Εκτέλεση
Για το πιο ωραίο κέικ κολοκύθας με πλούσιο άρωμα και τέλειο χρώμα από την κίτρινη κολοκύθα, είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ψητή κολοκύθα που θα πολτοποιήσετε σε πουρέ. Εναλλακτικά, μπορείτε να φτιάξετε το κέικ με κολοκύθα τριμμένη, που θα τη σοτάρετε σε ένα βαθύ τηγάνι για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει τελείως και να πιει όλα τα υγρά της.
Θα ψήσουμε στους 170 °C, στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα ή στους 160 °C στον αέρα στη μεσαία σχάρα.
Βάζουμε σε ένα μπολ ολα τα στερεά υλικά και τα ανακατεύουμε με σύρμα. Βάζουμε σε ένα άλλο μπολ ολα τα υγρά υλικά και τα ανακατεύουμε με σύρμα η μίξερ χειρός.
Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά υλικά και τα ανακατεύουμε με μίξερ χειρός στη χαμηλή ταχύτητα ή με σπάτουλα να ενωθούν σε ένα παχύ μείγμα.
Απλώνουμε το μείγμα ιδανικά σε ένα λαδωμένο ταψί 23×33 εκ.
Ψήνουμε το κέικ κολοκύθας για περίπου 50΄μέχρι να σταθεροποιηθεί και να ελέγξουμε το κέντρο της ότι στέγνωσε σωστά. Αν ψήσετε στον αέρα θέλει λιγότερο χρόνο κατά 10΄περίπου. Δεν θα βγάλετε το κέικ από το φούρνο αν δεν ελέγξετε το κέντρο του. Θα βυθίσετε τη λάμα του μαχαιριού στο κέντρο του κι αν βγει στεγνό από ζύμη τότε είναι έτοιμο. Αν αρχίσει γρήγορα να παίρνει χρώμα στις άκρες το κέικ, πρέπει να το καλύψετε με αλουμινόχαρτο και να συνεχίσετε το ψήσιμό του. Διαβάστε εδώ περισσότερα μυστικά για να ψήνετε σωστά τα κέικ.
Πηγή www.argiro.gr
Comments
0 comments