Portobello Mushroom Burger ..κόλαση !

10

Υλικά: 

  •  8 μεγάλα μανιτάρια Portobello
  •   2 κουταλιές  της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
  •   1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  •   1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  •   1 κουταλιά της σούπας ρίγανη ή θυμάρι φρέσκο
  •   Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  •   60 ml σάλτσα Αιολί
  •   4 φέτες κρεμμύδι
  •   4 φέτες ντομάτας
  •    4 ψωμάκια για burger

Εκτέλεση:

  • Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα Portobello. Με ένα κουταλάκι του τσαγιού αφαιρούμε επίσης τα «βρόχια» (χνούδι) που βρίσκονται από τη κάτω μεριά του μανιταριού.
  •  Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί το λάδι, ξύδι, σκόρδο, ρίγανη.
  •  Προσθέτουμε τα μανιτάρια στη μαρινάτα και αλατοπιπερώνουμε.  Μαρινάρουμε για 30 λεπτά.
  •  Σουρώνουμε τα μανιτάρια και τα ψήνουμε κάτω από ένα προθερμασμένο grill για 5-6 λεπτά από κάθε μεριά.
  •  Φτιάχνουμε τα burgers με τα ψωμάκια που έχουμε ζεστάνει και προσθέτουμε ντομάτα, κρεμμύδι και τη μαγιονέζα Aιολί.

Υλικά για μαγιονέζα Αιολί

  •       2 κροκοί αυγού (βιολογικοί και ελευθέρας βοσκής)
  •      1 μικρή σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  •     1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon maille
  •       225-250 ml ελαιόλαδο
  •       1 κουταλιά του τσαγιού tokaratci
  •       ½ κουταλιά του τσαγιού σκόνη σαφράν
  •     1-2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμόνι ( ή όσο   σας αρέσει)
  •      Αλάτι

 

Εκτέλεση: 

  • Σε ένα μπολ xτυπάμε  καλά με ένα αυγοδάρτη τα αυγά, το σκόρδο…

Περισσότερα: JoyTv.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here