Ταλιάτα τόνου με σάλτσα ρόδι

69

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη μαρινάδα

  • Σε ένα μπολ τρίβουμε το τζίντζερ, βάζουμε το ξύσμα και τον χυμό από τα λάιμ, την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, την κρέμα βαλσάμικο με ρόδι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Για τον τόνο

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Βάζουμε τα φιλέτα τόνου στο μπολ με τη μαρινάδα. Αν θέλουμε μπορούμε να το βάλουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
  • Βάζουμε στο τηγάνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε τον τόνο. Ψήνουμε για 2-3 λεπτά και από τις 2 πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Στο μπολ με τη μαρινάδα βάζουμε το νερό και αφήνουμε στην άκρη.
  • Μόλις ψηθεί ο τόνος βάζουμε τη μαρινάδα στο τηγάνι και αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό.
  • Αφαιρούμε τον τόνο με τη μισή σάλτσα και αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε ξανά στη φωτιά το τηγάνι με την άλλη μισή σάλτσα και προσθέτουμε το σπανάκι, τις φακές, αλάτι, πιπέρι, το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και κόβουμε τον τόνο ταλιάτα.
  • Σερβίρουμε με το ελαιόλαδο, κρέμα ρόδι και θυμάρι.

Το video της συνταγής εδώ https://akispetretzikis.com/el/categories/thalassina-psaria/taliata-tonoy-me-saltsa-rodi