Υλικά Συνταγής
- 2 αυγά θερμ. δωμ.
- 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1 + 1/4 φλ. γάλα φρέσκο
- 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο και κρύο
-
Για το σερβιρισμα
- φρέσκα φρούτα εποχής
- μέλι ή λιωμένη σοκολάτα
Εκτέλεση
Αφήνουμε το μείγμα να μείνει για 1 ώρα. Αν ο χυλός είναι παχύς, ρίχνουμε λίγο γάλα.
Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε με χαρτί ένα αντ/κο τηγάνι, ρίχνουμε λίγη ποσότητα από το μείγμα και κουνάμε να απλωθεί.
Ψήνουμε για 1′, αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε 30″ και από την άλλη πλευρά.
Γεμίζουμε με φρούτα και περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα ή μέλι .
Tip
Πάντα όταν φτιάχνουμε ζύμη για χυλό κρέπας, πρέπει το λιωμένο βούτυρο να κρυώσει τελείως πριν το προσθέσουμε.