

Μετράς πολλές και σημαντικές συνεργασίες. Μπορείς να ξεχωρίσεις κάποια;

Δύσκολο. Θα σου πω τις πρώτες δυο, που μου ήρθαν στο μυαλό. Τα κοσμήματα που φόρεσαν η Shaya και οι Vegas, για τα MAD awards 2012, γιατί ήταν η πρώτη μου μεγάλη προβολή. Καθώς και τα κοσμήματα της Xenias Ghali και του Wyclef Jean στο video clip “Get dirty”, όπου είχα την καθοδήγηση της Φανής Πολυχρονίου.

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σου βήματα;

Υπάρχουν! Και πάντα θα υπάρχουν, (όσο ξέρω τον εαυτό μου) αλλά επειδή είναι κάτι που δεν το είχα φανταστεί όταν ξεκίνησα, δεν θέλω να πω περαιτέρω –είμαι λίγο προληπτικός, ως άνθρωπος της τέχνης και του συναισθήματος.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θεωρείς ότι είναι εξικοιωμένοι-ες με τα κοσμήματα;

Η ιστορία που έχουμε σαν λαός στο κόσμημα και κατ’ επέκταση στην καλαισθησία που διαπνέει τους Έλληνες σχεδιαστές θεωρώ πως ο συνδυασμός αυτών των δύο στοιχείων έκαναν ανέκαθεν τους Έλληνες εξικοιωμένους με το κόσμημα.

Μιας και διανύουμε την περίοδο των γιορτών…Δώσε μας tips για γιορτινούς συνδυασμούς!

Φέτος μπορώ να σου πω ότι έχουν επανέλθει μόδες που αγαπήθηκαν και έχουν έρθει και νέα trends τα οποία μας εξέπληξαν.εγώ αυτό που αγαπώ και θέλω να προτύνω ειναι τα Έντονα, βαριά σκουλαρίκια. Μεγάλα, εντυπωσιακά σκουλαρίκια που δεν περνάν απαρατήρητα και σίγουρα θα τραβάν όλη τη προσοχή. Φρόντισε να προμηθευτείς σίγουρα ένα ζευγάρι που να ταιριάζει με την προσωπικότητα σου και είσαι έτοιμη για να εντυπωσιάσεις τα πλήθη.

Σε ευχαριστούμε πολύ!