Ιωάννα Μπέλλα: “Δεν υπάρχει καλή και κακή κριτική γιατί και τα δύο είναι διαφήμιση!”

Συνέντευξη στον Κωνσταντίνο Αρκά

330

Αδιαμφισβήτητα η Ιωάννα Μπέλλα είναι το πρόσωπο της χρονιάς αφού συζητήθηκε όσο κανένα άλλο. Σχολιάστηκε, αμφισβητήθηκε, κρίθηκε αλλά με το πείσμα της και φυσικά τη σαγηνευτική ομορφιά της όχι μόνο στέφθηκε η ωραιότερη Ελληνίδα για το 2018 αλλά έκλεισε και τα στόματα όσων την μείωσαν.

Επόμενος μεγάλος της στόχος το στέμμα της ωραιότερης γυναίκας της Υφηλίου αφού στις 17 Δεκεμβρίου θα κονταροχτυπηθεί με άλλες 91 χώρες για την πολυπόθητη τιάρα της Μις Υφήλιος στην Ταϊλάνδη

Του Κωνσταντίνου Αρκά

Ιωάννα μου πως νιώθεις που είσαι η Σταρ Ελλάς για το 2018 και πώς βιώνεις την επιτυχία σου;

Ακόμη προσπαθώ να το συνειδητοποιήσω…Νοιώθω πολύ όμορφα, είναι ένα υπέροχο συναίσθημα!

Λένε ότι η υπερπροβολή και η αρνητική κριτική είναι η καλύτερη διαφήμιση. Συμφωνείς;

Πιστεύω ότι δεν υπάρχει καλή και κακή κριτική γιατί και τα δύο είναι διαφήμιση. Ωστόσο η υπερπροβολή είναι επικίνδυνη γιατί μπορεί να σε « κάψει», όπως λέμε.  Να γίνεις δηλαδή για λίγο ένας διάττοντας αστέρας και μετά  να χαθείς. Γι’ αυτό και εμπιστεύομαι  έμπειρους ανθρώπους που διαχειρίζονται την εικόνα μου ώστε  να αποφύγω κάτι τέτοιο  τη δεδομένη  στιγμή που το όνομά μου είναι στο προσκήνιο με όλα όσα συνέβησαν.

Αντιθέτως, η αρνητική προβολή αλλά και τα αρνητικά σχόλια μου δίνουν την ευκαιρία της αυτοκριτικής  και το δικαίωμα του αντίλογου και της υπεράσπισης του εαυτού μου.

Σε αρνητικά σχόλια για παράδειγμα στον λογαριασμό σου στο instagram απαντάς;

Όχι δεν απαντώ, κάθε είδους σχόλια είναι αποδεκτά.

Μετάνιωσες για την συμμετοχή σου στο next top model;

Η αλήθεια είναι ότι δεν είχε περάσει από το μυαλό μου η συμμετοχή μου στο συγκεκριμένο reality και αν δεν είχα προσκληθεί προσωπικά από μέλος της κριτικής επιτροπής δεν θα πήγαινα. Όμως δεν το μετάνιωσα. Παρόλο που αρχικά σοκαρίστηκα από τα σκληρά τους σχόλια απέναντι σε μία νέα κοπέλα όπως εγώ, στη συνέχεια αντιλήφθηκα ότι όλο αυτό γύρισε υπέρ μου. Με πείσμωσε και μου έδωσε την ώθηση να συνεχίσω την προσπάθειά μου. Γιατί έτσι είμαι εγώ, δεν το βάζω κάτω εύκολα.

Αν είχες απέναντι σου τους κριτές του Next Top Model σήμερα τι θα τους έλεγες;

Ότι δεν πρέπει να θυσιάζουμε στο βωμό της ακροαματικότητας τα πάντα. Η προσβλητική συμπεριφορά και η άκομψη κριτική δεν πρέπει να ασκείται ποτέ και πόσο μάλλον δημόσια απέναντι σε αγχωμένα και εκτεθειμένα νέα παιδιά που δεν έχουν το λόγο της υπεράσπισης.

Επικροτείς τελικά ένα κορίτσι της ηλικίας των 20 ετών να προβεί σε αισθητικές επεμβάσεις;

Δεν είμαι ενάντια στην αισθητική επέμβαση αρκεί να γίνεται με μέτρο. Είτε είναι μία γυναίκα 20 χρονών είτε μεγαλύτερη. Η απόφαση είναι τελείως προσωπικό θέμα.

Δηλώνοντας συμμετοχή στον διαγωνισμό ομορφιάς Σταρ Ελλάς φανταζόσουν ότι θα στεφθείς και νικήτρια;

Δηλώνοντας συμμετοχή στο διαγωνισμό ομορφιάς Σταρ Ελλάς πίστευα ότι θα είχα μία διάκριση ανάμεσα στις νικήτριες αλλά δεν άφησα τον εαυτό μου να πιστεύει στον πρώτο τίτλο γιατί δεν ήθελα να απογοητευτώ. Ήταν όλες πολύ όμορφες κοπέλες αλλά και αξιόλογα κορίτσια. Η κάθε μία ξεχωριστή.

Ένιωσες μια δικαίωση τελικά με τη στέψη σου;

Δεν το είδα σαν δικαίωση ακριβώς, γιατί δεν συμμετείχα στα καλλιστεία για να αποδείξω κάτι. Για μένα ήταν πάντα ένας στόχος τα Σταρ Ελλάς Μις Ελλάς γιατί είναι ένας μεγάλος θεσμός για πολλές δεκαετίες στη χώρα μας. Μέσα από αυτά δεκάδες κοπέλες ξεκίνησαν την καριέρα τους σε διάφορα κομμάτια της showbiz και όχι μόνο. Αντιθέτως, δεν ξέρω καμιά καριέρα στην Ελλάδα να ξεκίνησε από ΝΤΜ.

Με ποιους μοιράστηκες τη χαρά σου τη βραδιά της στέψης σου;

Με τους γονείς μου φυσικά! Για μένα η οικογένειά μου είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μου.

Επόμενος μεγάλος στόχος ο διαγωνισμός Μις Υφήλιος με συνολικά 92 υποψήφιες. Σε φοβίζει κάτι;

Ναι, πραγματικά είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος μου το Miss Universe! Πρόκειται για έναν από τους δύο μεγαλύτερους παγκόσμιους διαγωνισμούς ομορφιάς και όλα τα βλέμματα της παγκόσμιας βιομηχανίας ομορφιάς  είναι στραμμένα σε αυτόν. Είναι μεγάλο το βάρος της ευθύνης που νοιώθω. Είμαι αγχωμένη ναι, αλλά ευτυχώς δεν είμαι μόνη στο δρόμο της προετοιμασίας.  Η I am One Agency και οι άνθρωποί της  είναι καθοδηγητές σε κάθε βήμα μου ώστε να αναχωρήσω πανέτοιμη στις 28 Νοεμβρίου για την Ταϊλάνδη .

Τι ετοιμάζεις για τον διαγωνισμό; Πώς προετοιμάζεσαι; Πώς θα προωθήσεις τη χώρα μας ώστε να καταφέρεις να εντυπωσιάσεις και να μπεις στις τελικές φιναλίστ;

Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν από την επόμενη κιόλας μέρα του τελικού και περιλαμβάνουν πολλά πράγματα. Από συστηματική γυμναστική και διατροφή με επαγγελματίες ειδικούς, καθημερινή εξάσκηση των αγγλικών μου, αλλά  και πολλή ακόμη τρέξιμο γιατί οι απαιτήσεις είναι μεγάλες και πολλές. Ήδη με την ομάδα του κ. Γιώργου Μεστούση και με Art Director τον Αντώνη Σπάθα,  για 3 ολόκληρες μέρες βιντεοσκοπήσαμε και φωτογραφήθηκα σε κάθε γωνιά της Αττικής γης , επισκεφθήκαμε την Ακρόπολη, το Ζάππειο, το Σούνιο  και κάθε χαρακτηριστικό μέρος της πόλης μας ώστε να στείλουμε άφθονο και υπέροχο υλικό της χώρας μας στο εξωτερικό. Ήδη, λοιπόν, η φήμη της Ελλάδας προηγείται της άφιξής μου στην Ταϊλάνδη.

Αλλά και κατά τη διάρκεια της διαμονής μου εκεί μέσω της κουλτούρας μου και της καταγωγής μου θα προβάλω και θα διαφημίζω σε κάθε ευκαιρία την όμορφη χώρα μας. Ήδη έχω αγοράσει ελληνικές σημαίες , βιβλίο με υπέροχες φωτογραφίες της χώρας μας αλλά και δώρα που συμβολίζουν τον πολιτισμό μας προκειμένου να τα προσφέρω στη διοργάνωση. Η εθνική ενδυμασία θα είναι ένας ακόμη τρόπος να προβάλλω  την ελληνική παράδοση όταν θα συμμετάσχω μαζί με τις υπόλοιπες εθνότητες στην παρέλαση του National Costume. Τέλος, τα βραδινά φορέματα που θα φορέσω τόσο στον τελικό όσον και στις υπόλοιπές εκδηλώσεις θα δώσουν το παρόν της  ελληνικής μόδας – ένας ακόμη σπουδαίος τρόπος προβολής της χώρας μας !

Σε πολλά site σχετικά με το Miss Universe σε έχουν στα φαβορί για τον τίτλο ενώ όλα σε κατατάσσουν στις τελικές 15! Πως νιώθεις για αυτό;

Αυτές οι προβλέψεις μου δίνουν απεριόριστη χαρά αλλά και ένα σπουδαίο κίνητρο  να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό!

Έχεις ξεχωρίσει κάποιες χώρες; Ποιες θεωρείς δυνατές αντιπάλους;

Για άλλη μια φορά οι υποψήφιες είναι πραγματικές καλλονές! Είναι δύσκολο ακόμη να προβλέψω τα φαβορί αλλά σίγουρα με εντυπωσίασαν η Μις Κολομβία και η Μις Βενεζουέλα.

Στην Ελλάδα σε έκριναν για τις αισθητικές παρεμβάσεις σου. Στα Μις Υφήλιος υπάρχει περιορισμός σε αυτά τα θέματα; Θα περπατήσεις για παράδειγμα με τα τατουάζ να είναι εμφανή;

Στα Miss Universe φέτος συμμετέχει για πρώτη φορά μία transgender. H Μις Ισπανία. Τι μου λέτε λοιπόν για περιορισμούς στις αισθητικές παρεμβάσεις; Δεν υπάρχει νικήτρια του MU που να μην έχει κάνει κάποια αισθητική παρέμβαση. Ακόμη και top model πλέον δεν υπάρχει. Με εξαίρεση τα ανορεξικά μοντέλα που υπάρχουν στις πασαρέλες τα περισσότερα  κορυφαία και διάσημα μοντέλα έχουν κάνει κάποιου είδους επέμβαση. Δείτε τα shows της Victoria Secret και πολλών ακόμη σχεδιαστών και θα συμφωνήσετε μαζί μου. Οι εποχές αλλάζουν. Όσον αφορά τα τατουάζ μου δεν ξέρω τι ακριβώς ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις στον διαγωνισμό. Σίγουρα όμως θα συμμορφωθώ με τους κανονισμούς του. Υπάρχουν τεχνικές που τα σβήνουν.

Σε περίπτωση που κερδίσεις  τον τίτλο θα αποτελέσεις μια πρέσβειρα με φιλανθρωπικές υποχρεώσεις. Ποια είναι η σχέση σου με την φιλανθρωπία και τι σε συγκινεί στις μέρες μας;

Με συγκινεί όταν η  προσπάθεια πολλών ανθρώπων ενώνεται σε έναν σκοπό προς όφελος

των αδυνάτων. Θλίβομαι πραγματικά όταν συναντώ ανέχεια σε ηλικιωμένους αλλά και νέα παιδιά που αδυνατούν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα είτε λόγω οικονομικής δυσκολίας είτε λόγω περιορισμών υγείας.   Έχω θέσει  τον εαυτό μου στη διάθεση τέτοιων δραστηριοτήτων και είμαι πάντα στη διάθεση κάθε καλού σκοπού. Σε λίγες ημέρες θα οριστώ πρέσβειρα του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Thanal  της  Ινδίας. Πρόκειται για έναν δραστήριο οργανισμό  που  έχει ήδη ιδρύσει  νοσοκομεία και χώρους  υποδοχής για  οικονομικά αδύναμες  ομάδες ανθρώπων με στόχο τη θεραπεία  τους , όταν αυτό είναι δυνατόν, αλλά και την φιλοξενία και φροντίδα αυτών των ανθρώπων. Μετά τον διαγωνισμό πρόκειται να ταξιδέψω στην Ινδία για τον σκοπό αυτό,  ενώ τώρα κάνω κάθε τι που περνάει από το χέρι μου. Στο τελευταίο μου ταξίδι στο Παρίσι στα πλαίσια μιας φωτογράφισης για ένα ξένο περιοδικό προώθησα αυτή τη δράση. Παράλληλα  συμμετείχα στη γαλλική καμπάνια Imagyn – Initiative des Malades Atteintes de cancers gynecologique – μία πρωτοβουλία για ασθενείς με γυναικολογικούς καρκίνους.

Πώς θα χαρακτήριζες την Ιωάννα με τρία επίθετα;

Ευγενική, ευαίσθητη, δυναμική.

Είσαι ερωτευμένη αυτό το διάστημα;

Όχι δεν είμαι ερωτευμένη. Αυτή την περίοδο έχω αφοσιωθεί στην καριέρα μου και στους στόχους μου.

Τι σε κερδίζει σε έναν άντρα;

Με κερδίζει με τους τρόπους του, τις αρχές του και το χαμόγελό του!

Μέχρι στιγμής έχεις υπάρξει τυχερή στα αισθηματικά σου;

Άμα σου πω ναι, θα είναι ψέματα….

Έχεις αγαπήσει ή έχεις αγαπηθεί περισσότερο;

Και έχω αγαπήσει και έχω αγαπηθεί στον ίδιο βαθμό.

Κλαις εύκολα;

Δυστυχώς ναι ! (Γέλια)

Τι σε θυμώνει;

Γίνομαι έξαλλη με την αδικία και το ψέμα.

Εμείς με τη σειρά μας να σε ευχαριστήσουμε και να σου ευχηθούμε μετά την Κορίνα Τσοπέη να επιστρέψεις το στέμμα στην Ελλάδα!

Σας ευχαριστώ πολύ!!! Μακάρι. Περιμένω την υποστήριξή σας!