Παραδοσιακά κρητικά Σαρικοπιτάκια από τον Ιάκωβο Απέργη

69

Ζύμη

  • αλεύρι όσο πάρει
  • 1 νεροπότηρο νερό χλιαρό
  • 1/2 κρασοπότηρο λάδι
  • 1/2 κρασοπότηρο ρακί
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • λίγο αλάτι

Γέμιση

  • 1/2 κιλό μιζύθρα ξινή
  • 1/2 κουταλιά μπεικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε τα υλικά της ζύμης και το ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο.

Κόβουμε σε φαρδιές λωρίδες τη ζύμη και τοποθετούμε στη μέση κάθε λωρίδας μια κουταλιά από το μείγμα ανάλογα το μέγεθος του φύλλου.

Διπλώνουμε το κάτω μέρος της ζύμης μέχρι την μέση και μετά το πάνω μέρος πάλι μέχρι την μέση σαν φάκελο.

Τέλος διπλώνουμε την ζύμη σαν σαλιγκάρι. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Ποιος είναι ο σεφ Ιάκωβος Απέργης

Όπως γράφει και στο blog που διατηρεί, είναι ένας κοκκινομάλης μάγειρας που αγαπά το καλό φαγητό, τη ζωή και τους θετικούς ανθρώπους. Είναι αρχιμάγειρας στο Τζάνειο και σκοπό έχει βάλει να σερβίρει νόστιμο και θρεπτικό φαγητό στους ασθενείς του νοσοκομείου. Κάτι που φυσικά..θα έπρεπε να κάνουν όλοι! Είναι, επίσης καθηγητής στο ΙΕΚ Όμηρος, εθελοντής στο “Χαμόγελο του παιδιού” αλλά και όπου υπάρχει ανάγκη…