Ο αριθμός των ερωτικών συντρόφων σημαίνει και καλύτερο σεξ ?

80

Πολύ συχνά ακούμε τη θεώρηση για το πόσο καλός εραστής ή ερωμένη μπορεί να είναι κάποιος ή κάποια που έχει ένα πλούσιο σεξουαλικό ιστορικό. Αρκετοί θεωρούν πως οι περισσότερες ερωτικές εμπειρίες είναι εκείνες που «φτιάχνουν» το καλό σεξ! Είναι αλήθεια ή ένας μύθος; Μπορεί ένας άνθρωπος που δεν είχε πολλούς σεξουαλικούς συντρόφους ή εκείνος που έχει συνευρεθεί μόνο με ένα σύντροφο, να είναι και καλός εραστής ή καλή ερωμένη;

Σίγουρα δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε το γεγονός πως όταν κάνουμε κάτι πολλές φορές -ό,τι και αν είναι αυτό- μαθαίνουμε να το κάνουμε καλύτερα. Έτσι λοιπόν και η ποικιλία στους ερωτικούς συντρόφους στη σεξουαλική ζωή ενός ανθρώπου, μπορεί να του προσφέρει τη δυνατότητα για ένα πιο πλούσιο ρεπερτόριο στη σεξουαλική του έκφραση. Παρόλα αυτά, οι διαφορετικές εμπειρίες από μόνες τους δεν φτάνουν για να δώσουν τον τίτλο του «καλού εραστή».

Μάλιστα, ο όρος καλός εραστής είναι αρκετά υποκειμενικός, αφού εξαρτάται από πολλούς παράγοντες αλλά και από τη συμμετοχική ερωτική διάθεση και των δύο συντρόφων. Αποτέλεσμα, σε μια σχέση να θεωρείται κάποιος καλός εραστής, ενώ σε κάποια άλλη όχι, καθώς η ποιότητα και η ωριμότητα της σχέσης είναι παράγοντες που καθορίζουν τον τρόπο και τη σεξουαλική ικανοποίηση και όχι ο αριθμός των σεξουαλικών συντρόφων.

Ας μην ξεχνάμε -και το βλέπουμε πολύ συχνά στο γραφείο μας- αρκετούς άνδρες για παράδειγμα, που μπορεί να εναλλάσσουν τις ερωτικές τους παρτενέρ συχνά, επειδή μέσα από τον «αριθμό» προσπαθούν να κρύψουν και μία προβληματική στυτική λειτουργία ή μία γρήγορη εκσπερμάτιση. Επιπλέον, δεν μπορούμε να αφήσουμε απ’ έξω και εκείνους που θεωρούν πως τα προκαταρκτικά σεξουαλικά παιχνίδια είναι …για τους εφήβους!

Τέλος, υπάρχουν και άνθρωποι που μπορεί να λειτουργούν πολύ ικανοποιητικά με συντρόφους που δεν έχουν καμία συναισθηματική σχέση μεταξύ τους, να απολαμβάνουν ένα πολύ καλό σεξ όπως στο one night stand, να μην μπορούν όμως να λειτουργήσουν το ίδιο όταν εμπλέκονται και συναισθηματικά…

Φαίνεται λοιπόν, πως ο μεγάλος αριθμός των ερωτικών συντρόφων, δεν είναι εγγύηση για τη διεκδίκηση του τίτλου του καλού εραστή ή της καλής ερωμένης!