Συμβαίνει τώρα

Κέικ με «λάβα» σοκολάτας και πορτοκάλι

Υλικά:

  • 200 γρ. μαύρη σοκολάτα
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.γλ. λάδι
  • 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 50 ml χυμό πορτοκάλι
  • 6 αυγά
  • 180 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 75 γρ. αλεύρι

Εκτέλεση:

  1. Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο.
  2. Προσθέτουμε το λάδι, το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό.
  3. Βγάζουμε απ’ την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε την ζάχαρη.
  5. Προσθέτουμε μέσα στο μείγμα σοκολάτας και το αλεύρι.
  6. Βάζουμε το μείγμα σε φορμάκια για muffin και ψήνουμε για 8-10 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Comments

0 comments

Ίσως σας ενδιαφέρει

Τσουρέκι με σοκολάτα!

Προετοιμασία: 0:30’Μαγείρεμα: 0:30′ Μέτρια Μερίδες: 20 Τσουρέκι πλεξούδα γεμιστό με σοκολάτα, μια ιδιαίτερη συνταγή όχι …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

close