Υλικά
- 8 μικρές τορτίγιες
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. φακές
- 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
- 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. κουρκουμάς
- αλάτι
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 600 γρ. νερό
- 1 κύβος λαχανικών
- 100 γρ. πολύχρωμα ντοματίνια
- 2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος + έξτρα για το σερβίρισμα
Για το σερβίρισμα
- 100 γρ. γιαούρτι
- ½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Αναποδογυρίζουμε μία ειδική φόρμα για cupcake και διπλώνουμε ελαφρά τις μισές τορτίγιες ανάμεσα από τα «βουναλάκια» της φόρμας.
- Ψήνουμε για 10 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν οι τορτίγιες στην ίδια θέση που τις ψήσαμε στην αναποδογυρισμένη φόρμα.
- Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τις υπόλοιπες τορτίγιες.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1-2 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν ελαφρά.
- Προσθέτουμε τις φακές, το πιπέρι καγιέν, την πάπρικα, το κύμινο, τον κουρκουμά, το αλάτι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά ώστε να σοταριστούν και να βγάλουν τα μπαχαρικά τα αρώματα τους.
- Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, το νερό, τον κύβο λαχανικών και σιγοβράζουμε για 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι φακές και να μειωθούν τα υγρά της κατσαρόλας.
- Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
- Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε για 5 λεπτά να μαλακώσουν τα ντοματίνια.
- Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Μοιράζουμε τις φακές στις τορτίγιες και πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με την πάπρικα και σερβίρουμε με τις τορτίγιες
Τη βρήκαμε εδώ https://akispetretzikis.com/el/categories/ospria/takos-me-fakes