Συμβαίνει τώρα

Τάρτα με καρύδια πεκάν (Pecan Pie)

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

200 γρ. βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια

90 γρ. άχνη ζάχαρη

320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

3 γρ. baking powder

1 πρέζα αλάτι

1 αυγό, large

 

Για τη γέμιση:

250 γρ. πεκάν

3 αυγά, large

120 ml μελάσα

120 ml μέλι

100 γρ. καστανή ζάχαρη

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

60 γρ. βούτυρο, λιωμένο

½ κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. κανέλα, τριμμένη

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, την άχνη, το baking powder, το αλάτι και το βούτυρο. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το φτερό μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα και προσθέτουμε τον κρόκο. Συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να γίνει μια ζύμη.

Μόλις ετοιμαστεί, τυλίγουμε το ζυμάρι με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να δέσει.
Έπειτα, με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε το ζυμάρι σε στρογγυλό σχήμα πάχους ½ εκ. ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες πασπαλίζοντας το ζυμάρι με λίγο αλεύρι για να μην κολλάει.
Αλευροβουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 25εκ. και απλώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη στην επιφάνεια του. Πατάμε ελαφρώς με τα χέρια μας ώστε να κολλήσει η ζύμη στην επιφάνεια του σκεύους δημιουργώντας τοιχώματα ύψους 1 εκ.
Τρυπάμε σε διάφορα σημεία την επιφάνεια της ζύμης με ένα πιρούνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα για 20 λεπτά.
Μόλις ετοιμαστεί, αφαιρούμε τη βάση από το φούρνο και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ εκτός από τα πεκάν και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Ύστερα, αδειάζουμε το μείγμα στην τάρτα, ρίχνουμε τα πεκάν από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 50 λεπτά. Τα τελευταία 25 λεπτά σκεπάζουμε την τάρτα με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Τέλος, αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει και σερβίρουμε.

Comments

0 comments

Ίσως σας ενδιαφέρει

Τσουρέκι με σοκολάτα!

Προετοιμασία: 0:30’Μαγείρεμα: 0:30′ Μέτρια Μερίδες: 20 Τσουρέκι πλεξούδα γεμιστό με σοκολάτα, μια ιδιαίτερη συνταγή όχι …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

close