Κριθαράκι με τόνο & μπρόκολο !

Συστατικά

  • 2 κ.σούπας βούτυρο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • μισό κουταλάκι ξερό θυμάρι
  • 1,5 φλιτζ. κριθαράκι
  • 2 φλιτζ. γάλα
  • 2 φλιτζ. νερό
  • 1 κ.γλυκού αλάτι + λίγο ακόμη
  • πιπέρι
  • 1 μέτριο κεφάλι μπρόκολο
  • 1 κονσέρβα τόνο σε νερό, στραγγισμένη
  • 1/4 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα

Τρόπος μαγειρέματος

  • Λιώσε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίξε το κρεμμύδι, το θυμάρι και 1/4 κ.γλυκού αλάτι και σώταρε να μαλακώσει το κρεμμύδι και να αρχίσει να καφετίζει, περίπου για 8 λεπτά.
  • Ρίξε το κριθαράκι και σώταρε μέχρι να το δεις να αρχίζει να σκουραίνει, για ένα λεπτό περίπου.
  • Πρόσθεσε το γάλα, το νερό και το υπόλοιπο αλάτι και πιπέρωσε.
  • Μόλις πάρει βράση, χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε ανακατεύοντας για να μην κολλήσει, ώστε να μαγειρευτεί το κριθαράκι περίπου για ένα τέταρτο. (Πρόσθεσε περισσότερο νερό εάν το κριθαράκι δεν έχει βράσει).
  • Εν τω μεταξύ ετοίμασε το μπρόκολο: Πλύνε το, στράγγισέ το και κόψε το σε μικρά κομμάτια.
  • Λίγο πριν βράσει τελείως το κριθαράκι ρίξε το μπρόκολο για να βράσει και αυτό.
  • Βγάλε από τη φωτιά και ρίξε τον τόνο και την παρμεζάνα.
  • Ανακάτεψε να λιώσει το τυρί και αν χρειαστεί αλατοπιπέρωσε.