Ιρένε Τροστ: “Το YFSF ήταν ό,τι καλύτερο έχω κάνει μέχρι τώρα!”

328

Η Ιρένε Τροστ  είναι μια ταλαντούχα και πανέμορφη τραγουδίστρια, που σίγουρα έχει να διανύσει μια μακρά πορεία/καριέρα στο τραγούδι και όχι μόνο, καθώς είναι ένα ανήσυχο και πολυτάλαντο πνεύμα…Από πολύ μικρή ηλικία μετράει πολλά και σημαντικά πράγματα…Θέλησα να την γνωρίσω καλύτερα για λογαριασμό του PENYPENY.GR κι εκείνη δεν το αρνήθηκε!

Η μικρή Ολλανδέζα αποκλειστικά στο PENYPENY.GR και τον Σπύρο Καλαματιανό.

Πότε και πως πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε με το τραγούδι;

Το τραγούδι ήταν κάτι που αγαπούσα πάντοτε αλλά το έβλεπα αυστηρά ως χόμπυ. Από 7 χρονών με θυμάμαι να ηχογραφώ τον εαυτό μου και μετά να ακούω τα λάθη μου. Αντιλήφθηκα πως έχω έφεση σ’ αυτό όταν κάποια παιδιά στο σχολείο έτυχε να με ακούσουν και από τότε σε κάθε διάλειμμα με βάζανε να τους τραγουδάω.
Στον χώρο όμως μπήκα, σε πολύ μικρή ηλικία όταν η παιδική μου φίλη δήλωσε για μένα συμμετοχή σε talent show και χωρίς καν ακόμη να έχω κάνει μαθήματα φωνητικής με πήραν και έτσι ξεκίνησε το ταξίδι μου στη μουσική…

Πόσο σε βοήθησε το γεγονός ότι είσαι μισή Ελληνίδα και μισή Ολλανδέζα; 

Η Ολλανδική καταγωγή στη δική μου περίπτωση μόνο καλό μου έχει κάνει στον χώρο αυτό, καθώς στην Ελλάδα πάντα το ξένο τραβάει πιο πολύ! Θυμάμαι πάντα να μου λένε πως είμαι η ιδανική περίπτωση για την Eurovision καθώς έχω δύο πλευρές! Ποτέ δεν ξέρεις βέβαια…

Ποια συνεργασία σου θεωρείς σταθμό στη μέχρι τώρα επιτυχημένη καριέρα σου;

Η πιο όμορφη συνεργασία μέχρι στιγμής νομίζω ήταν το Your Face Sounds Familiar. Ήταν κάτι που με αντιπροσώπευε ξεκάθαρα, γιατί είχε να κάνει με τραγούδι, μίμηση, υποκριτική και χορό…Μου έδωσε την ευκαιρία να ξεδιπλώσω όλες τις πτυχές του εαυτού μου που πολλοί δεν γνώριζαν και να αποδείξω τι μπορώ να κάνω!

Θεωρείς ότι περνάει κρίση η νυχτερινή διασκέδαση;

Η νύχτα τα τελευταία χρόνια σίγουρα περνάει κρίση. Το βλέπουμε και στη δουλειά μας, στο πόσο έχουν ελαττωθεί οι μέρες που τα κέντρα διασκέδασης είναι ανοιχτά. Δεν είχα την τύχη να ζήσω τις “χρυσές” εποχές, που λένε, αλλά ο Έλληνας έχει κάτι καλό. Όσο δύσκολα και να περνάει είτε ψυχολογικά είτε οικονομικά, δε θα στερηθεί, σχεδόν ποτέ, τη νυχτερινή του έξοδο!

Τι γεύση σου άφησε η συμμετοχή σου στο Survival Secrets;

Το Survival Secrets μου δίδαξε όχι μόνο πώς να επιβιώνω σε δύσκολες συνθήκες αλλά κυρίως πώς να διαβιώ και να επιβιώνω με δύσκολους και διαφορετικούς χαρακτήρες ανθρώπων και να μετριάσω τον αυθορμητισμό μου γιατί δε βγαίνει πάντα σε καλό!
Πέρα από την επιβίωση, ήταν μια πολύ διαφορετική, δύσκολη μεν, ωραία εμπειρία δε. Επειδή υπήρξα αθλήτρια του στίβου στο παρελθόν αλλά τα είχα παρατήσει εντελώς, είδα πως τελικά το σώμα δεν ξεχνάει και παρόλο που η καθημερινότητα μιας τραγουδίστριας απέχει πολύ με τον ρυθμό μιας αθλήτριας, έφερνα συνέχεια νίκες κι αυτό ήταν κάτι που με χαροποίησε ιδιαίτερα.

Πώς ένιωσες στο YFSF όταν η Έλλη Κοκκίνου μίλησε για εσένα με διθυράμβους;

Όταν η Έλλη Κοκκίνου είχε μιλήσει τόσο ωραία για μένα, είχα νιώσει υπέροχα! Όπως επίσης όταν είχε έρθει ο κος Φασουλής στο live που είχα υποδυθεί τον James Blunt και ήρθε προσωπικά να μου δώσει συγχαρητήρια! Δε θα ξεχάσω ποτέ αυτές στις στιγμές. Επίσης και για τον Φώτη Σεργουλόπουλο που πάντα έλεγε πως είμαι η “αποκάλυψη” του Your Face Sounds Familiar! Με αποκορύφωμα όταν στον τελικό του παιχνιδιού κέρδισα το καλύτερο βραβείο ερμηνείας κάτι που για μένα ήταν σαν να είχα βγει η νικήτρια του παιχνιδιού! Όλα αυτά θα μείνουν χαραγμένα στο μυαλό μου, σαν μια πάρα πολύ γλυκιά ανάμνηση!

Σας ενοχλούν που τα ΜΜΕ ασχολούνται και με άλλα πράγματα εκτός από τη δουλειά σας;

Είναι απολύτως φυσιολογικό όταν εκτίθεσαι στα ΜΜΕ να μην τους αφορά μόνο η δουλειά σου. Με ενοχλεί μόνο από την από την άποψη ότι πολλές φορές εστιάζουν πιο πολύ στην σέξυ εικόνα παρά στη δουλειά μου, επειδή πάντα το σέξυ και η εικόνα πουλάνε πιο πολύ! Απ’ τη μια είναι κολακευτικό να ασχολούνται και με άλλα θέματα εκτός της δουλειάς σου γιατί σημαίνει πως τους ενδιαφέρεις, απ’ την άλλη, όμως, θα προτιμούσα να ασχολούνται κυρίως με την δουλειά μου και λιγότερο με την εικόνα μου.

Πώς θα περιέγραφες τον εαυτό σου με μερικές λέξεις;

Θα με έλεγα πολύ ονειροπόλα με την καλή έννοια και πολύ δημιουργική! Το μυαλό μου δεν επαναπαύεται ποτέ και επειδή γράφω γενικά πολύ, κάθε εικόνα και ερέθισμα για μένα είναι και μια καινούργια ιδέα. Τα βλέπω λίγο “σκηνοθετικά” τα πράγματα γύρω μου.

Ανεκπλήρωτα όνειρα έχεις που θέλεις να κάνεις πραγματικότητα στο άμεσο μέλλον;

Ένα μεγάλο ανεκπλήρωτο όνειρο μου είναι να δω ένα απ’ τα σενάρια που γράφω για ταινίες να γίνονται πραγματικότητα! Αγαπώ πολύ το σενάριο και είναι κάτι το οποίο και έχω σπουδάσει, θα ήθελα κάποια στιγμή οι ιδέες μου για διαφημιστικά και ταινίες να γίνουν πραγματικότητα!

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σου βήματα;

Αυτή την περίοδο είμαι σε συζητήσεις για τις εμφανίσεις μου και στην ηχογράφηση του νέου μου τραγουδιού.

Σε ευχαριστώ πολύ και σου εύχομαι ό,τι καλύτερο!