Ιδέες για έναν παραμυθένιο & Low Budget γάμο

140

Θέλεις να έχεις ένα λαμπερό γάμο χωρίς να υπερβείς τις οικονομικές σου δυνατότητες; Θέλεις να περιποιηθείς τους καλεσμένους και να προσφέρεις ένα gourmet γεύμα, χωρίς όμως να ξεπεράσεις το budget σου

Συγκεντρώσαμε όλες τις συμβουλές  που θα κάνουν εσένα και τον σύντροφό σου να τα καταφέρετε.

Ακολουθήστε τους κανόνες και παντρευτείτε χωρίς κανένα οικονομικό άγχος!

Τα προσκλητήρια

1-Αντί να έχετε επιπλέον έξοδα για τις προσκλήσεις σας προκειμένου να φθάσουν στον προορισμό τους, κάντε ένα πλάνο και μοιράστε τις χέρι με χέρι.

2- Αντί να προσλάβετε κάποιον επαγγελματία καλλιγράφο, μπορείτε πολύ εύκολα να επιλέξετε τη γραμματοσειρά από μία πληθώρα επιλογών που έχει ο υπολογιστής σας.

3- Παραγγείλετε ευχαριστήριες κάρτες από το τυπογραφείο που θα παραγγείλετε και τις προσκλήσεις σας. Ίσως έτσι υπάρξει κάποια έκπτωση.

Πώς θα πάτε στον γάμο σας;

1- Προτού καταλήξετε στο μέσο με το οποίο θα μεταβείτε στο χώρο της τελετής κάντε μία λίστα με το τι σας συμφέρει και ποιο μέσο είναι μέσα στα όρια του budget σας.

2- Οι περισσότερες εταιρίες που νοικιάζουν limo χρεώνουν με την ώρα. Φροντίστε, λοιπόν, να περικόψετε τις καθυστερήσεις, να είστε στην ώρα σας και αν μάλιστα η τελετή και η δεξίωση είναι στον ίδιο χώρο μπορείτε να αποδεσμευτείτε από τη limo με την άφιξή σας στο χώρο.

3- Κατά ένα περίεργο λόγο υπάρχει η αίσθηση ότι η νύφη πρέπει να φθάσει με ακριβό αυτοκίνητο. Δε θα πρέπει όμως να υπάρχουν «πρέπει» στο δικό σας γάμο. Ζητήστε από κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο να σας πάει στο χώρο της τελετής.

4- Μπορείτε να απευθυνθείτε σε κάποια εταιρία που συνεργάζεται με επαγγελματίες σοφέρ και να πάτε στην τελετή με δικό σας αυτοκίνητο.

Η διακόσμηση

1- Μπορείτε να εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα αν προσπαθήσετε να κατασκευάσετε κάτι με τον σύντροφό σας και τους φίλους σας. Αν μπορέσετε πηγαίνετε από την προηγούμενη μέρα στο χώρο της δεξίωσης και κάντε με την παρέα σας ό,τι περνά από το χέρι σας για να διακοσμήσετε το χώρο.

2-Χρησιμοποιήστε μικρά γλαστράκια για διακόσμηση. Έτσι, μπορείτε να κάνετε ένα δώρο στους καλεσμένους, δίνοντάς τους τα γλαστράκια σαν αναμνηστικό από τον γάμο σας.

3- Σε αρκετούς γάμους χρησιμοποιούνται πλέον συνθέσεις με φρούτα. Είναι μία ιδέα τόσο φρέσκια όσο και ένα φρούτο! Σίγουρα είναι πιο οικονομική ιδέα από εκείνη της ανθοσύνθεσης.

4- Μελετήστε τα λουλούδια αρκετό καιρό πριν το γάμο σας, ελέγξτε τις τιμές τους και την εποχή τους.

5- Go Green! Είναι το νέο σύνθημα της εποχής. Αντί για τα συμβατικά λουλούδια επιλέξτε όμορφες πρασινάδες που θα στολίσουν τις γωνιές που θέλετε στην τελετή και στη δεξίωση.

6- Να έχετε υπόψη ότι σε περιόδους αυξημένης ζήτησης οι τιμές των λουλουδιών μπορεί να ανέβουν από 15% έως 30%. Για αυτό τον λόγο προσέξτε την περίοδο αγοράς τους.

7- Για μια πιο προσωπική άποψη διακόσμησης στον χώρο της δεξίωσης, επιλέξτε καλλιτεχνικές φωτογραφίες δικές σας και του αγαπημένου σας.

8- Να υποστηρίζετε την απλότητα. Όσο πιο περίτεχνη η διακόσμηση με τα λουλούδια τόσο πιο ακριβή. Ένα διάφανο βάζο με νερό με μία ορχιδέα είναι σίγουρα πιο οικονομική λύση από μία σύνθεση.

9- Δεν είναι απαραίτητο κάθε τραπέζι να είναι διακοσμημένο ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Δημιουργήστε μία ποικιλία βάζων και συνθέσεων, που να έχουν ένα συνδετικό στοιχείο.

10-  Τα κεριά αποτελούν μία πάρα πολύ οικονομική λύση. Το αποτέλεσμα πολλών μάλιστα κεριών αναμμένων δίνει μία μοναδική αίσθηση στο χώρο.

11- Ανακαλύψτε αν ο χώρος που έχετε κλείσει για τη δεξίωσή σας έχει ήδη μέσα κάποια διακοσμητικά στοιχεία. Ίσως τα εκμεταλλευτείτε!

Η γαμήλια δεξίωση

1-Όταν πρέπει να επιλέξετε τον χώρο της δεξίωσης γράψτε σε ένα τετράδιο τα συν και τα πλην της κάθε μίας, ώστε να επιλέξετε τον καλύτερο και οικονομικότερο.

2- Καθορίστε το ανώτερο ποσό που θα διαθέσετε για το γάμο σας. Έτσι δεν θα κάνετε περιττά έξοδα. Αρκετοί δημόσιοι χώροι προσφέρονται για ενοικίαση και μάλιστα σε σχετικά χαμηλές τιμές.

3-Μπορείτε να κλείσετε ένα χώρο όπου θα τελεστεί το μυστήριο αλλά και η γαμήλια δεξίωσή σας. Έτσι, δε θα χρειαστεί να πληρώσετε για να τυπωθούν χάρτες μαζί με τα προσκλητήριά σας ούτε να πληρώσετε ίσως κάποια μέσα μεταφοράς για τους καλεσμένους σας.

4-Αν ανήκετε σε κάποια στρατιωτική υπηρεσία είναι μια καλή ιδέα είναι να κλείσετε τη δεξίωσή σας σε κάποια λέσχη.

5-Πολλά πανεπιστήμια, και κυρίως ιδιωτικά κολέγια, διαθέτουν μεγάλους χώρους για δεξιώσεις σε χαμηλές τιμές.

6-Πολλοί χώροι ανεβάζουν τις τιμές όταν η γαμήλια δεξίωση γίνεται το βράδυ του Σαββάτου. Οργανώστε λοιπόν το γάμο σας μια καθημερινή.

7- Περιορίστε τον αριθμό των καλεσμένων. Το σημαντικό είναι να έρθουν τα άτομα που σας αγαπούν και σας εκτιμούν και θα χαρούν με τη χαρά σας.

8-Προτιμήστε τις ψηφιακές φωτογραφίες για λόγους ποιότητας, αλλά και γιατί θα μπορείτε να τις έχετε σε ένα CD ή DVD. Έτσι θα εκτυπώσετε μόνο αυτές που σας αρέσουν.

9- Περικόψτε το χρόνο που θα παραμείνει ο επαγγελματίας φωτογράφος στη δεξίωσή σας.

10- Σε περίπτωση που σας αρέσει πάρα πολύ η δουλειά κάποιου συγκεκριμένου φωτογράφου, αλλά δεν είναι μέσα στις οικονομικές σας δυνατότητες, κάντε ένα διακανονισμό μαζί του ώστε να πληρωθεί μετά τη δεξίωση. Χρησιμοποιείστε κάποια από τα χρήματα που σας έφεραν ως δώρο οι καλεσμένοι για το φωτογράφο.

11- Προσλάβετε κάποιο βοηθό φωτογράφου. Πολλές φορές επειδή ακριβώς είναι στην αρχή της δουλειάς τους είναι πιο προσεκτικοί, συνεπείς και φυσικά οικονομικοί.

12-Ελέγξτε αν το μοντάζ από το βίντεο θα γίνει από τον ίδιο το φωτογράφο ή από άλλο άτομο. Διαλέξτε ένα άτομο και για τις δύο δουλειές, αρκεί βέβαια να τις κάνει καλά.

Ας φάμε, ας πιούμε και ας εξοικονομήσουμε χρήματα!

1-Το να προσφέρετε στους καλεσμένους διάφορα ορεκτικά πριν τα κυρίως πιάτα θα ανεβάσει την τιμή, από το προσφέρετε στον καθένα τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ δύο νόστιμων κυρίως πιάτων.

2- Προτιμήστε τρία πιάτα για κάθε καλεσμένο από τα πέντε.

3- Εάν δεν μπορείτε ή δε θέλετε να έχετε ένα γαμήλιο πάρτι με φαγητό προτιμήστε ένα απογευματινό τσάι ή ένα πάρτι με ποικιλία γλυκών. Σίγουρα είναι κάτι πιο προσωπικό, πιο πρωτότυπο και πιο οικονομικό.

4- Αν δε θέλετε να ξοδέψετε πολλά χρήματα στην τούρτα μπορείτε συμβολικά να κόψετε ως ζευγάρι μία μικρότερη.

5- Εάν ο γάμος γίνεται σε κάποιο κτήμα, μία πρωτότυπη ιδέα είναι να τοποθετήσετε την τούρτα σας πάνω σε ένα βαρέλι. Έτσι, δε θα χαθεί η αίσθηση του χώρου στον οποίο βρίσκεστε, παράλληλα όμως θα κάνει φοβερή εντύπωση!

6- Παραγγείλετε μία τέτοια τούρτα, που ακόμη κι αν ακριβότερη, να μην πάει κανένα κομμάτι της χαμένο. Μην ξοδεύετε άσκοπα χρήματα σε διακοσμητικά που δε θα προσφέρουν τίποτε ‘άλλο παρά εμφάνιση.

7- Αντί να δώσετε πάρα πολλά χρήματα για τεράστιες τούρτες, ίδιες με αυτή που θα κόψετε με τον σύζυγό σας, προτιμήστε ένα μπουφέ γεμάτο μικρές γλυκές «αμαρτίες» για τους καλεσμένους σας.

8-Κάντε ένα μπουφέ με τα ποτά της δικής σας επιλογής. Έτσι, θα υπολογίσετε καλύτερα τα έξοδα των ποτών.

9- Ίσως κάποιος φίλος ή γνωστός έχει σαν hobby την παραγωγή κρασιού. Αν μάλιστα η γεύση του κρασιού του το επιτρέπει δώστε του την ευκαιρία να μοιραστεί το προϊόν του με τους καλεσμένους του γάμου σας. Και για εσάς θα είναι παράλληλα μία πιο οικονομική λύση.

Η ώρα η καλή!

Save