Κριθαρότο με σουπιές

76

Υλικά

  • 500 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 100 ml (½ φλ.) ελαιόλαδο
  • 1 κιλό σουπιές φρέσκιες, καθαρισμένες και τεμαχισμένες
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. θυμάρι ξερό
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 400 ml  ντομάτα κονκασέ
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 λίτρο βραστό νερό
  • 6-8 κόκκοι μπαχάρι

Διαδικασία

Σε μία φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε τις σουπιές.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά.

Ρίχνουμε το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε απαλά.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε την ντομάτα κονκασέ και τα φύλλα δάφνης.

Αφήνουμε να πάρει βράση, μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές.

Προσθέτουμε το βραστό νερό, αλατίζουμε ξανά και μόλις αρχίσει ο βρασμός προσθέτουμε το κριθαράκι και το μαγειρεύουμε, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Σβήνουμε τη φωτιά, αφήνουμε το φαγητό να τραβήξει για μερικά λεπτά, αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και σερβίρουμε.