Γαρίδες πιλάφι

13

Υλικά Συνταγής

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό καθαρισμένες γαρίδες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 φλ. ρύζι
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένο
  • 4 φλ. νερό
  • λίγο (προαιρετικά) ταμπάσκο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για τις γαρίδες με ρύζι πιλάφι, σε βαθύ τηγάνι (με καπάκι) ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, και τις πιπεριές για 3΄-4΄ (προσοχή να μην αλλάξουν χρώμα).

Προσθέτουμε το ρύζι να λαδωθεί και ανακατεύουμε. Τέλος ρίχνουμε τις ντομάτες, το νερό, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10΄-12΄ έως ότου σκάσει το ρύζι.

Τότε προσθέτουμε τις γαρίδες, και το μαϊντανό. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για επιπλέον 5΄. Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο ταμπάσκο.