Greek Pizza με σφολιάτα !

21

Υλικά

– 700γρ, σφολιάτα
– 100γρ (1 μέτριο) κίτρινο κρεμμύδι
– 300γρ ντοματίνια
– 100γρ (1 μέτρια) πράσινη πιπεριά
– 70γρ (12τμχ), ελιές Καλαμάτας
– 200γρ τριμμένη μοτσαρέλλα
– 200γρ φέτα
– αλάτι
– λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση. Κόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά σε λεπτές φέτες. Καθαρίζουμε τις ελιές από τα κουκούτσια κόβοντάς τες στη μέση ή σε φέτες.

Βάζουμε τη ζύμη σφολιάτας πάνω σε ένα ταψί (ή σχάρα) στο οποίο έχουμε βάλει λαδόκολλα. Το επόμενο βήμα είναι προαιρετικό αλλά εμείς προτιμάμε να μοιράζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη . Αυτό κάνει το κόψιμο/σερβίρισμα ευκολότερο (είπαμε άλλωστε πως αυτή είναι μια πίτσα… τεμπέλικη)!

Βάζουμε την μοτσαρέλλα σε μια ευθεία στη μέση της κάθε ζύμης αφήνοντας λίγο χώρο περιμετρικά. Προσθέτουμε τις φέτες πιπεριάς και κρεμμυδιού, τις ελιές και τα ντοματίνια, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και αλατίζουμε ελαφρά . Δεν ρίχνουμε πολύ αλάτι γιατί θα προσθέσουμε και τη φέτα που είναι και αυτή αλμυρή.

Προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο .

 

Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά (ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται και από τη ζύμη που θα επιλέξετε. Έχετε το νου σας μετά από 20 λεπτά ψησίματος, ώστε να βγάλετε την πίτσα όταν γίνει η ζύμη χρυσαφένια και φουσκώσει).

Αφήστε την να κρυώσει ελαφρά πριν τη σερβίρετε – αν αντέχετε. 🙂

Καλή όρεξη!