Φλογέρες με μήλα από τον Σεφ Ιάκωβο Απέργη

84

Υλικά

  • 200gr φύλλα κρούστας
  • 4 μήλα
  • 100gr καρύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ½ ποτήρι ζάχαρη
  • Χυμός από 1 πορτοκάλι
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 100gr ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Κόβουμε τα μήλα, αφού τα έχουμε καθαρίσει, σε πολύ ψιλά κομματάκια. Προσθέτουμε τα καρύδια, την κανέλλα, τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Κόβουμε τα φύλλα σε λωρίδες. Βουτυρώνουμε το κάθε φύλλο ξεχωριστά. Βάζουμε αρκετή γέμιση και το τυλίγουμε κατά μήκος, σαν φλογέρα. Τοποθετούμε τις φλογέρες σε βουτυρωμένο ταψί και τις ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν. Μόλις ψηθούν ρίχνουμε από πάνω ζάχαρη άχνη και προαιρετικά τρούφα σοκολάτας!

Ποιος είναι ο σεφ Ιάκωβος Απέργης

Όπως γράφει και στο blog που διατηρεί, είναι ένας κοκκινομάλης μάγειρας που αγαπά το καλό φαγητό, τη ζωή και τους θετικούς ανθρώπους. Είναι αρχιμάγειρας στο Τζάνειο και σκοπό έχει βάλει να σερβίρει νόστιμο και θρεπτικό φαγητό στους ασθενείς του νοσοκομείου. Κάτι που φυσικά..θα έπρεπε να κάνουν όλοι! Είναι, επίσης καθηγητής στο ΙΕΚ Όμηρος, εθελοντής στο “Χαμόγελο του παιδιού” αλλά και όπου υπάρχει ανάγκη…