ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ: Οκτώβριος 2018

214

Για μεγαλύτερη ακρίβεια στις προβλέψεις, διάβασε εκτός από το Ζώδιο και τον Ωροσκόπο σου 💚

Για να λαμβάνεις την πρόβλεψη του ζωδίου σου με mail κάθε πρωτομηνιά, κάνε εγγραφή ΕΔΩ 

 

ΚΡΙΟΣ

Με το που ο Κριός προσπάθησε να ισορροπήσει μέσα του από το κύμα του ανάδρομου κυβερνήτη του (Άρη) σχεδόν όλο το Καλοκαίρι, η Αφροδίτη ξεκινά την δική της ανάδρομη πορεία στον Σκορπιό (το άλλο ζώδιο που ο Άρης κυβερνά πέρα από εσένα) στις 06.10. Τι σημαίνει αυτό; Λόγω της όλης πλανητικής ενέργειας που κυριαρχεί αλλά και των όσων ο Σκορπιός για εσένα συμβολίζει, η αναδρόμηση αυτή με κάνει να θέλω να σου γράψω κάτι που είναι ίσως προφανές, κι όμως συχνά το ξεχνάμε:

Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Ορισμένοι αναζητούν μεγάλες δόσεις οικειότητας, άλλοι λιγότερο. Αν βρίσκεσαι σε μία σχέση (κυρίως συντροφική αλλά επηρεάζει αρκετά και τις φιλικές τώρα) στην οποία ο άλλος έχει περισσότερη ανάγκη το μαζί από εσένα, είναι εύκολο να νιώσεις πως πνίγεσαι. Αν πάλι είναι ο άλλος που χρειάζεται περισσότερο χρόνο με τον εαυτό του, είναι εύκολο τώρα να νιώσεις μόνος ή ένα συναίσθημα σχεδόν εγκατάλειψης. Όταν όμως καταφέρετε να αποδεχθείτε αυτές τις φυσικές διαφορές, τότε μπορείτε πράγματι να δουλέψετε μαζί ως ομάδα ώστε να κάνετε τους -απαραίτητους σε κάθε σχέση- συμβιβασμούς προκειμένου να νιώθετε εξίσου καλά.

Όλο τον Οκτώβρη προσέχεις αρκετά τα οικονομικά γιατί υπάρχει μια τάση άσκοπων αγορών και σπατάλης, ενώ έχεις στο νου σου πως συχνά η προσωπική σου ζωή με τη καριέρα θα συγκρούονται, αλλά τι στο καλό; Ο Ήλιος παραμένει έως 23.10 στον Ζυγό που διψά να εναρμονίζει τα πάντα, λύσεις πάντα βρίσκονται όσο μένουμε διατεθειμένοι να τις βρούμε. Βγες, διασκέδασε, ζήσε! Ο Οκτώβρης είναι καλύτερος από κάθε άσκοπο αρνητικό συναίσθημα που σου δημιουργείται.

 

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ταύρος έχει έναν δύσκολο μήνα μπροστά του… Το Καλοκαίρι που είχε τον ίδιο χαρακτηρισμό για τα περισσότερα ζώδια δεν σε επηρέασε αρνητικά, αντίθετα εμφανίστηκαν ευκαιρίες για ανάπτυξη, γνωριμίες και ταξίδια. Τώρα όμως ο κυβερνήτης σου, η Αφροδίτη, ξεκινά την ανάδρομη πορεία της στις 06.10 στο ακριβώς απέναντί σου ζώδιο, στον Σκορπιό. Ο Σκορπιός για εσένα συμβολίζει τον Άλλον, τις σχέσεις, τη συντροφικότητα. Η Αφροδίτη ανάδρομη εκεί δυσκολεύει αρκετά τα πράγματα, σε περιορίζει και σε κάνει να αναθεωρήσεις όσα πίστευες για «σταθερά».

Ας μη ξεχνάς πως η Αφροδίτη δικός σου κυβερνήτης είναι, εσένα σκέφτεται, για εσένα δουλεύει. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ακόμα κι αν νιώθεις πιεσμένος, πως δεν λαμβάνεις τη προσοχή και την κατανόηση που θέλεις, το ζήτημα είναι να ισορροπήσεις εκ νέου τις ανάγκες σου με εκείνες του Άλλου. Ναι, αυτό αφορά ως επί το πλείστον σχέσεις ερωτικές και πιο μόνιμες, αλλά θα δεις πως επηρεάζει επίσης φιλίες και συνεργασίες που στο σύνολό τους σε στεναχωρούν. Ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσεις το κύμα αυτό (έως 16.11) είναι εκφράζοντας αγάπη και να δείχνεις πως νοιάζεσαι. Τότε ο άλλος είναι πιθανότερο να ανταποκριθεί ανάλογα. Άνοιξε τα χαρτιά σου, συζήτησε όσα σε απασχολούν και μην εξακολουθείς να αγνοείς τα μεγαλύτερα προβλήματα. Δύσκολη και η Πανσέληνος στο ζώδιό σου στις 24 Οκτώβρη που σε βάζει σε διλλήματα. Πάρε αποφάσεις μόνο μετά από αρκετή σκέψη.

Σε άλλα νέα, επαγγελματικά ανοίγεις ευκολότερα τα φτερά σου, διεκδικείς περισσότερα οικονομικά και οι φίλοι δείχνουν πως είναι δίπλα σου όταν τους χρειάζεσαι. Η ανάδρομη Αφροδίτη δεν σου «χαλάει» τον μήνα, απλώς προσπαθεί να σε εξελίξει εκεί που έμεινες για καιρό στάσιμος. Και αυτό – ειδικά τώρα που έχεις τον επαναστάτη Ουρανό στο ζώδιό σου – είναι υπέροχο!

 

ΔΙΔΥΜΟΙ

Το αστρολογικό theme του Οκτώβρη ονομάζεται ανάδρομη Αφροδίτη στον Σκορπιό και αν έπρεπε να το περιγράψω με δυο λόγια για το πώς επηρεάζει τον Δίδυμο θα έλεγα πως ρίχνει την αυτοπεποίθησή του. Δεν είναι όμως πως αποζητά εξωτερική επιβεβαίωση. Ο Δίδυμος γίνεται και πάλι – γιατί συμβαίνει συχνά – σκληρός κριτής του εαυτού του και αναρωτιέται τι θα μπορούσε να είχε κάνει διαφορετικά, μετρά τα αποτελέσματα των πράξεων και αισθάνεται πως σε αρκετές περιπτώσεις δεν έδειξε τον καλύτερο εαυτό του. Είναι φυσικά κατανοητό πως αυτό είναι συχνά λογικό – ο Δίδυμος το καταλαβαίνει. Η αίσθηση όμως αυτή που ταιριάζει με τον καιρό του Οκτώβρη (άνεμοι, πτώση θερμοκρασίας αλλά φαινομενική λιακάδα), σε βαραίνει.

Εκτός της ανάδρομης Αφροδίτης τώρα, τον Οκτώβρη ενεργοποιούνται ταυτόχρονα τα δύο άλλα Αέρινα Ζώδια (εσύ είσαι το ένα, ο Ζυγός και ο Υδροχόος τα άλλα), κάτι που χρωματίζει την καθημερινότητά σου με ευχάριστες νότες, θυμίζοντάς σου πως κάθε καταιγίδα ακολουθείται από όμορφα ουράνια τόξα και όλα αυτά τα κλισέ… Τι να κάνουμε όμως Δίδυμε; Υπάρχει χαρά στη καθημερινότητά σου παρά όσα μαίνονται μέσα σου. Νέες γνωριμίες, ευκαιρίες για ταξίδια, ενασχόληση με τα παιδιά, με όσα σε γεμίζουν χαρά και ελπίδα.

Ήδη από τις 03.10 ο κυβερνήτης σου Ερμής σχηματίζει τετράγωνο με τον Πλούτωνα, μια όψη που σε κινητοποιεί από τις πρώτες ήδη μέρες. Υπόσχεται πως όσο παραμένεις αποφασισμένος και φιλόδοξος, τα σχέδιά σου πραγματοποιούνται. Η νέα Σελήνη στις 09.10 στον Ζυγό δε, σε παροτρύνει να δοκιμάσεις νέα πράγματα ή και διαφορετικές παρέες ανθρώπων. Η Πανσέληνος στον Ταύρο στις 24.10 στιγματίζει το τέλος του μήνα με μια λίγο πιο βαριά ατμόσφαιρα, υποχρεώσεις και οικονομικά τρεξίματα αλλά τίποτα που ο Δίδυμος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει.

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Το θέμα με τους Καρκίνους είναι πως πριν καν ξεκινήσουν για τα καλά οι εκλείψεις στο ζώδιό τους, έχουν απέναντί τους Κρόνο και Πλούτωνα που τους δυσκολεύουν λίγο τη ζωή. Όχι συνέχεια, αλλά κάποιους μήνες σαν τον φετινό Οκτώβρη, είναι να αναρωτιέται κανείς τι αμαρτίες πληρώνεις… Αστειεύομαι φυσικά, αν και ο Οκτώβρης μπορεί να αποδειχθεί πράγματι απαιτητικός μήνας. Μην ανησυχείς όμως Καρκίνε. Δεν είναι σαν το Καλοκαίρι που προηγήθηκε. Είναι απλώς λίγο ενοχλητική η ενέργειά του.

Αν λοιπόν εξαιρέσουμε τα μισά του μήνα, τότε που τα ενοχλητικά αυτά τετράγωνα συμβαίνουν (Αφροδίτη – Άρη και Ήλιου – Πλούτωνα), ο Οκτώβρης περιλαμβάνει την ανάδρομη Αφροδίτη στον Σκορπιό. Ο Σκορπιός για εσένα συμβολίζει το πάθος, από τον έρωτα και το φλερτ, έως τη δημιουργικότητα και τη πληρότητα της καρδιάς που προσφέρουν τα παιδικά χαμόγελα. Όταν λοιπόν η Αφροδίτη κινείται ανάδρομα εκεί (06.10-16.11), τότε είναι καλές μέρες να αναθεωρήσεις τι είναι εκείνα που όντως σε κάνουν ευτυχισμένο, πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν και τελικά πόσο συχνά αφήνεσαι να βιώσεις όμορφες στιγμές που αναμφισβήτητα έχεις πολύ ανάγκη.

Οφείλω να σε προειδοποιήσω πως με ανάδρομη την Αφροδίτη είναι πολύ πιθανό να εμφανιστεί κάποιος από το (ερωτικό συνήθως) παρελθόν. Καλό είναι πριν αντιδράσεις με οποιοδήποτε τρόπο, να σταθείς ένα λεπτό σκεπτόμενος γιατί δεν είναι πλέον μέρος του παρόντος. Και δύο tips: 1. Οπωσδήποτε προσέχεις απείρως πολύ μην κάνεις σπατάλες όλο αυτό το διάστημα και 2. Νέες γνωριμίες είναι πιθανές αλλά να θυμάσαι πως αν κάτι έρχεται στη ζωή σου «απότομα», έτσι θα έχει την τάση και να εξαφανιστεί.

 

ΛΕΩΝ

Ένας καλός Οκτώβρης συνολικά! Εντάξει, η Αφροδίτη ανάδρομη στον Σκορπιό είναι ένας βραχνάς κάτι σα να έχει κολλήσει στο λαιμό, δε μπορείς να το καταπιείς με τίποτα και σχετίζεται με πολύ προσωπικά θέματα, με τις εντάσεις που υπάρχουν στο σπίτι, τις αναθεωρήσεις που χρειάζεται να κάνεις σε όσα έπαψαν πλέον να σε κάνουν ευτυχισμένο και να σου παρέχουν ασφάλεια. Οποιαδήποτε αλλαγή πονάει και η ανάδρομη Αφροδίτη δεν επιδιώκει να ξεριζώσει τίποτα. Η ίδια της η φύση δηλαδή είναι πιο καλόκαρδη. Τι κάνει; Τονίζει το πρόβλημα με το να το φέρει στην επιφάνεια μαζί με όλα τα «σκουπίδια» που το βαραίνουν. Το κάνει όμως με σκοπό να βρεθεί μια λύση, να επαναφέρει την αρμονία στη ζωή σου. Αρκεί μόνο να τη βοηθήσεις κρατώντας μια καλοπροαίρετη μα αποφασιστική στάση.

Στις σχέσεις, μην βιάζεσαι να κρίνεις αρνητικά γιατί συχνά είναι οι ίδιες οι θετικές ποιότητες που αναγνωρίζουμε λανθασμένα. Μεταφράζουμε την ανεμελιά που μας αρέσει την μία μέρα, ως απροσεξία και ανωριμότητα την άλλη. Η φροντίδα που προσφέρει, όταν δεν στρέφεται προς εμάς, μπορεί να μας αφήσει με συναίσθημα μοναξιάς.

Μα τότε γιατί λέμε πως ο Οκτώβρης είναι καλός μήνας αν κουβαλά τόσο δύσκολο φορτίο; Ναι, η ενεργοποίηση του Σκορπιού δεν είναι παιχνιδάκι και η Πανσέληνος στις 24.10 μπορεί να φέρει απρόοπτα γεγονότα και ανατροπές μαζί της. Μα κοιτάζοντας λίγο πιο προσεκτικά, η αστρολόγος σου παρατηρεί πως οι σχέσεις ισχυροποιούνται μέσα από τέτοιες δοκιμασίες, ευκαιρίες εμφανίζονται όταν αισθάνεσαι αυτή την αποφασιστικότητα να προχωρήσεις (ειδικά επαγγελματικές τώρα!) και πετυχαίνεις περισσότερα όταν νιώθεις πως μπορείς να τα καταφέρεις και μόνος σου.

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Έχοντας μπει πλέον για τα καλά στο Φθινόπωρο, αξίζει να θυμηθείς όσα λατρεύεις από την εποχή αυτή. Τα χρώματα στα φύλλα, το ζεστό τσάι/καφέ που μοσχοβολά καθ’όλη τη διάρκεια της μέρας, την ισορροπία ζέστης/κρύου στην ατμόσφαιρα, τις τηλεοπτικές σειρές που ξεκινούν, ότι τυλίγεσαι με την κουβέρτα διαβάζοντας το βιβλίο σου 🍂☕🎑

Το Φθινόπωρο και ο Οκτώβρης συγκεκριμένα είναι μια πολύ καλή εποχή ώστε να κάνεις πράγματα που σε ευχαριστούν και σου προσφέρουν ταυτόχρονα ανεξαρτησία. Η νέα Σελήνη στις 09.10 αφορά νέα οικονομικά ξεκινήματα, ενώ από την άλλη οι σχέσεις μπορούν να βιώσουν δυνατές σεισμικές δονήσεις με την Αφροδίτη ανάδρομη μετά τις 06.10 στον Σκορπιό και σε τετράγωνο με τον Άρη. Το να εναρμονίσεις την καθημερινότητά σου ίσως αποδειχθεί δυσκολότερο απ’ότι αρχικά υπολογίζεις, ενώ τα όσα απολαμβάνεις συγκρούονται με όσα αποφέρουν κέρδος (βλέπε δουλειά).

Σε άλλα νέα, ο Οκτώβρης είναι καλός μήνας για εκδρομή/διακοπές (ας προσέχεις στην οδήγηση όμως), ενώ προς το τέλος του φαίνεται πως η στάση που υπέδειξες τα πρώτα δύο δεκαήμερα του μήνα, όσο ήταν θετική, μπορεί να σε ανταμείψει. Τι εννοώ με αυτό; Προσπάθησε να μείνεις μακριά από γκρίνιες και μιζέριες και πιο κοντά στην χαρά και την τύχη που σε περιλούζει. Γιατί η τύχη είναι μόνιμα στο πλευρό σου – ίσως όμως εσύ πλέον δε τη βλέπεις; Έχεις όπως είπαμε τόσα πολλά να χαρείς μέσα στον Οκτώβρη! Η καλή διάθεση αντανακλάται τώρα σχεδόν άμεσα στα γεγονότα που παρουσιάζονται.

ΥΓ. 31.10 με την αντίθεση ανάδρομων Αφροδίτης – Ουρανού είναι πιθανό να εμφανιστεί κάποιος από το παρελθόν. Αναλογίσου: γιατί ο συγκεκριμένος άνθρωπος; τι έχω αφήσει μισοτελειωμένο μαζί του;

 

ΖΥΓΟΣ

Η Αφροδίτη είναι ο κυβερνήτης του Ζυγού και στις 06.10 ξεκινά να κινείται ανάδρομη στον Σκορπιό. Τι σημαίνει αυτό; Πως καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα προσέχεις ιδιαιτέρως/όσο περισσότερο μπορείς/πάρα πολύ οτιδήποτε σχετίζεται με όσα δίνεις. Αυτό σημαίνει πρώτα και κύρια τις οικονομικές σπατάλες. Η Αφροδίτη, οι αντιθέσεις πλανητών με τον Ουρανό από τον Ταύρο και η Πανσέληνος τέλος του μήνα εκεί, είναι ξεκάθαρα καμπανάκια οικονομικής αστάθειας και απρόβλεπτων εξόδων. Όσο προνοείς και τα υπολογίζεις όλα, δεν θα έχεις πρόβλημα. Αντίθετα, θεωρώ πως η ανάδρομη Αφροδίτη θα βοηθήσει τους πιο τυχερούς Ζυγούς να έρθουν σε επαφή με μια παλαιότερη πηγή εισοδήματος. Το δεύτερο που σημαίνει για εσένα η ανάδρομη Αφροδίτη στον Σκορπιό είναι πως σε βοηθά να υπολογίσεις πόσα δίνεις και παίρνεις συναισθηματικά από τις σχέσεις σου. Γιατί μπορεί όχι μέσα στον Οκτώβρη, αλλά συνολικά, είναι πάντα ευχάριστο να ισορροπούν. Και πως γίνεται ο Ζυγός που είναι το ίδιο το ζώδιο της ισορροπίας, να είναι τόσο συχνά εκείνος που δίνει παραπάνω…;

Σε άλλα νέα, ο Άρης βρίσκεται στο φιλικό Αέρινο ζώδιο του Υδροχόου και γεμίζει το πρόγραμμά σου με ευχάριστες εμπειρίες, ερωτικές γνωριμίες και ενέργεια για δημιουργία! Αυτό σημαίνει πως μπορεί η Αφροδίτη να είναι ανάδρομη, αλλά ο Ζυγός θα κάνει πράγματα που τον ευχαριστούν και θα καταφέρνει στο τέλος της ημέρας να αισθάνεται «γεμάτος», πως άδραξε τη μέρα!

Ο Οκτώβρης είναι ο μήνας γενεθλίων για τους περισσότερους Ζυγούς, ο Ήλιος φωτίζει από το ζώδιό σου, θυμίζοντάς σου πως όπου κυριαρχεί το Φως, όλες οι καρδιές ζεσταίνουν. Και η καλοσύνη είναι σαν το χασμουρητό – μεταδοτική!

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Όλη η προσοχή στραμμένη στον Σκορπιό ήδη από την αρχή του μήνα! Σύμφωνοι, οι γενέθλιες μέρες σου ξεκινούν μετά τις 23.10, έλα όμως που ήδη στο ζώδιό σου συναντάμε τον Δία, τον Ερμή και την πρωταγωνίστρια των ημερών ανάδρομη Αφροδίτη… Όλα τα ζώδια μιλούν με έναν ορισμένο ίσως φόβο για την αναδρόμηση της θεάς του έρωτα στον Σκορπιό, οπότε το ερώτημα που γεννάται είναι: πως επηρεάζει τελικά η ανάδρομη Αφροδίτη εσένα;

Αρχικά ας ξεκαθαρίσουμε πως δεν είναι τόσο τρομακτικό όσο αρκετοί το παρουσιάζουν πως είναι. Η ανάδρομη Αφροδίτη θεωρώ πως σε βοηθά στο πυρήνα της έτσι ώστε να ανοίξεις τη καρδιά σου, να εκφράσεις τα συναισθήματά σου με ορθότερο τρόπο. Είναι επίσης καλή περίοδος έτσι ώστε να επανεξετάσεις τα όρια που θέτεις στους ανθρώπους γύρω σου. Αν αισθάνεσαι πως σε εκμεταλλεύονται, πως βάζεις τα θέλω σου δεύτερα ή πως σε απομυζούν ενεργειακά, είναι ώρα να υψώσεις ασπίδα προστασίας προς εκείνους, ενώ την ίδια στιγμή, να αφήσεις όσους έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη σου, να σε πλησιάσουν.

Οι Σκορπιοί που βρίσκονται σε μόνιμες συντροφικές σχέσεις αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω της ανάδρομης, μόνο αν δεν λύνανε τα προβλήματα που εμφανίζονταν την ίδια στιγμή. Ναι, η Αφροδίτη ανοίγει τις σκονισμένες ντουλάπες με τα προβλήματα, κατεβάζει τα Χειμωνιάτικα και μαζί όλη τη σκόνη που το Καλοκαίρι αυτά μαζέψαν. Αλλά δε το κάνει με σκοπό τον χωρισμό. Η ενέργεια της Αφροδίτης λατρεύει τη συντροφικότητα και την αγάπη. Θέλει να έρθουν όλα στο Φως έτσι ώστε να αναπτυχθεί μεγαλύτερη οικειότητα, προσπαθεί να ισχυροποιήσει τις σχέσεις μέσω της Αλήθειας.

 

ΤΟΞΟΤΗΣ

Το πιο μεγάλο νέο του Οκτώβρη είναι η αναδρόμηση της Αφροδίτης στον Σκορπιό, έναν σκοτεινό για εσένα οίκο. Η Αφροδίτη ανάδρομη από εκεί δημιουργεί ανασφάλειες και φοβίες σχετικά με το αν μπορείς να ανταπεξέλθεις οικονομικά, σε βάζει να αναρωτιέσαι σχετικά με την διατήρηση της αυτάρκειας. Αυτά αρκούν να κατατάξουν τον μήνα στη λίστα με τους «όχι και τόσο ευχάριστους». Στη βάση της όμως η ανάδρομη Αφροδίτη δεν προσπαθεί να σε τρομοκρατήσει ή να σου χαλάσει τη διάθεση, παρά να σε προετοιμάσει για τυχόν ανατροπή της τύχης. Ο Σκορπιός είναι ζώδιο Σταθερό και εσύ ξέρεις πως τίποτα πραγματικά δεν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι.

Υπάρχουν επιπλέον ορισμένα προβλήματα με γνωστούς ή συναδέλφους που φαίνεται σα να στρέφονται εναντίον σου. Να θυμάσαι: Όταν οι άνθρωποι ασχολούνται με τα λάθη σου, είναι γιατί δε μπορούν να αντέξουν όσα κάνεις καλύτερα από εκείνους. Και είναι γνωστό πως ο Τοξότης αν θέλει – μπορεί να το κάνει καλύτερα! Τις περισσότερες φορές δεν αξίζει καν να ασχοληθείς.

Τις μέρες γύρω από τη Πανσέληνο στις 24.10 προσέχεις επιπλέον την υγεία σου γιατί ο καιρός ξεγελάει αλλά οι ιώσεις καραδοκούν.

Για να πούμε όμως και τα ευχάριστα που έχει ο Οκτώβρης: 1. Αρχικά διαθέτει ευκαιρίες για μικρές αποδράσεις/εκδρομές. Όσο ο καιρός ακόμα το επιτρέπει, να απολαύσεις την Καλοκαιρινή διάθεση που σου στερήθηκε – έστω κι αν φοράς πλέον μακρυμάνικο. 2. Επαφές με φίλους που είχες καιρό να δεις είναι μέσα στο πρόγραμμα και φέρνουν Φθινοπωρινή ζεστασιά. 3. Παρά την ανάδρομη Αφροδίτη, δε σε εμποδίζει πραγματικά τίποτα από το να κάνεις νέες γνωριμίες.

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Αυτό που μου αρέσει στον φετινό Οκτώβρη για τους Αιγόκερους, είναι πως συνδυάζει τις επιτυχίες στη δουλειά μαζί με την απαραίτητη ξεκούραση. Παντρεύει τις ανέμελες στιγμές με παλιούς καλούς φίλους και τις νέες γνωριμίες. Διαθέτει μια εποχιακή μελαγχολία ανακατεμένη με την αισιόδοξη προσμονή ενός μικρού παιδιού. Γενικά όταν ο Ήλιος βρίσκεται στο παρορμητικό ζώδιο του Ζυγού (όπως συμβαίνει έως 23.10) είναι ίσως αναμενόμενες τέτοιες εκφράσεις, απλώς φέτος – και ειδικά για εσένα Αιγόκερε – είναι τόσο έντονες αυτές οι αντιθέσεις!

Ασφαλώς όλη αυτή η ενέργεια διαθέτει κάτι το ποιητικό. Σε παροτρύνει να ερωτευτείς, να βιώσεις το διαφορετικό και να ζήσεις στιγμές που δεν θα ξεχάσεις σύντομα. Καλές – κακές, το πού θα γείρει η ζυγαριά εξαρτάται κατά πολύ από τη στάση που κράτησες το προηγούμενο διάστημα, την αμεσότητα του χαρακτήρα σου και τους ανθρώπους που έχεις επιλέξει να σε συντροφεύουν.

Ο Οκτώβρης διαθέτει και τα μαύρα του σύννεφα που όμως μπορείς να προνοήσεις ώστε να μην εξελιχθούν σε καταιγίδες. Πρώτο και κύριο τα οικονομικά που ακόμα δεν λένε να ισορροπήσουν, η ανάδρομη Αφροδίτη μετά τις 06.10 είναι εύκολο να σε παρασύρει σε αχρείαστες αγορές και ξόδεμα εξίσου χρημάτων, όπως και συναισθημάτων – εκεί που δεν αξίζουν. Τέλος, σου αφήνω ένα μικρό απόσπασμα από την Οκτάνα του Ανδρέα Εμπειρίκου που εξυμνεί τον Φθινοπωρινό Οκτώβρη γιατί καθώς το διάβαζα, σκέφτηκα Αιγόκερε εσένα:

«…Τώρα που τέλειωσε το καλοκαίρι, τώρα που μπαίνει ο μην Οκτώβρης, σαν αυτοκράτωρ με πορφύρα, και πέφτουν οι βροχές του φθινοπώρου, και αναπνέω τις μυρουδιές της μουσκεμένης γης, σκεπτόμενος…»

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Καθώς ο κυβερνήτης σου (ο Ουρανός) βρίσκεται ακόμα στον προσγειωμένο Ταύρο (γιατί θα επιστρέψει στον Κριό από Νοέμβρη μέχρι αρχές Μάρτη), μπορείς να εξασκήσεις τη λογική για να αντιμετωπίσεις τα πάντα! Από τις ευκαιρίες που συντροφεύουν τη Νέα Σελήνη στις 09.10 στον Ζυγό, μέχρι τις επαγγελματικές δυσκολίες που φέρνει η ανάδρομη Αφροδίτη στον Σκορπιό (06.10-16.11). Όσο διατηρείς την αξιοπιστία χαρακτήρα και την ειλικρίνεια που σε χαρακτηρίζουν, ενώ επιτρέπεις στο μυαλό να παίρνει τις σημαντικές αποφάσεις, τότε δεν έχεις να φοβηθείς το παραμικρό!

Εκτός από τον κυβερνήτη σου τον Ουρανό όμως, διαθέτεις επιπλέον κι έναν «παραδοσιακό» κυβερνήτη – έτσι γιατί ένας μόνος πλανήτης να σε κυβερνά είναι πολύ mainstream, δε βρίσκεις; Ο παραδοσιακός σου κυβερνήτης είναι ο Κρόνος που βρίσκεται στον Αιγόκερω και στέλνει κατά καιρούς εδώ και μήνες κύματα απογοήτευσης, μια αίσθηση σα να εγκλωβίστηκες σε αδιέξοδο και αναρωτιέσαι που ακριβώς πήρες τη λάθος στροφή… Ασφαλώς τέτοιες σκέψεις δεν ωφελούν σε τίποτα (είπαμε, βάζουμε μπροστά τη λογική!), εκτός αυτού μέσα στον Οκτώβρη φαίνεται να μπορούν να σου καταστρέψουν την ευκαιρία για καλοπέραση και εξέλιξη. Όταν κανείς θέλει να προοδεύσει σε οποιοδήποτε τομέα, δε γίνεται απλά να αναλογίζεται τι έκανε λάθος, αλλά γρήγορα πως θα το διορθώσει και θα προχωρήσει μπροστά.

Ο Άρης παραμένει στο ζώδιό σου, θυμίζοντάς σου πως έχεις τη δύναμη να επιτύχεις τους στόχους σου, πως παραμένεις ο σέξι Υδροχόος που όλοι λατρεύουν και πως η ομορφιά που διαθέτεις είναι η πιο αληθινή γιατί εκτός από την χαρακτηριστική εξωτερική, βασικά πηγάζει από βαθιά μέσα σου και είναι αυτό ακριβώς που μαγνητίζει συνεχώς ανθρώπους γύρω σου.

 

ΙΧΘΥΕΣ

Η Αφροδίτη σχετίζεται αρχετυπικά με ποικίλους τρόπος με το δικό σου ζώδιο Ιχθύ. Οπότε τώρα που ξεκινά να κινείται ανάδρομη (από 06.10) στον Σκορπιό, φέρνει μια αποδιοργάνωση. Παραδοσιακά, όταν ο πλανήτης του έρωτα κινείται ανάδρομος βγαίνουν στην επιφάνεια προβλήματα σχέσεων που κρύψαμε κάτω από το χαλί ώστε να τα αντιμετωπίσουμε «αργότερα». Εεεε αυτό το αργότερα ξεκινά τον Οκτώβρη και θα παραμείνει έως τις 16 Νοέμβρη. Πόσα κοινά έχεις πράγματι με τον σύντροφό σου; Νιώθεις πως μπορείς να βασιστείς επάνω του; Αισθάνεσαι εμπιστοσύνη; Πάνω σε ένα τέτοιο μοτίβο ερωτήσεων κινείται ο μήνας.

Το φεγγάρι πραγματοποιεί Νέα Σελήνη στον Ζυγό (09.10) και Πανσέληνο στον Ταύρο (24.10), οπότε συνολικά οι ενέργειες με κάνουν να θέλω να μιλήσω για την έκφραση της αυθεντικότητάς σου. Πόσα από αυτά που κάνεις εκκινούν αλήθεια από εσένα, οι σκέψεις, οι πράξεις ακόμα και τα συναισθήματα. Τώρα που ο Ήλιος βρίσκεται στον Ζυγό και η κυβερνήτης της (η Αφροδίτη) είναι ανάδρομη, προσπάθησε να ισορροπήσεις μέσα σου για αυτό που όντως είσαι. Μόνο έτσι θα αποφύγεις το κύμα θλίψης των ημερών, ενώ ταυτόχρονα θα καταφέρεις να αξιοποιήσεις τις πλανητικές ενέργειες. Δεν χρειάζεσαι το παράδειγμα ή τον δρόμο που χάραξε κανένας άλλος. Μπορείς να γίνεις εσύ ο πρωτοπόρος, εκείνον που οι άλλοι αργότερα θα ακολουθούν.

Σε άλλα νέα, ο Οκτώβρης ενδείκνυται για ταξίδια, για εξάσκηση αυτογνωσίας, διαλογισμό και χαλάρωση. Αισθάνεσαι πνευματικά κουρασμένος και όταν ξεκινάς να χαλαρώνεις, συχνά τότε είναι που το σώμα ασθενεί, οπότε φρόντισε τον εαυτό σου, μην πιέζεις τις καταστάσεις, βρεις την γαλήνη μέσα σου και ρίξε λίγο τους ρυθμούς της καθημερινότητάς σου.

 

Οι προβλέψεις αυτές πρέπει να θεωρούνται απλά μετάφραση των θέσεων των πλανητών. Σε καμία περίπτωση οι προβλέψεις του AstrologyHat δεν αποτελούν νόμιμες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε προσωπικό ή επιχειρηματικό επίπεδο ή κάποιου είδους καθοδήγηση, διάγνωση ή βοήθεια σε κανένα επίπεδο.

 

Αγάπη & Φως,

Φαίδρα