Περσινό αντιηλιακό : Πολύ ευχαρίστως ναι,αλλά όχι.

81

Εκτός κι αν δεν έχετε σκοπό να βγείτε έξω από το σπίτι σας κατά τη διάρκεια της ημέρας αυτό το καλοκαίρι –ναι, ακόμα και για μία απλή βόλτα στην πόλη-, χρειάζεστε αντηλιακό. Ο ήλιος δεν κάνει διακρίσεις και η ανανέωση του αντηλιακού ανά τακτά χρονικά διαστήματα είναι α-πα-ραί-τη-τη. Αυτό το θέμα δεν χωρά αντιρρήσεις!

Πολλές φορές λοιπόν μας ρωτάτε «μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα περσινά μας αντηλιακά;», οπότε σας δίνουμε τη απάντηση μία και καλή.

Κάποια αντηλιακά αναγράφουν την ημερομηνία λήξης τους επάνω στο μπουκάλι τους, πέραν της οποίας ο δείκτης προστασίας πλέον δεν λειτουργεί. Άλλα αντηλιακά -τα περισσότερα για την ακρίβεια- φανερώνουν τους μήνες για τους οποίους μπορούν να χρησιμοποιηθούν μετά το άνοιγμά τους με ένα κυκλάκι που περιλαμβάνει ένα νούμερο (πχ 6M για έξι μήνες, 12Μ ή 24Μ). Αν οι μήνες αυτοί συμπληρωθούν και χρησιμοποιήσετε το αντηλιακό, θα είναι απλά σαν να βάζετε ενυδατική κρέμα, αφού ο δείκτης προστασίας πλέον δεν θα ισχύει.expired, Μας ρωτήσατε: «Μπορώ να χρησιμοποιήσω το περσινό μου αντηλιακό που δεν τελείωσε»;

Παρόλα αυτά βέβαια, ακόμα κι αν το αντηλιακό σας έχει χρόνο ζωής 24 μήνες, αν διαπιστώσετε πως έχει περίεργη υφή ή άσχημη μυρωδιά, πετάξτε το αμέσως.