Τάκος με φακές

60

Υλικά

  • 8 μικρές τορτίγιες
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. φακές
  • 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. κουρκουμάς
  • αλάτι
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 600 γρ. νερό
  • 1 κύβος λαχανικών
  • 100 γρ. πολύχρωμα ντοματίνια
  • 2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος + έξτρα για το σερβίρισμα

Για το σερβίρισμα

  • 100 γρ. γιαούρτι
  • ½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή
Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Αναποδογυρίζουμε μία ειδική φόρμα για cupcake και διπλώνουμε ελαφρά τις μισές τορτίγιες ανάμεσα από τα «βουναλάκια» της φόρμας.
  • Ψήνουμε για 10 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν οι τορτίγιες στην ίδια θέση που τις ψήσαμε στην αναποδογυρισμένη φόρμα.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τις υπόλοιπες τορτίγιες.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1-2 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν ελαφρά.
  • Προσθέτουμε τις φακές, το πιπέρι καγιέν, την πάπρικα, το κύμινο, τον κουρκουμά, το αλάτι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά ώστε να σοταριστούν και να βγάλουν τα μπαχαρικά τα αρώματα τους.
  • Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, το νερό, τον κύβο λαχανικών και σιγοβράζουμε για 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι φακές και να μειωθούν τα υγρά της κατσαρόλας.
  • Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
  • Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε για 5 λεπτά να μαλακώσουν τα ντοματίνια.
  • Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Μοιράζουμε τις φακές στις τορτίγιες και πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με την πάπρικα και σερβίρουμε με τις τορτίγιες

Τη βρήκαμε εδώ https://akispetretzikis.com/el/categories/ospria/takos-me-fakes