Moσχάρι με μανιτάρια και λευκό κρασί

39

Υλικά Συνταγής

  • 4 φέτες μοσχάρι
  • (200 γραμ. η κάθε μία τρανς ή κόντρα)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 300 γραμ. ασπρομανίταρα ολόκληρα
  • 300 γραμ. πλευρώτους
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.σ. μαϊντανός
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε το μοσχάρι με μανιτάρια, κόβουμε πρώτα τις φέτες μοσχάρι στα δύο.

Σε αντικολλητικό τηγάνι (χωρίς λιπαρή ουσία) ψήνουμε το κρέας 4΄ από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε να ψηθούν για 5΄, έως ότου πιουν τα υγρά τους. Πασπαλίζουμε το μοσχοκάρυδο και περιχύνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να πιει όλα τα υγρά του.

Τέλος πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.