Ο Πάνος Καραμούζης απαντά στην πρόταση που δέχθηκε για την υποψηφιότητα του ως δήμαρχος Χαλκίδας

257

Τι δήλωσε ο Πάνος Καραμούζης για την πρόταση που δέχθηκε από κυβερνητικό κόμμα για να είναι υποψήφιος ως Δήμαρχος στις Δημοτικές Εκλογές του Μαϊου:

 

“Αγαπητοί συμπολίτες, θεωρώ επιβεβλημένο μου καθήκον να επικοινωνήσω μαζί σας, κατόπιν της τιμητικής προς το πρόσωπό μου υποψηφιότητας, που μου προτάθηκε από το κυβερνών κόμμα για το Δήμο της Χαλκίδας.

Μία πρόταση που υπήρξε πράγματι «αντισυμβατική», αφού ξεπέρασε τα γνωστά στερεότυπα των επαγγελματιών της πολιτικής και ανοίχθηκε στην τοπική κοινωνία, μεταφέροντας την πολιτική εκεί που πραγματικά ανήκει, δηλαδή στον πολίτη και στα προβλήματά του. Υπενθυμίζω ότι μεγάλοι Δήμοι δεν είναι αυτοί που έχουν μεγάλο αριθμό δημοτών, αλλά αυτοί που έχουν ενεργούς δημότες – πολίτες, αυτούς με τους οποίους τον τελευταίο καιρό ήρθα σε επικοινωνία και επαφή.

Ανώνυμοι οι περισσότεροι για τους πολλούς, επώνυμοι όμως σε κάθε γειτονιά μέσα από τις προσωπικές τους διαδρομές. Άνθρωποι του μεροκάματου και του μόχθου που ελπίζουν όμως σ’ ένα καλύτερο μέλλον, αφού γι’ αυτό αγωνίζονταικαθημερινά. Αυτοί οι άνθρωποι θεώρησα και εξακολουθώ να θεωρώ ότι πρέπει να έρθουν στο προσκήνιο, αλλάζοντας τους συσχετισμούς και τα δεδομένα στον τόπο μας. Ωστόσο για επαγγελματικούς καθαρά λόγους δεν μπορώ να ηγηθώ αυτής της προσπάθειας, παρόλο που η πρόκληση και η τιμή είναι μεγάλη.

Θα παραμείνω βέβαια στρατευμένος στις αρχές και τις αξίες αυτές και θα βοηθήσω από οποιαδήποτε άλλη θέση την πόλη μας, την οποία όλοι αγαπάμε και όλοι θέλουμε να την βλέπουμε να δημιουργεί και να προοδεύει.”

Με εκτίμηση
Πάνος Καραμούζης