Γλυκόξινο κοτόπουλο με ρύζι

67

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για το κοτόπουλο

1 κιλό Στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε κυβάκια

210 γρ. Κορνφλάουερ

2 Μέτρια αυγά

Αλάτι

Πιπέρι

 

Υλικά για τη σάλτσα πορτοκαλιού

360 ml. Χυμό πορτοκάλι

6 κ.σ. Σάλτσα σόγιας

2 κ.σ. Σάλτσα τσίλι

2 κ.σ. Μέλι

2 κ.γ. Ελαιόλαδο

1 κ.γ. Μπούκοβο

 

Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

 

Υλικά για το σερβίρισμα

Ρύζι μπασμάτι

Φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο μικρές φέτες

Σουσάμι

Εκτέλεση για τη σάλτσα πορτοκαλιού. Βάζουμε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα το χυμό πορτοκάλι, τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα τσίλι, το μέλι, το λάδι, το μπούκουβο και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Βράζουμε για 6-7 λεπτά, μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα. Μόλις είναι έτοιμη, αποσύρουμε την κατσαρόλα  από τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη.

Εκτέλεση για το κοτόπουλο. Σε ένα βαθύ μπολ, βάζουμε το κοτόπουλο και τα αυγά. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά με τα χέρια, φορώντας γάντια μίας χρήσης.
Σε ένα δεύτερο μπολ αδειάζουμε το κορνφλάουερ και παράλληλα βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι να κάψει σε μέτρια φωτιά.
Πανάρουμε το κοτόπουλο σε δόσεις , τοποθετώντας το πρώτα στο μπολ με το κορνφλάουερ και στη συνέχεια το μεταφέρουμε στο τηγάνι, όπου το τηγανίζουμε καλά από όλες τι πλευρές, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Μόλις είναι έτοιμο, το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο, στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.
Σύνθεση πιάτου. Βάζουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, αδειάζουμε μέσα τη σάλτσα πορτοκαλιού και την αφήνουμε να πάρει μία βράση. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει εντελώς η σάλτσα.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο ζεστό με ρύζι, προσθέτοντας από πάνω φρέσκο κρεμμυδάκι και σουσάμι.