Τα λάθη υγείας που κάνουν οι άντρες !

Αν ζεις με έναν άντρα δίπλα σου, σίγουρα θα έχεις διαπιστώσει κάποια από τα λάθη που κάνει και υπονομεύουν την υγεία του.

Οπότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να του υπενθυμίσεις πώς να προσέχει καλύτερα τον εαυτό του. Αν πάλι είσαι ο ίδιος άνδρας, έχεις έναν λόγο παραπάνω να διαβάσεις παρακάτω, για να μάθεις πώς να φροντίζεις καλύτερα τον εαυτό σου, ιδιαίτερα αν είσαι εργένης, πράγμα που σημαίνει ότι μειώνονται οι πιθανότητες να έχεις μια σύντροφο δίπλα σου που έχει το νου της για σένα. Ο Δημήτρης Δελλής, ειδικός παθολόγος – διατροφολόγος, είναι ο ειδικός που ρωτήσαμε, όχι μόνο για να μας επισημάνει ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι άνδρες με την υγεία τους, αλλά και πώς μπορούν να τα διορθώσουν.

1.Προτιμούν το κρέας

Σύμφωνα με έρευνα του Harvard School of Public Health, οι άνδρες καταναλώνουν σε σχέση με τις γυναίκες πιο συχνά και σε μεγαλύτερη ποσότητα κόκκινο κρέας, πράγμα που αυξάνει το ρίσκο εκδήλωσης καρδιαγγειακών παθήσεων και καρκίνου του εντέρου. Επίσης, η διατροφή τους είναι πιο πλούσια σε αλάτι και λίπη και πιο φτωχή σε φρούτα και λαχανικά σε σχέση με τις γυναίκες, με αποτέλεσμα να είναι υποψήφιοι για υπέρταση, αυξημένη χοληστερίνη και διαβήτη.

Tι πρέπει να θυμούνται: Να προτιμούν μια διατροφή όσο το δυνατόν πιο κοντά στις αρχές της μεσογειακής διατροφής, φροντίζοντας να υπάρχουν μέσα στη βδομάδα γεύματα που περιλαμβάνουν όσπρια και λαδερά, όπως φασολάκια. Να αντικαθιστούν κάποια γεύματα κόκκινου κρέατος με άπαχη πρωτεΐνη, όπως είναι το ψάρι, το οποίο καλό είναι να καταναλώνεται δύο φορές τη βδομάδα. Να μην παραλείπουν να συνοδεύουν το μεσημεριανό και βραδινό γεύμα με σαλάτα φρέσκων λαχανικών.

2. Ξεχνούν το αντηλιακό

Σύμφωνα με το Public Health Agency of Canada, 1 στους 74 άνδρες παθαίνουν καρκίνο του δέρματος, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στις γυναίκες είναι 1 στις 90. Ένας από τους λόγους είναι ότι οι άνδρες παραλείπουν να φορούν αντηλιακό ή δεν είναι σωστά ενημερωμένοι σχετικά με την ορθή χρήση του. Επίσης, το μελάνωμα είναι πιο επιθετικό στους άνδρες απ’ ό,τι στις γυναίκες, λόγω καθυστερημένης διάγνωσης. Κι αυτό γιατί οι άνδρες από τη μία δεν είναι τόσο παρατηρητικοί με το σώμα τους, με αποτέλεσμα να αγνοούν τυχόν ύποπτους σπίλους, ενώ από την άλλη καθυστερούν να επισκεφτούν τον γιατρό.

Τι πρέπει να θυμούνται: Να είναι συνεπείς στη σωστή χρήση του αντηλιακού. Αντηλιακό δεν βάζουμε μόνο στους ώμους. Βάζουμε σε όλο το σώμα και φυσικά στο πρόσωπο, χωρίς να ξεχνάμε αυτιά και σβέρκο, σημεία τα οποία εκτίθενται στον ήλιο περισσότερο στους άνδρες απ’ ό,τι στις γυναίκες, καθώς οι δεύτερες προστατεύονται από τα μαλλιά τους. Ιδιαίτερα αν ο φωτότυπος είναι ανοιχτόχρωμος, είναι σημαντικό – κατά την έκθεσή του στον ήλιο – να υιοθετούνται τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του.

Σύμφωνα με έρευνα του Canadian Community Health Survey, οι άνδρες απευθύνονται στον γιατρό λιγότερο συχνά από ό,τι οι γυναίκες.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ https://www.thriveglobal.gr/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%B1/33328

Comments

0 comments

Ίσως σας ενδιαφέρει

H Amanda Gorman με δημιουργία Έλληνα σχεδιαστή στην ορκωμοσία του Joe Biden

H Amanda Gorman τράβηξε τα βλέμματα και για την εμπνευσμένη της παρουσία με το ποίημα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

close