Ελισάβετ Σπανού: Στροφή στην επαγγελματική καριέρα και…επιστροφή στα θρανία!

Συνέντευξη στον Σπύρο Καλαματιανό

252

Η Ελισάβετ Σπανού είναι μια πανέμορφη γυναίκα, ταλαντούχα τραγουδίστρια, ένας εξαιρετικός άνθρωπος χαμηλών τόνων. Φέτος, εκτός από την επιστροφή της στη μουσική με το τραγούδι “Εύκολα”, διανύει και το 2ο έτος στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στο τμήμα Ελληνικού Πολιτισμού!

Τι ήταν αυτό που σας έκανε να ασχοληθείτε με το τραγούδι;

Δεν υπήρξε κάποια συγκεκριμένη στιγμή που το αποφάσισα. Από μικρή άκουγα τους δίσκους των γονιών μου και μάθαινα τραγούδια, αγαπούσα τη μουσική! Μετά το μουσικό γυμνάσιο-λύκειο… Όλα ήταν σαν να πήραν το δρόμο τους και ξεκίνησα να τραγουδάω σε μουσικές σκηνές.

Ποιες είναι οι άλλες ενασχολήσεις που έχετε αναπτύξει το τελευταίο διάστημα;

Ξεκίνησα σπουδές στο Ανοιχτό πανεπιστήμιο με αντικείμενο τον «ελληνικό πολιτισμό» και είμαι στο δεύτερο έτος φέτος. Κάτι που κάνω με μεγάλη χαρά και το ευχαριστιέμαι ιδιαίτερα! Παράλληλα, έχοντας εξαιρετικούς συνεργάτες δραστηριοποιούμαι σε ένα κομμάτι τουρισμού.

Τα μελλοντικά σας σχέδια περιλαμβάνουν και την κυκλοφορία κάποιου νέου τραγουδιού;
Εάν υπάρξει κάποιο κομμάτι που να αισθανθούμε οι συνεργάτες μου και εγώ ότι μας αρέσει και μου ταιριάζει, πιθανά να γίνει και αυτό. Επί του παρόντος δεν είναι στα άμεσα πλάνα.

Οι δυσκολίες της ζωής σας έκαναν πιο δυνατή;

Σίγουρα! Διόλου τυχαία η φράση «πως ότι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό».

Πρόσφατα είπατε όχι σε γνωστό τηλεοπτικό show, θα πηγαίνατε σε κάποιο από αυτά ως κριτής;

Έχω μάθει πως το σοφό είναι, ποτέ να μην λες ποτέ… Παρ’όλα αυτά δεν είναι στον χαρακτήρα μου να κρίνω διότι δεν θεωρώ τον εαυτό μου ειδήμονα σε κάτι έτσι ώστε να μπορώ να αξιολογήσω κάποιον ή την προσπάθεια του…Συνεπώς… Εξαρτάται… Είναι η απάντηση…

Τι είναι αυτό που σας κάνει απεχθάνεται στην ζωή της η Ελισάβετ Σπανού και το έχει βιώσει;

Ενοχλούμαι ιδιαίτερα με την αδικία και με την ασυνέπεια και δεν εννοώ μόνο στο χρόνο. Εννοείται πως κάποιες στιγμές έχω έρθει αντιμέτωπη με αυτά, αλλά κατά τη διάρκεια της ζωής μας θεωρώ πως όλοι λίγο πολύ κάποια στιγμή θα βιώσουμε πράγματα που «απεχθανόμαστε».

Περιγράψτε μου τον εαυτό σας με 3 λέξεις…
Πεισματάρα, συναισθηματική, έντιμη…

Ανεκπλήρωτα όνειρα έχετε που θέλετε να κάνετε πραγματικότητα στο άμεσο μέλλον;
Πιστεύω πως το πιο σημαντικό πράγμα που κάνει ένας άνθρωπος σε αυτή τη ζωή είναι το να δημιουργήσει τη δίκη του οικογένεια. Μια οικογένεια δεν είναι κατ’ανάγκη πολυάριθμη. Φτάνουν 2 για να φτιάξουν μια «ομάδα». Αυτό θα ήθελα λοιπόν να μου προκύψει. Κατά τα λοιπά… Αισθάνομαι καλά με όσα έχω κάνει και όσα δεν έχω κάνει.

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σας βήματα;
Μαγειρεύονται πολλά όμορφα και σημαντικά πράγματα…