Συμβαίνει τώρα

Ερμής Σχηματαρίου και Νίκος Οικονόμου μια σχέση με παρόν και πολύ μέλλον!

Νίκος Οικονόμου, ένα όνομα, μια ιστορία στο χώρο του μπάσκετ.

Ο γνωστός προπονητής του ΕΡΜΗ Σχηματαρίου, Νίκος Οικονόμου, απαντά στον αθλητικογράφο Ταξιάρχη Τελκή για τον απολογισμό της ομάδας,τις ακαδημίες και την άνοδο της ανδρικής ομάδας στη ΄Β εθνική.

Ταξιάρχης Τελκής και Νίκος Οικονόμου 

  • Απολογισμός για τον ενάμιση χρόνο στο τιμόνι όλων των τμημάτων του Ερμή.

Πριν ενάμιση χρόνο είχα έρθει στον Ερμή για να βοηθήσω την ομάδα να σωθεί. Και το καταφέραμε. Την επόμενη χρονιά η ομάδα στήθηκε για να έχει μία καλύτερη πορεία από την προηγούμενη χρονιά. Δείξαμε ένα πολύ καλό πρόσωπο και επισφράγιση όλης αυτής της προσπάθειας, ήταν η άνοδος στη Β εθνική. Για εμένα ήταν ένα τρομερό επίτευγμα αν αναλογιστείς ότι δύο από τους βασικούς μας παίκτες, Δέδες και Γιαναλέτσος, είχαν πολύ μικρή συμμετοχή λόγο τραυματισμών.

Όσον αφορά τις ακαδημίες, έχω να πω ότι χρειαζότανε καλύτερη οργάνωση. Έχει γίνει μία πάρα πολύ καλή προσπάθεια μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα, λόγο της πανδημίας. Σε αυτό το διάστημα καταφέραμε να ενταχθούμε στις 50 καλύτερες ακαδημίες στην Ελλάδα, ύστερα από έναν σκληρό έλεγχο από τον ΟΠΑΠ. Τα οφέλη του το να ενταχθείς στο πρόγραμμα του ΟΠΑΠ δεν προλάβαμε να τα γνωρίσουμε λόγο της πανδημίας. Το μόνο που πρόλαβε να γίνει είναι η ασφάλιση όλων των παιδιών της ακαδημίας μας. Από τη νέα χρονιά λοιπόν, θα μπορέσουν οι γονείς  να αντιληφθούν αυτό το προνόμιο, της ένταξης της ακαδημίας στο πρόγραμμα του ΟΠΑΠ. Ένα ακόμα σημαντικό επίτευγμα είναι, πέρα από τον αριθμό των παιδιών, ότι τα παιδιά έρχονται και φεύγουν από το γήπεδο χαρούμενα. Μαζί με τους συνεργάτες μου έχουμε ρίξει μεγάλο βάρος στην οργάνωση και στον προγραμματισμό και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που το έχουμε καταφέρει. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σταθώ  στην στήριξη και την βοήθεια του κόσμου η οποία είναι καταλυτική. Τους ευχαριστώ πολύ.

  • Κατά πόσο θα βοηθήσει στην προσέλευση περισσότερων παιδιών στις ακαδημίες, η άνοδος του ανδρικού τμήματος στη Β εθνική.

Σίγουρα θα βοηθήσει. Είναι πολύ σημαντικό ότι το ανδρικό τμήμα βρίσκεται στην Β εθνική. Για ένα παιδί είναι κίνητρο να έρθει στο γήπεδο για μπάσκετ, όταν η πρώτη ομάδα είναι σε τέτοιο επίπεδο, διότι του δίνει το όραμα για να αγωνιστεί και αυτό κάποια στιγμή σε εθνικό επίπεδο. Για να διατηρηθεί όμως το  ανδρικό τμήμα στη Β εθνική  χρειάζεται χρηματοδότηση από πολλούς ανθρώπους και όχι από δύο τρεις, αλλά και η οικονομική στήριξη από τον δήμο.

Σκοπός μας είναι να δώσουμε και πάλι το δείγμα εντοπιότητας στην ομάδα, το οποίο έχει χαθεί αυτή στιγμή, λόγο του ότι κάποιοι παίκτες από το χωριό  που είχε η ομάδα έχουν μεγαλώσει και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της Β εθνικής. Έτσι εμείς , μέσω των ακαδημιών, ετοιμάζουμε τη νέα γενιά παικτών που θα μπορέσουν να πλαισιώσουν την πρώτη ομάδα και να ξαναποκτήσει η ομάδα το στοιχείο της εντοπιότητας.

Με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι στους αγώνες της ανδρικής, βλέπω πάρα πολλά παιδιά των ακαδημιών να έρχονται στο γήπεδο με τους γονείς τους. Κάποια παρακολουθώντας τον αγώνα από την κερκίδα, και άλλα να έρχονται και να κάθονται δίπλα από τον πάγκο. Είναι πάρα πολύ ωραίο όλο αυτό διότι πιστεύω ότι ο αγώνας θα πρέπει να θεωρείτε μία μεγάλη γιορτή. Τη νέα σεζόν περιμένω περισσότερο κόσμο στο γήπεδο.

Νίκος Οικονόμου – Πένυ Λεβαντή- Θεοφάνης Φλώτσιος

  • Αν οι αλλαγές στις ακαδημίες έχουν γίνει αντιληπτές από τους γονείς

Είμαι σίγουρος ότι έχει γίνει αντιληπτό από τους γονείς  και για το λόγο αυτό έχουμε και τόσο μεγάλο αριθμό παιδιών. Έχει γίνει αντιληπτό ότι πρωταρχικός μας  στόχος είναι να μάθουμε τα παιδιά να γίνουν πρώτα σωστοί άνθρωποι μέσω του αθλητισμού. Τους μαθαίνουμε να συνεργάζονται να στηρίζουν να σέβονται να ακολουθούν  κάποιους κανόνες , πράγματα τα οποία θα συναντήσουν στην ζωή τους έξω από τον χώρο του μπάσκετ. Διοργανώνουμε κάποια camp, στα οποία φιλοξενούμε αθλητές από ομάδες της Α1 όπως ο Νίκος Παππάς, ο Δημήτρης Μαυροειδής, ο Ρεντζιάς, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στα παιδιά να δούνε από κοντά κάποιους αθλητές και να συζητήσουν μαζί τους να μπορέσουν να πάρουν κάτι από αυτούς. Στο μέλλον αυτό θα γίνεται όλο και πιο συχνά.

Έχουμε τμήμα αγωνιστικό, παιδικό, φέτος  θα εντάξουμε τους  πανπαίδες τα μίνι και επίσης έχουμε ένα μεγάλο τμήμα κοριτσιών τα οποία με έχουν εντυπωσιάσει με την συγκέντρωσή τους και τη δουλεία τους και με το πόσο αγαπάνε το μπάσκετ, γιατί για να επιλέξει ένα κορίτσι να ασχοληθεί με το μπάσκετ, σημάνει ότι το αγαπάει και είναι πιο πειθαρχημένα από τα αγόρια, που μπορεί να το επιλέγουν για δοκιμή.

  • Αν υπάρχει βοήθεια από τον δήμαρχο.

Ο δήμαρχος κύριος Περγάλιας Βασίλης, είναι ένας άνθρωπος ο οποίος γνωρίζει από αθλητισμό. Έχουμε μία πολύ καλή σχέση και τον εκτιμώ πολύ και εκείνος το ίδιο. Είναι δίπλα και βοηθάει με όποιον τρόπο μπορεί τον αθλητισμό του τόπου του και κυρίως τα τμήματα των ακαδημιών.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ, ΘΕΟΦΑΝΗ ΦΛΩΤΣΙΟΥ

Η εμπειρία μου στον χώρο του αθλητισμού με δίδαξε πως όταν οι κινήσεις είναι μεθοδικές και στοχευμένες γεμάτες αγάπη και όρεξη τότε το αποτέλεσμα θα έχει πάντα πρόσημο θετικό.
Θελήσαμε να καθιερώσουμε την ομάδα μας σε εθνικό επίπεδο με σκοπό να δώσουμε το κίνητρο στα δεκάδες παιδιά της περιοχής μας να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και με το μπάσκετ συγκεκριμένα ,δουλεύοντας με ανθρώπους καταξιωμένους στον χώρο με τεράστιες γνώσεις και παραστάσεις…με πρωταθλητές Ευρώπης και Ολυμπιονίκες!!!
Οι εκπληκτικές εγκαταστάσεις που μας παρέχει η δημοτική αρχή δεν θα μπορούσαν να μείνουν ανεκμετάλλευτες .
Τολμήσαμε να οραματιστούμε μια πορεία που θα έβαζε τον τόπο μας στον μπασκετικό χάρτη της Ελλάδος και τα καταφέραμε.
Η έλευση του κυρίου Οικονόμου στην ομάδα μας, ενός ανθρώπου που ήρθε από τα σαλόνια της basket league για να αναλάβει όλα τα τμήματα του συλλόγου μας δηλώνει ότι με την κατάλληλη τεχνογνωσία και θέληση τίποτα δεν είναι απίθανο..
Η Άνοδος της ομάδος μας στην Β εθνική αποτελεί μια δικαίωση ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας που θέλησε να υψώσει ανάστημα κόντρα σε μεγάλες δυνάμεις του μπάσκετ.
Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια την τοπική κοινωνία που αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια ,τους επιχειρηματίες του τόπου μας που ο κάθε ένας βοήθησε δίνοντας από το υστέρημα του σε πολύ δύσκολες εποχές .
Τους βιομηχάνους της περιοχής μας που κάλυψαν με μορφή χορηγίας την συνδρομή ώστε πολλά παιδάκια που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να είναι μαζί μας και να τολμούν να ονειρεύονται ότι κ εμείς.
Να ευχαριστήσω τους δεκάδες γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους σε μια ακαδημία πρότυπο ,σε μια ακαδημία που πλέον συγκαταλέγεται στις 50 κορυφαίες της Ελλάδος με ποιοτικά και ποσοτικά κριτήρια με το πρόγραμμα ακαδημιών της ΟΠΑΠ ΑΕ.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες μου ,τον κύριο Θεοφάνη Κορλό ,τον κύριο Ταξιάρχη Τελκή την κυρία Μάμαλη ,τον κύριο Κανέλο ,τον κύριο Βασίλη Πέππα για την ανιδιοτελή αγάπη και προσφορά για τον σύλλογο γιατί κανενός η βοήθεια δεν περισσεύει .
Εύχομαι σε αυτή την πολύ δύσκολη εποχή που ζούμε ,ο κόσμος να στηρίξει την τεράστια προσπάθεια που γίνεται γιατί αν δεν είμαστε όλοι μαζί ,τίποτα δεν θα είναι το ίδιο..
Τέλος θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον κύριο Καφρίτσα και την οικογένεια του, για την οικονομική του στήριξη ,για τις ατέλειωτες συμβουλές του και φυσικά για την αγάπη που δίνει στο ίδιο το άθλημα ..
Το όνομα του είναι κάτι παραπάνω από εγγύηση ..
ΥΓ. Ο Ερμής Σχηματαρίου είναι η ομάδα του δήμου μας που σηκώνει ψηλά την σημαία της ταναγραίας στο πανελλήνιο,γιατί πιστεύουμε πως ο αθλητισμός είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας που ζούμε και που μεγαλώνουμε τα παιδιά μας.
Η μεγαλύτερη νίκη στον αθλητισμό είναι το όραμα και εμείς νιώθουμε ήδη νικητές…

φωτογραφικό υλικό: Αντώνης Καρβελάς

Comments

0 comments

Ίσως σας ενδιαφέρει

Θανατηφόρο τροχαίο στο Αγρίνιο – Ανετράπη φορτηγό

ΤΡΟΧΑΙΟΤροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε την Κυριακή στην Ε.Ο Αγρινίου-Καρπενησίου στην θέση Σχίνος. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

close