«ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ» στις 15 Σεπτεμβρίου στον ιερό χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Τανάγρας

145

Ο «ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ»  θεωρείται η πλέον άρτια τραγωδία της αρχαίας Ελληνικής δραματουργίας. Θίγει ζητήματα, όπως τη σύγκρουση των Θεϊκών και ανθρώπινων νόμων, τη σύγκρουση του κράτους με τον πολίτη, την ανάγκη του ανθρώπου να πιστεύει στην ανώτερη δύναμη και να προσπαθεί να ξεφύγει από το πεπρωμένο.

Οργάνωση: Πολιτιστικό Και Πνευματικό Κέντρο Δηλεσίου «ΔΗΛΙΑ ΔΡΩΜΕΝΑ»

Ώρα: 8.30μμ

Είσοδος Ελεύθερη

Υπαρξιακά ζητήματα, όπως η αμφιταλάντευση του ανθρώπου ανάμεσα στο σωστό και το λάθος- το καλό και το κακό, η τάση της αρχής να εθελοτυφλεί ενάντια στους νόμους, άλλα και η συνειδητοποίηση ότι καταρρέει η θεία τάξη του κόσμου, μπροστά σε μια προφητεία που ήταν μονόδρομος, θίγονται σε πλήρη έκταση, σε μια άκρως «διαχρονική» τραγωδία.

Η παράσταση πραγματοποιείται από τις θεατρικές ομάδες «ΔΗΛΙΑ ΔΡΩΜΕΝΑ» Δηλεσίου Τανάγρας, «ΛΑΪΟΣ» Θηβών και «ΣΧΗΜΑ» Αλιάρτου, σε σκηνοθεσία Θανάση Αντωνίου και μετάφραση Μίνωα Βολανάκη, όπως και με τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, του Κέντρου Δράματος Παντείου Πανεπιστημίου και τη συμμετοχή του Δήμου Τανάγρας.

Η τραγωδία του Σοφοκλή «ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ», στις 15 Σεπτεμβρίου 2018, θα αντηχήσει, υπό τον ποιητικό λόγο του Μίνωα Βολανάκη και τη Δωρική σκηνοθεσία του Θανάση Αντωνίου, στον ιερό χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Τανάγρας, που μετά από 2.500 χρόνια σιωπής, μίλησε για πρώτη φορά το 2016.