Μπιφτέκι Ψαριού από τον Σέφ Ιάκωβο Απέργη

61

Υλικά

2 μεγάλα φιλέτα πέρκας κατεψυγμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 μέτρια κολοκύθια
1 μέτριο καρότο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.τ.σ. μουστάρδα
λίγο σέλινο αλάτι, πιπέρι, ρίγανη λάδι φρυγανιά τριμμένη

Για το ντιπ 

1 πλήρες γιαούρτι
1 κ.τ.σ. μαγιονέζα
1 πρέζα γλυκιά πάπρικα
 Εκτέλεση
Βγάζουμε το ψάρι από την κατάψυξη και πριν ξεπαγώσει εντελώς (για να μη λιώσει) το κόβουμε σε κομμάτια και το περνάμε από το μπλέντερ.
Τρίβουμε στον τρίφτη το καρότο και τα κολοκυθάκια και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σέλινο.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα μαζί τα υλικά, προσθέτουμε τη μουστάρδα, αλατοπίπερο, ρίγανη, λάδι και φρυγανιά, όσο πάρει ώστε να σφίξει το μείγμα και να πλάθεται.
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και πλάθουμε μπιφτέκια.
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, αφού προηγουμένως το λαδώσουμε καλά για να μην κολλήσουν.*
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς.
Συνοδεύουμε τα μπιφτέκια ψαριού με ντιπ γιαουρτιού.
Προσθέτουμε στο γιαούρτι τη μαγιονέζα και τη γλυκιά πάπρικα, ανακατεύουμε να αναμειχθούν καλά και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε

TIPS

  • Τo δικό μου κόλπο είναι το λαδόχαρτο, που αγοράζω σε μεγάλα ρολά στην οδό Ευριπίδου. Καλύπτω το ταψί με ένα φύλλο αντικολλητικό χαρτί πριν βάλω τα μπιφτέκια στον φούρνο. Το φαγητό δεν κολλάει και το ταψί καθαρίζεται πανεύκολα.
  • Με ένα ψωμάκι και ένα φύλλο μαρούλι ή και μια ροδέλα ντομάτας έφτιαξες και ένα υπέροχο ψαρομπέργκερ, που τρώγεται και κρύο!