Πίτα σφολιάτα με ό,τι κρέας περίσσεψε από το γιορτινό τραπέζι !

ΥΛΙΚΑ:

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1 κιλό διάφορα μανιτάρια (πόρτο μπέλο, σαμπινιόν
  • 400 γραμμάρια κρέας (γαλοπούλα ή ό,τι μας έχει περισσέψει)
  • 2 μικρά κρεμμύδια ή 1 μεγάλο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • θυμάρι – δενδρολίβανο – μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 250 γραμμάρια κρέμα
  • 300 γραμμάρια τυριά
  • 3 αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε τα μανιτάρια και περιμένουμε να εξατμιστούν τα υγρά και στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα και τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στον πάτο της ταρτιέρας, την γέμιση στη συνέχεια και από πάνω άλλο ένα φύλλο. Αλοίφουμε με ένα κρόκο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185 βαθμούς για μια ώρα.