Ο Κώστας Μπίγαλης μιλά στο PENYPENY.GR με αφορμή τη συναυλία στήριξης στον Αντώνη Τουρκογιώργη

175

Την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου οι φίλοι του Αντώνη Τουρκογιώργη θα συμπράξουν σε μια μεγάλη συναυλία στήριξης που θα πραγματοποιηθεί στο GAGARIN 205.

Με αφορμή αυτή την πολύ συγκινητική πρωτοβουλία, ο εμπνευστής του εγχειρήματος Κώστας Μπίγαλης μίλησε στο PENYPENY.GR και τον Σπύρο Καλαματιανό.

Πείτε μου δύο λόγια για αυτή την υπέροχη πρωτοβουλία σας;

Η αρχική ιδέα αυτής της συναυλίας αλληλεγγύης και στήριξης στον μεγάλο μουσικό, κιθαρίστα, συνθέτη και τραγουδιστή των θρυλικών “Socrates” τον αδελφικό μου φίλο Αντώνη Τουρκογιώργη, ανήκει στον Στέλιο Φωτιάδη και στην Γλυκερία και τους ευχαριστούμε εγώ και ο Αντώνης από καρδιάς.
Όλοι οι σπουδαίοι καλλιτέχνες στους οποίους απευθυνθήκαμε τόσο εγώ όσο και ο Στέλιος, ανταποκρίθηκαν αμέσως με χαρά και έτσι την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στις 21.00 όσοι έρθουν να συμπαρασταθούν στον Αντώνη, θα έχουν την ευκαιρία να δουν συγκεντρωμένους μεγάλους καλλιτέχνες που σπάνια συνυπάρχουν όλοι μαζί, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση τους ένωσε ο Αντώνης και η επιθυμία τους να συμπαρασταθούν στο σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει από τον Απρίλιο του 2010 ο συνάδελφός τους!

Τι σημαίνει για εσάς η φιλία που έχετε με τον Αντώνη Τουρκογιώργη;

Η φιλία μου με τον Αντώνη ξεκίνησε πριν ακριβώς 30 χρόνια το 1988 όταν μας έφερε σε επαφή η δισκογραφική μας εταιρία, που τότε ήταν η Λύρα και από τότε “κολλήσαμε” όχι μόνο καλλιτεχνικά αλλά και εκτός δουλειάς. Ήμουν και είμαι μεγάλος θαυμαστής του Αντώνη και χρωστάω πολλά σε αυτόν και στον αδερφό του τον Άκη που μου έκαναν την τιμή και έπαιξαν απίστευτες κιθάρες σχεδόν σε όλα τα τραγούδια μου και τους έδωσαν ψυχή και μουσική ποιότητα. Το κορυφαίο, όμως, που χρωστάω στον Αντώνη είναι το άφθονο γέλιο από το ιδιοφυές, ανατρεπτικό χιούμορ του και αν ισχύει η γνωστή ρήση ότι…το γέλιο μακραίνει τη ζωή…τότε όσα χρόνια ζήσω ακόμα θα τα χρωστάω στο γέλιο που τόσο απλόχερα μου έχει χαρίσει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και μέχρι σήμερα έστω και μέσα από αυτή την δύσκολη κατάσταση που περνάει. Γι’ αυτό δε ακριβώς τον θαυμάζω ακόμα περισσότερο για τη δύναμη και την μεγάλη γενναιότητα που δείχνει, χαρίζοντας ακόμα πολύ γέλιο στους φίλους του, έστω και μέσα από αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες της ζωής του!

Τι θα λέγατε σε κάποιον ή κάποια που μας διαβάζει και σκέφτεται να έρθει;

Θα του έλεγα ότι επειδή αυτή η συναυλία στήριξης δεν γίνεται για κάποια γενική φιλανθρωπική βοήθεια προς τον Αντώνη, αλλά γιατί με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα μπορέσει να πάει σε ένα ειδικό κέντρο αποκατάστασης με βάσιμες ελπίδες να ξαναπερπατήσει βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής του, να έρθει να συμπαρασταθεί και εάν ακόμα δεν μπορεί να έρθει εκείνη την ημέρα, τουλάχιστον να πάρει ένα εισιτήριο. Ο Αντώνης δυστυχώς δεν διαθέτει κανένα άλλο οικονομικό πόρο πέρα από μια αναπηρική σύνταξη και για αυτό οργανώνουμε αυτήν την βραδιά αλληλεγγύης και στήριξης σε αυτόν τον σπουδαίο καλλιτέχνη και άνθρωπο την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στο GAGARIN Λιοσίων 205.

Περισσότερα για τη συναυλία μπορείτε να βρείτε εδώ: http://bit.ly/2C2ScZ9