Μαγειρεύουμε χοιρινό στο φούρνο με λευκά μανιτάρια & ρεγκάτο του Chef Λευτέρη Καλαϊτζίδη

Υλικά

1 κιλό χοιρινό κόντρα χωρίς κόκκαλο κομμένο σε κύβους

8 μεγάλα λευκά μανιτάρια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια

1 πράσο κομμένο ροδέλες

10 κρεμμυδάκια κομμένα στη μέση (στιφάδου)

2 τομάτες κομμένες στα 4

Χυμό από 2 λεμόνια

2 ποτήρια κρασιού ελαιόλαδο

2 κ.σ. μουστάρδα (απαλή)

2 κ.σ. αλάτι 1 κ.γ. πιπέρι 1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα 1 κ.σ. θυμάρι

150 γρ. ρεγκάτο 100 ml.

Νερό

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το χοιρινό, τα κρεμμυδάκια, τα μανιτάρια, το πράσο και τις τομάτες, τα ανακατεύουμε με όλα τα καρυκεύματα και τα απλώνουμε σε ένα ταψί. Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά το νερό με το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και το λεμόνι και προσθέτουμε το μείγμα στο κρέας μας προσθέτοντάς το από την άκρη του ταψιού και αφού το ρίξουμε όλο γυρνάμε απαλά κυκλικά το ταψί να πάει παντού.

Ψήνουμε στους 190 βαθμούς κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα. Όταν είναι έτοιμο το φαγητό μας τρίβουμε το ρεγκάτο από πάνω και σερβίρουμε αμέσως.