Γύρος Κοτόπουλο

57

Υλικά

  • 600 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές
  • 300 γρ.άλμη για πουλερικά
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο​
  • πίτες για σουβλάκια, για το σερβίρισμα
  • τζατζίκι, για το σερβίρισμα​
  • λαχανικά της αρεσκείας μας (ντομάτα κ.α.), για το σερβίρισμα
  • Βάζουμε το κοτόπουλο σε κομματάκια μέσα στην άλμη.
  • Καλό θα ήταν να βάλουμε την άλμη και το κοτόπουλο σε μια σακούλα κλεισμένη καλά και αν μπορούμε να αφαιρέσουμε τον αέρα από μέσα.
  • Αλλιώς μπορούμε να τα βάλουμε σε ένα μπόλ και να πιέσουμε με ένα πιάτο το κρέας να είναι κάτω από την επιφάνεια της άλμης.
  • Αφήνουμε το κοτόπουλο εκεί για μισή ώρα. Αφαιρούμε και στραγγίζουμε το κρέας.
  • Σκουπίζουμε το κρέας με χαρτί για να φύγουν όλα τα υγρά.
  • Ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο σε ένα καυτό τηγάνικαι σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο από όλες τις μεριές 3-4 λεπτά. Προσοχή να μην το ανακατεύουμε συνέχεια για να πάρει καλό χρώμα.
  • Αν το κουνάμε συνέχεια θα βγάλει όλα του τα υγρά και το κοτόπουλο θα βράσει.
  • Σερβίρουμε στις πίτες και μπορούμε να συνοδεύσουμε με ντομάτα κομμένη, τζατζίκι και λοιπά.