Κεφτεδάκια κοτόπουλου

17

Υλικά Συνταγής

  • 1 κιλό κοτόπουλο
  • 4 αυγά
  • 1 φλ. τυρί τύπου Σαν Μιχάλη τριμμένο (ή παρμεζάνα)
  • 1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 φέτες μπέικον
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Για το πανάρισμα
  • αλεύρι
  • αυγά
  • φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση

Ξεκινάμε τα κεφτεδάκια κοτόπουλο, βράζοντας πρώτα το κοτόπουλο. Το αφήνουμε να κρυώσει, το ξεκοκαλίζουμε, πετάμε την πέτσα, το κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια και το λιώνουμε στο μπλέντερ.

Ανακατεύουμε το κοτόπουλο, το τυρί, τα αυγά, το μαϊντανό, το μπέικον (που το έχουμε προηγουμένως περάσει λίγο στο τηγάνι), το καρότο και το σκόρδο λιωμένο και προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ζυμώνουμε καλά όλα αυτά τα υλικά, μέχρι να γίνουν ένα ωραίο μείγμα. Πλάθουμε σε μεγάλους μακρόστενους κεφτέδες (σαν σουτζουκάκια).

Περνάμε τα κεφτεδάκια από αλεύρι, χτυπημένο αυγό και φρυγανιά και τους αφήνουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα ώστε να σταθεροποιηθεί το πανάρισμα.

Μετά, τους τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο και τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.