Ψαρονέφρι με γιαούρτι & τζίντζερ

44

ΥΛΙΚΑ

2 ψαρονέφρια 500 γρ. το καθένα

2 κ.γ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. τριμμένη κανέλα

3 κ.γ. τριμμένο κύμινο

4 κ.γ. τριμμένο ginger

½ χούφτα δυόσμο, ψιλοκομμένο

200 γρ. γιαούρτι (με χαμηλά λιπαρά)

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.
Καίμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, λαδώνουμε ελαφρά το χοιρινό, το αλατοπιπερώνουμε και του δίνουμε καλό χρώμα από όλες τις πλευρές.
Παράλληλα, σε ένα μπολάκι ρίχνουμε 2 κ.γ. κύμινο, την κανέλα και 2 κ.γ. ginger και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Μόλις ετοιμαστούν τα ψαρονέφρια, τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι του φούρνου πασπαλίζοντας με το μείγμα μπαχαρικών.
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά. Όσο το κρέας ψήνεται, ετοιμάζουμε το γιαούρτι βάζοντας τα υπόλοιπα μπαχαρικά μέσα, δηλαδή το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και σερβίρουμε με το ψαρονέφρι όταν ετοιμαστεί.