Νέος, ωραίος, φιλόδοξος και Ευβοιώτης! Ο Δημήτρης Μπιλάλης στο PENYPENY.GR

173

Γεια σου Δημήτρη, καλωσόρισες στο περιοδικό μας! Πες μας λίγα λόγια για εσένα, να σε γνωρίσει ο κόσμος.

Είμαι τραγουδιστής και μουσικός. Έχω γεννηθεί και μένω στην Αθήνα, η καταγωγή του πατέρα μου είναι απ’ τα χωριά της Κύμης, ενώ της μητέρας μου από Δράμα. Ασχολούμαι με τη μουσική από 9 ετών. Παίζω μπουζούκι, μπαγλαμά, πλήκτρα, κιθάρα και είμαι απόφοιτος μουσικής τεχνολογίας.

Πότε αποφάσισες να ασχοληθείς επαγγελματικά με τη μουσική;

Επαγγελματικά, πλέον, από 16 ετών, παίζοντας μπουζούκι σε μουσικά μεζεδοπωλεία και φυσικά ως τραγουδιστής.

Βλέποντας το “βιογραφικό” σου, έχεις αρκετές σπουδαίες συνεργασίες. Θα ήθελες να μας αναφέρεις κάποιες από αυτές;

Έχω συνεργαστεί με την Ελένη Λεγάκη, τη Μαρία Νομικού, τον Βαγγέλη Κονιτόπουλο, τον Θέμη Αδαμαντίδη, τον Λευτέρη Πανταζή και τη Νάσια Κονιτοπούλου. Το 2016 είχα την τιμή να συμμετέχω στο “χρυσό” δίσκο “Γλεντάμε με τον Ματθαίο Γιαννούλη και την Μαρία Νομικού” με το τραγούδι “Κι όμως θα σε ξεχάσω” που ερμήνευσε η Μαρία Νομικού.

Προβλέπεται το καινούριο σου τραγούδι να κάνει πανικό…

Πριν 4 μήνες κυκλοφόρησα το πρώτο μου single με τίτλο”Δεν προβλέπεται” στο όποιο υπογράφω στίχους και μουσική.

Έχεις κάποια σχέδια ή όνειρα για το μέλλον; 

Έχω στόχους έχω και όνειρα. Έχω γράψει αρκετά τραγούδια, το είδος δεν μπορώ να το προσδιορίσω ή να βάλω ταμπέλα, θα το πω απλά η μουσική μου. Άλλα τα έχω γράψει για μένα άλλα τα έχω στο μυαλό μου να τα πουν άλλοι.

Τι σημαίνει για σένα η μουσική; Δουλειά ή διασκέδαση;

Η δουλειά μου όχι απλά με ολοκληρώνει, με διασκεδάζει, μου φτιάχνει τη διάθεση. Τις δύο τελευταίες σεζόν τραγουδούσα μόνος μου σε μαγαζί στου Ψυρρή κι έχω να θυμάμαι τα καλύτερα γλέντια, γιατί θέλω ο κόσμος που έχει έρθει να με ακούσει να περάσει όμορφα, να χορέψει, να “γουστάρει”!!!

Το καλοκαίρι είναι γεμάτο εμφανίσεις. Από χειμώνα πού θα σε βρίσκουμε;

Έκανα μια μια παύση να ξεκουραστεί λίγο η “φωνούλα”, τώρα έχω κανονίσει εμφανίσεις σε Εύβοια, Άνδρο, Πελοπόννησο και Αθήνα. Για το χειμώνα έχει ο Θεός…