Μαρία Λεπίδα: Μις Ελλάς 2018 με ομορφιά που σε κόβει σαν…λεπίδι!

Συνέντευξη στον Κωνσταντίνο Αρκά

489

Η Μαρία απέδειξε ότι με εισιτήριο την ομορφιά της μπορεί να κατακτήσει τον κόσμο αφού με τον τίτλο της Μις Ελλάς 2018 θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον σημαντικότερο διαγωνισμό ομορφιάς Μις Κόσμος που φέτος θα διεξαχθεί στην Κίνα στις 8 Δεκεμβρίου.

Του Κωνσταντίνου Αρκά

Μαρία μου λες να πάρεις το ωραιότερο Χριστουγεννιάτικο δώρο, να κερδίσεις, δηλαδή, τον πολυπόθητο παγκόσμιο τίτλο;

Λέτε ο Άγιος Βασίλης να μου κάνει φέτος ένα τέτοιο δώρο! Μακάρι!!! Θα ήταν κάτι υπέροχο όχι μόνο για μένα αλλά και για τη χώρα μου.

Μίλησε μου για την επικειμένη συμμετοχή σου στον διαγωνισμό της Μις Κόσμος. Έχεις να συναγωνιστείς άλλες 115 χώρες.

Πράγματι. Είναι ο μεγαλύτερος σε συμμετοχές διεθνής διαγωνισμός και ένας από τους δύο μεγαλύτερους σε παγκόσμιο επίπεδο. Νοιώθω ήδη  ένα δημιουργικό άγχος που εκτονώνεται στους ρυθμούς της προετοιμασίας μου.  Με την ομάδα της I Am One Agency βρίσκομαι καθημερινά σε εγρήγορση ώστε μέχρι τις 10 Νοεμβρίου που θα φύγω, να είμαι άρτια προετοιμασμένη για τη συμμετοχή μου.

Σε αγχώνει κάτι;

Το άγχος μου περικλείει πολλά. Είναι το άγχος του να εκπροσωπήσω τη χώρα μου αντάξια και με αξιοπρέπεια. Το άγχος να καταφέρω να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνετε στην κατάταξη. Το άγχος να ανταποκριθώ στο δύσκολο πρόγραμμα του διαγωνισμού μέσα σε ένα περιβάλλον άγνωστο μέχρι τώρα για μένα. Θα βάλω όμως  τα δυνατά μου ώστε να μην απογοητεύσω όλους όσους πίστεψαν σε μένα.

Έχεις ξαναφύγει μακριά από το σπίτι σου;

Εργάζομαι σαν μοντέλο εδώ και 4 χρόνια. Μέσα στα επαγγελματικά πλαίσια εργάστηκα στο Μιλάνο για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Συνεπώς είμαι εξοικειωμένη να ζω στο εξωτερικό μακριά από την οικογένειά μου και τα αγαπημένα μου πρόσωπα.

Αν κερδίσεις τον παγκόσμιο τίτλο θα λείπεις για ένα χρόνο στο εξωτερικό για φιλανθρωπίες. Πού πιστεύεις ότι θα μπορούσες να συνεισφέρεις περισσότερο ως Μις Κόσμος;

Ο διαγωνισμός Miss World δραστηριοποιείται για χρόνια σε διάφορες δράσεις σε όλο τον κόσμο. Αν θα έχω την τιμή να αναδειχθώ η επόμενη Miss World για το 2018 τότε θα ήμουν με όλη μου την ψυχή αφιερωμένη στο έργο του διαγωνισμού, όποιο και αν είναι αυτό. Η μεγάλη μου όμως αδυναμία είναι τα παιδιά όλου του κόσμου που ζουν σε δύσκολες συνθήκες. Δεν αντέχω την ιδέα πως υπάρχουν παιδιά ορφανά, άρρωστα ή ανυπεράσπιστα. Θα ήθελα πολύ να αφοσιωθώ σε μια δράση που θα βοηθούσα έμπρακτα και θα βελτίωνε τη ζωή τους. Αυτό  είναι κάτι που ούτως ή άλλως θα επιδιώξω στο μέλλον να κάνω ανεξάρτητα από τη πορεία μου στον διαγωνισμό. Ήδη τις επόμενες μέρες θα έχω την τιμή να ανακηρυχθώ  ως International Good Will Ambassador του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Thanal που δραστηριοποιείται στην Ινδία. Στόχος μου είναι να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για τη φροντίδα παιδιών χωρίς προνόμια και θα το κάνω με όλη μου την καρδιά.

Έχεις μεγάλη εμπειρία στους διαγωνισμούς αφού πέρα από τον τίτλο της Μις Ελλάς έχεις κερδίσει και τον τίτλο της Σταρ Πελοπόννησος. Είσαι κορίτσι των καλλιστείων τελικά;

Δεν θα έλεγα ότι είμαι κορίτσι των καλλιστείων. Τουλάχιστον όχι συνειδητά, (γέλια) Η συμμετοχή μου στους διαγωνισμούς υποκινήθηκε από την επιθυμία μου να δοκιμάσω τα όριά μου, τον εαυτό μου.  Όπως ανέφερα και νωρίτερα, ασχολούμαι με το modeling  από τα 14 μου χρόνια. Ήθελα να δοκιμάσω και αυτό τον χώρο που είναι πιο λαμπερός. Πιστεύω πως ένας τίτλος ομορφιάς δίνει ώθηση στην καριέρα ενός μοντέλου. Αν και έχω επίγνωση ότι, άλλο είναι να είσαι μοντέλο με την στενή έννοια του όρου και άλλο μία Beauty Queen όπως χαρακτηρίζονται τα κορίτσια των καλλιστείων, ωστόσο μπορούν να συνδυαστούν και  να αλληλοεπιδράσουν

Είσαι ευχαριστημένη με την δεύτερη θέση στα πανελλήνια καλλιστεία;

Φυσικά είμαι πολύ ευχαριστημένη που κατέκτησα τη 2η θέση στο μεγαλύτερο θεσμό ομορφιάς της χώρας μας! Ουσιαστικά οι 2 πρώτοι τίτλοι είναι ισότιμοι γιατί οι νικήτριές τους συμμετέχουν στους 2 μεγαλύτερους παγκόσμιους διαγωνισμούς.

Πιστεύεις ότι το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο;

Δεν νοιώθω αδικημένη, νιώθω νικήτρια. Ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος γιατί υπήρχαν πολλές όμορφες κοπέλες που η κάθε μια έκανε την προσπάθειά της.  Βέβαια τίποτα δεν τελειώνει με έναν τίτλο αλλά και τίποτα δεν εξασφαλίζει ένας τίτλος. Από εκεί και πέρα χρειάζεται πολύ προσπάθεια και δουλειά. Εγώ εύχομαι καλή τύχη σε όλα τα κορίτσια

Ήταν στα όνειρα σου από μικρό κορίτσι να γίνεις κάποια στιγμή βασίλισσα της ομορφιάς; Παρακολουθούσες μικρή τα καλλιστεία;

Ναι, τα παρακολουθούσα. Μέσα στο παιδικό μου μυαλό έφτιαχνα το δικό μου παραμύθι…. τα λαμπερά φορέματα… το στέμμα… την βασίλισσα όπως είπες και εσύ. Μόνο που ποτέ δεν πρωταγωνιστούσα. Δεν είχα σκεφθεί ποτέ ότι κάποτε θα ερχόταν η στιγμή να γίνω και εγώ μέρος αυτού του παραμυθιού. Η ζωή όμως επιφυλάσσει ωραίες εκπλήξεις.

Ποια πρώην Σταρ ή Μις Ελλάς θαυμάζεις;

Θαυμάζω πολλές κοπέλες που έχουν πάρει τίτλους στο παρελθόν. Το ίνδαλμά μου όμως είναι η Ειρήνη Σκλήβα, η κοπέλα που κατάφερε να χαρίσει σε όλους μας το τίτλο της Μις Κόσμος  και έγραψε με ανεξίτηλο μελάνι το όνομά της στην ιστορία των καλλιστείων.

Πώς διαχειρίζεσαι πλέον την αναγνωρισιμότητά σου; Τι σου λένε στο δρόμο;

Είναι υπέροχο όταν άνθρωποι που δεν με ξέρουν προσωπικά με σταματούν στο δρόμο και μου δίνουν συγχαρητήρια και ευχές! Η αλήθεια είναι ότι νοιώθω μερικές φορές αμηχανία γιατί είμαι ντροπαλή και άνθρωπος χαμηλών τόνων αλλά σίγουρα μου προκαλεί μεγάλη χαρά.

Έγινε μεγάλος ντόρος με τα κορίτσια που κάνουν αισθητικές επεμβάσεις. Ποια είναι η γνώμη σου;

Πιστεύω πως είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να επεμβαίνει στον εαυτό του όπως αυτός θέλει. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κρίνει και να προσβάλλει τις προσωπικές επιλογές των άλλων οι οποίες δεν μας αφορούν και δεν μας ενοχλούν!

Εσύ θα επιχειρούσες να αλλάξεις κάτι στην εμφάνιση σου αν χρειαζόταν;

Ναι θα επιχειρούσα , αλλά πάντα χωρίς υπερβολές

Μίλησε μου για σένα. Που μεγάλωσες, έχεις αδέρφια;

Κατάγομαι από την Κόρινθο και ζω στο Λουτράκι. Προέρχομαι από μία μεγάλη οικογένεια με 6 παιδιά κάθε ηλικίας. Είμαστε δεμένοι μεταξύ μας και στηρίζουμε  ο ένας τον άλλον. Νοιώθω πραγματικά πολύ τυχερή που έχω εισπράξει τόση αγάπη και φροντίδα.

Ποιο ήταν το πρώτο πρόσωπο που επικοινώνησες όταν κέρδισες τον τίτλο της Μις Ελλάς;

Η μεγάλη μου αδελφή! Είναι πάντα στο πλάι μου και την ευγνωμονώ για αυτό. Πάντα με ενθαρρύνει και με στηρίζει ακόμη και όταν εγώ λυγίζω  η απογοητεύομαι. Είναι το στήριγμά μου.

Μίλησε μου για την εμπειρία σου από τη συμμετοχή σου στο Next Top Model. Τι αποκόμισες;

Η εμπειρία μου ήταν ενδιαφέρουσα. Από την  κριτική επιτροπή άκουσα αρχικά  θετικά σχόλια και κατάφερα να περάσω από  όλες τις φάσεις. Κόπηκα λίγο πριν μπουν οι κοπέλες στο σπίτι. Αυτό που δεν μου άρεσε ήταν η ωμή μερικές φορές συμπεριφορά στις υποψήφιες που άγγιζε τα όρια της αγένειας. Δύσκολη είναι και η σχέση των υποψηφίων μεταξύ τους γιατί είναι έτσι δομημένο το ριάλιτι ώστε να προκαλεί αισθήματα ανταγωνισμού. Αυτό που αποκόμισα είναι πείσμα για να συνεχίσω την πορεία μου κατακτώντας ακόμη μεγαλύτερους στόχους

Θεωρείς ότι σε αδίκησαν που δεν σε πέρασαν στην επόμενη φάση;

Τότε ένοιωσα αδικημένη. Εκ των υστέρων όμως διέκρινα ότι μόνο καλό μου έκανε όλο αυτό.  Όπως λέει και ο λαός «κάθε εμπόδιο σε καλό» γιατί θα είχα χάσει την ευκαιρία να συμμετάσχω στα καλλιστεία και να κατακτήσω τον τίτλο της  Μις Ελλάς

Ποια είναι η σχέση σου με τα social media; Είσαι ενεργή;

Σαφώς και είμαι ενεργή. Τα social media αποτελούν κομμάτι όχι μόνο της ζωή μου αλλά και της δουλειάς μου. Τα δεδομένα έχουν πλέον αλλάξει, ο κόσμος αλληλοεπιδρά μέσα από αυτά και διαμορφώνει πρότυπα και  τάσεις. Η επαφή  είναι πλέον διαδραστική και άμεση.

Έχει τύχει να βγεις ραντεβού με κάποιον που γνώρισες μέσω δικτύου;

Όχι ποτέ. Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί ελλοχεύουν κίνδυνοι μέσα από το διαδίκτυο. Πέρα όμως από αυτό,  μου αρέσει  η προσωπική επαφή -να ακούς τη φωνή του άλλου  και να βλέπεις τα μάτια του- αυτό δεν αντικαθίσταται με τίποτα.

Ποια είναι τα όνειρα σου;

Σαν παρθένος δεν κάνω πολλά όνειρα, χαχα. Είμαι προσγειωμένη και ρεαλίστρια.  Φιλοδοξώ όμως να εξελίξω  όσο περισσότερο μπορώ την καριέρα μου στο modelling γιατί είναι κάτι που αγαπώ πάρα πολύ!

Στην προσωπική σου ζωή σε τι φάση είσαι;

Αυτή τη στιγμή είμαι προσηλωμένη στον στόχο μου, δουλεύω πολύ και προετοιμάζομαι για μία ακόμη δύσκολη αναμέτρηση, σε αυτή του Miss World.

Έχω γύρω μου ανθρώπους που με αγαπούν και τους νοιάζομαι και είμαι πολύ καλά.

Πώς θα έβλεπες τη Μαρία σε δέκα χρόνια από σήμερα;

Αν και είναι μακρύς για μένα ο 10χρονος ορίζοντας, αυτό που θα ευχόμουν είναι να έχω εκπληρώσει κάποιους από τους στόχους μου και να συνεχίζω με νέους, να έχω υγεία και να νοιώθω ικανοποιημένη με την μέχρι τότε πορεία μου.

Τι σε συγκινεί;

Α, συγκινούμαι εύκολα! Μπορεί να βουρκώσω από ένα τραγούδι, από μια ταινία… Να συγκινηθώ από μια τρυφερή πράξη ή μια χειρονομία.

Τι σε θυμώνει;

Θυμώνω με το ψέμα και την αδικία. Αυτά τα δύο πράγματα δεν μπορώ να τα ανεχτώ. Είμαι άνθρωπος της αλήθειας και της δικαιοσύνης με ό,τι κόστος και αν σημαίνει αυτό για μένα

Μαρία σε ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη συνέντευξη και σου ευχόμαστε μετά την Ειρήνη Σκλήβα να μας φέρεις ξανά το πολυπόθητο στέμμα!

Σας ευχαριστώ πολύ και εγώ για τη φιλοξενία σας στο penypeny.gr, σας εύχομαι τα καλύτερα. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης από καρδιάς το I am one Agency για τη σημαντική προσπάθεια που κάνει ώστε να στηρίξει την αποστολή μου στο εξωτερικό και ευχαριστώ επίσης τον κ. Βασίλη Πρεβελάκη για την ευκαιρία που δίνει σε όλα τα νέα κορίτσια να αναδειχθούν μέσα από τον θεσμό του διαγωνισμού ομορφιάς Σταρ Ελλάς  Μις Ελλάς και Μις Γιάνγκ.