Μάσκαρα : Tips για σωστή εφαρμογή

201
Models in a backstage beauty shoot, september 2013. Ready to wear, Women, summer 2014 Emanuel Ungaro

Η μάσκαρα ματιών είναι το must-have κάθε γυναίκας που θέλει να εντυπωσιάζει από το πρώτο βλέμμα. Υπάρχουν, όμως, μερικά μυστικά που θα κάνουν αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα πολύ καλύτερο, αρκεί φυσικά να έχετε την κατάλληλη μάσκαρα για όγκο.

Η σωστή προετοιμασία

Εκτός από την κατάλληλη μάσκαρα για όγκο, χρειάζεστε και προετοιμασία, ώστε οι βλεφαρίδες σας να φαίνονται πυκνές. Ένα μικρό tip είναι να τις περάσετε πρώτα με πούδρα. Με αυτόν τον τρόπο, όταν περάσετε τη μάσκαρα μπορείτε να καταλάβετε ποιες έχουν βαφτεί σωστά και ολοκληρωμένα και ποιες όχι.

mascara

Η σωστή εφαρμογή

Κανείς δεν θα σας δώσει απάντηση στο πόσες φορές να περάσετε τη μάσκαρα στα βλέφαρά σας, ειδικά αν θέλετε να αποκτήσετε όγκο. Θα πρέπει όμως να προσέξετε μερικά πράγματα. Θα πρέπει να βρείτε ένα προϊόν σχεδιασμένο ώστε το βουρτσάκι να παίρνει ακριβώς την ποσότητα που χρειάζεστε για να κάνει η μάσκαρα τη δουλειά της. Αν αυτό δεν συμβαίνει, αποφύγετε να το μέσα – έξω με το βουρτσάκι και προτιμήστε να επικεντρωθείτε στο στόμιο από το μπουκαλάκι για να πάρετε περισσότερο προϊόν. Φροντίστε να μην αφήνετε τη μάσκαρα ανοιχτή για να μην ξεραθεί. Ο σωστότερος τρόπος για να εφαρμόσετε τη μάσκαρα για όγκο είναι κάνοντας ελαφριές και γρήγορες κινήσεις ζιγκ ζαγκ, ώστε το προϊόν να περαστεί από όλες τις τρίχες και να τις διαχωρίσει σωστά, χωρίς να κολλήσουν μεταξύ τους.

Ένας ακόμη τρόπος για έξτρα αποτέλεσμα, χρησιμοποιώντας μάσκαρα για όγκο, είναι να περάσετε το βουρτσάκι και από την πάνω πλευρά για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα. Κάντε μια καμπυλωτή κίνηση, ώστε και οι βλεφαρίδες σας να πάρουν αυτήν την κατεύθυνση!

Οι κάτω βλεφαρίδες

Αν επιλέξετε να τις βάψετε θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτική ώστε να μη μουτζουρωθείτε. Φυσικά, δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη απάντηση στο αν θα πρέπει να περάσετε τη μάσκαρα σας ή όχι. Κάντε αυτό που σας εκφράζει περισσότερο.

megaliteres vlefarides xoris mascara

Κι αν ξεραθεί;

Έχει συμβεί σε όλες. Ο τρόπος που μπορείτε να ξαναδώσετε στη μάσκαρα σας ζωή είναι ρίχνοντας μέσα λίγες σταγόνες φυσιολογικό ορό ή υγρό φακών. Φροντίστε μόνο να μην το παρακάνετε. Επίσης, ανακινείστε το μπουκαλάκι ώστε το μείγμα να ανακατευτεί και να «ξυπνήσει» το υπόλοιπο προϊόν.

Το σωστό καθάρισμα

Πόσες φορές δεν έχετε βαρεθεί να πλύνετε τα πινέλα του μακιγιάζ σας; Είναι όμως κάτι απαραίτητο για να μη μεταφέρετε μικρόβια στο πρόσωπό σας. Αυτή τη διαδικασία θα πρέπει να την εφαρμόζετε και στο πινελάκι της μάσκαρα, ειδικά όταν έχει μαζευτεί αρκετό προϊόν.

mascara

Το ανοιχτό μάτι

Κλείνοντας, δεν θα μπορουσαμε να μην αναφερθούμε σε αυτό το …παράδοξο των γυναικών που κάθε φορά που θα βάλουμε μάσκαρα ανοίγουμε και το στόμα. Ωστόσο και για αυτό υπάρχει μια επιστημονική εξήγηση, καθώς θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένες. Βάζουμε, λοιπόν, ένα αιχμηρό αντικείμενο να έρθει σε επαφή με το μάτι μας και συνεπώς πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτικές. Το πιο σημαντικό όμως είναι πως τα νεύρα που σχετίζονται με την κίνηση των βλεφάρων μας είναι πολύ κοντά με αυτά που αναλαμβάνουν την κίνηση του στόματος. Έτσι, προσπαθώντας κρατήσουμε τα βλέφαρα ανοιχτά, κάπως μπερδευόμαστε και ανοίγουμε και το στόμα. Για να το σταματήσετε αυτό, πρέπει να καταβάλετε έξτρα προσπάθεια συγκέντρωσης!