Μαγειρεύουμε πολίτικα κεφτεδάκια με σάλτσα λαχανικών και ρύζι !

 

Υλικά

Για τον κιμά

  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη σε λεπτό τρίφτη
  • 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. νερό
  • αλεύρι για το πανάρισμα

Για τη σάλτσα λαχανικών

  • 3 κόκκινες στρογγυλές πιπεριές σε κυβάκια
  • 3 πορτοκαλί πιπεριές σε κυβάκια
  • 1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ
  • 600 γρ. μανιτάρια σε φέτες
  • 2 κ.σ. ζάχαρη

Για το ρύζι

  • 400 γρ. ρύζι νυχάκι
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  • 2 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση

  • Σε μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά του κιμά και ζυμώνουμε πολύ καλά.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα να σφίξει και πλάθουμε σε κεφτεδάκια.
  • Περνάμε από αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
  • Βράζουμε το ρύζι με το ζωμό,το σουρώνουμε και το περνάμε απο κατσαρόλα με βούτυρο λιωμένο.
  • Για τη σάλτσα λαχανικών θα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι τις πιπεριές,τα μανιτάρια.
  • Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  • Αφηήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα.
  • Όταν αρχίζει να δένει προσθέτουμε τα κεφτεδάκια.
  • Αφήνουμε λίγο και αποσύρουμε.
  • Σερβίρουμε με το ρύζι.