“Είστε ωραία, μ’αρέσετε!” από τη Μαρία Π. Ψαθά

Ανεπανάληπτος Γιάννης Ζουγανέλης!Δείτε το παρακάτω βίντεο αφού διαβάζετε το κείμενο!

 

 

 

Εμένα που με διαβάζεις,αρέσκομαι να κυκλοφορώ με το μπιφτέκι στο μαλλί σήμα κατατεθέν , μια άνετη σαλοπέτα ,άιντε στα μεγάλα κέφια ένα φαρδύ φόρεμα και οπωσδήποτε άβαφη.

Αντιλαμβάνεσαι τι κράξιμο και κοινωνική κατακραυγή (εσωτερικώς τους,εξωτερικώς δεν κοττάν) έχω φάει. Κάνω ένα scroll down το ποντίκι και είτε είμαι instagram είτε είμαι facebook είτε είμαι στο διαγωνισμό Μις «Κάτω Παναγιά,Δώθε Παναγιά,Πέρα Παναγιά» ένα και το αυτό.

Τις χαίρομαι τις τσούπες.Α! Την αλήθεια θα την πώ.Και να το μαλλί έτσι,και ο κότσος ο σινιόν ο κάνεις 10 τέρμινα να τον ξεμπλέξεις και να τα ρούχα τα εφαρμοστά ίσα-ίσα να αναπνέει το ύφασμα,για το κορμί δεν έχει χώρο.

Και να τα μακιγιάζ τα ζηλευτά ,τα Καρντασιανοπαράδοτα και να η selfie με το μοχίτο  αναχείρας και να τα δελτία  παραγγελίας και να οι πλαστές αποδείξεις…σόρυ,αυτό είναι από άλλη ταινία.

Τις βλέπω που λές και αυτόματα ,καθότι αναλυτική ύπαρξη,μου γεννώνται δύο ερωτήματα.

Πρωτίστως , πραγματικά δεν βαριέστε?

Δευτερευόντως , πόσο κατωτάτου επιπέδου,γοφού και συναφών κραχτών θα νιώθουμε εμείς οι λοιπές,αγνές πλήν ωραίες υπάρξεις.

Και αναλύω.

Θέλω σήμερα ,χωρίς να σε ταράξω αγαπημένε μου αναγνώστη , να μάθεις μαζί μου τη σημασία και την ουσία του να σου αρέσεις.

Με μπιφτέκι μαλλί,με φόρμα,με σκαρπίνια,με σανδάλι,με γυαλιά μυωπίας,χωρίς μακιγιάζ ,χωρίς καμία υπερπροσπάθεια να μοιάσεις κάτι άλλο που ενδεχομένως σε πνίγει τόσο ώστε να σε αφήνει να νομίζεις ότι ανασαίνεις.

Η ομορφιά σαφώς και είναι υποκειμενική και σίγουρα δεν εξαρτάται από το πόσο καλή είναι η λήψη της φωτογραφίας που ανεβάσες ή  από το πόσα δάχτυλα μεικ απ παστώθηκες.

Η ομορφιά πηγάζει από μέσα.Ουτοπικό σου φαίνεται.

Μα και βέβαια.Όταν βομβαρδίζεσαι από φωτογραφίες ανθρώπων που είναι στο πλάισιο της εργασίας τους η προβολή με ένα συγκεκριμένο τρόπο,όταν προσπαθείς να μοιάσεις σε μακρινά πρότυπα ,όταν ξεχειλώνεις τον υπέροχο εαυτό σου για να έρθεις πιο κοντά –γιατί αναρωτιέμαι- με κάποια σταρ ή ακόμη χειρότερα με μοντέλα –σημειώνω εδώ ότι τα μοντέλα πληρώνονται για να είναι μοντέλα,αλλά δεν το έμαθες από εμένα.

Όταν όλη σου η αυτοπεποίθηση και η αποδοχή του εαυτού σου κρέμεται πάνω από likes & Fav πώς περιμένεις να σου αρέσει το είδωλο που θα συναντήσεις ένα πρωινό πρίν πλυθείς,βαφτείς,ντυθείς μια άλλη προσωπικότητα?

Φυσικά,αγαπάς τον εαυτό σου και σε φροντίζεις και σε περιποιείσαι..αλλά υπάρχει μια πολύ λεπτή γραμμή ανάμεσα στο «με περιποιούμαι» και στο «με αποποιούμαι».

Θέλω μαζί να υπερ τονίσουμε την πρώτη περίπτωση.

Θέλω να σε δείς  όπως αληθινά είσαι,χωρίς χρυσά περιτυλίγματα και τόνους ξένης συμπεριφοράς.

Θέλω σήμερα κιόλας να πάς στον καθρέφτη σου.Να αγγίξεις το τέλειο πρόσωπο σου. Την κάθε σου ρυτίδα-εάν έχεις.Να της πεις ευχαριστώ,γιατί σου θυμίζει ότι ζείς και μεγαλώνεις αρμονικά με το εγώ σου.

Θέλω να κατέβεις στην παραλία χωρίς φτιαγμένο μαλλί και παστωμένο μούτρο.Να βουτήξεις βαθειά στα νερά χωρίς να νοιαστείς εάν θα ξεβάψεις ή θα βραχείς..και ξαναβαπτισμένη ΕΣΥ να βγείς στην επιφάνεια του νερού και να χαμογελάσεις.

Θέλω να μην κάνεις photoshop στην επόμενη φωτογραφία σου και να μην περιμένεις likes και σχόλια για να σε αποτιμήσεις.

Γιατί όταν εσύ η ίδια/ο ίδιος σε αγαπάς,σε αποδέχεσαι και σου αρέσεις..πές μου πιο like είναι αυτό που θα σου κάνει πιο ευτυχισμένη τη ζωή?

Είσαι μοναδικός.Ένας τέλειος οργανισμός σαν εσένα θα ξαναγεννηθεί σε περίπου εφτά εκκατομύρια χρόνια.

Μην σε θάβεις κάτω από ξένα φορέματα,μην σε πετάς στον κουβά με τα χύμα προιόντα.

Είσαι εσύ και είσαι μια ολόκληρη,τέλεια,πανέμορφη ύπαρξη μέσα – έξω .

Συμβιβάσου με την ανεπιτήδευτη σου τελειότητα.

 

Μαρία Π. Ψαθά

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save