Θεατρική Ομάδα Οινοφύτων «Δημοσθένης Λιάπης»: Με δυο διαφορετικές θεατρικές παραστάσεις συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της!

113

«Τα παιδιά θα ‘ρθουνε στις 8»

Ο Γιώργος… ο κλασικός νεοέλληνας, που είναι λίγο από όλα. Είναι ένας τύπος που παρά τις σπουδές και τα όνειρα για τη ζωή του κατέληξε να γίνει αυτό που πάντα απευχόταν. Έγινε ένα με το κυρίαρχο σύστημα, αναμείχθηκε με την πολιτική, από όποια πλευρά τον βόλευε κάθε φορά και «αναγκάστηκε» να κάνει πράξεις που υποτίθεται πως θα τον ανέδιδαν, αλλά ουσιαστικά τον βάλτωσαν.

Η Ντόρα …μια νεόπλουτη κυρία, αμόρφωτη, εγκλωβισμένη στο life style τρόπο ζωής της Ελλάδας του σήμερα, την οποία τη βασανίζει πολύ η έλλειψη σεξουαλικής δραστηριότητας. Σε ό,τι αφορά την πολιτική χωρίς να έχει βαθιά γνώση του θέματος κρατά εκ διαμέτρου αντίθετη στάση από αυτή του συζύγου της. Αυτό και μόνο τους φέρνει σε διαρκή κόντρα.

Η πολύπλευρη κρίση, η πολύπαθη Ελλάδα του σήμερα, η πολιτική, οι έρωτες, τα καλά και κακά παιδιά, σε ένα κωμικό θρίλερ της ζωής των Ελλήνων, με έξυπνες ατάκες και σύγχρονο χιούμορ που κρατά τον θεατή σε εγρήγορση, στηλιτεύει χαρακτήρες- καρικατούρες των σύγχρονων Ελλήνων και θυμίζει πολλά από την καθημερινότητα μας, ή από αυτά που έχουμε ακούσει να συμβαίνουν.

«ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ‘ΡΘΟΥΝΕ ΣΤΙΣ 8…»

Των Αλέξανδρου Ρήγα & Δημήτρη Αποστόλου.

…μια κωμωδία, «αυστηρά» για ενηλίκους!!!…

από τη Θεατρική Ομάδα Οινοφύτων «Δημοσθένης Λιάπης»

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Θεοδώρου

Ντόρα: η Ματούλα Λιάπη… Γιώργος: ο Δημήτρης Θεοδώρου.

Φωτισμοί: Γιώργος Γανώσης – Φωτογραφίες: Γωγώ Θανασάκη.

*Η παράσταση θα παρουσιαστεί στη Χαλκίδα, στο Θέατρο «ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΩΝ», τον Δεκέμβριο 2018 – Ιανουάριο 2019

 

«Ο Γυάλινος Κόσμος»

Η Θεατρική Ομάδα Οινοφύτων «Δημοσθένης Λιάπης» παρουσιάζει ένα από τα κορυφαία έργα του διεθνούς δραματολογίου. Πρόκειται για το «Γυάλινο κόσμο» του Τέννεσση Ουίλλιαμς. Το αυτοβιογραφικό έργο του Αμερικανού δραματουργού του Νότου, έχει ως επίκεντρο, την Αμερική του ‘30. Εκεί, σε μια από τις τόσες ανθρώπινες κυψέλες που «φυτρώνουν σαν εξανθήματα στις κοσμοπλημμυρισμένες αστικές συνοικίες», ζει η οικογένεια Γουίνγκφιλντ. Ο πατέρας, τους έχει εγκαταλείψει για χρόνια κι εκείνοι ζουν σ’ ένα δικό τους “γυάλινο κόσμο”. Η μητέρα – Αμάντα, μια “ξεπεσμένη καλλονή” του Νότου, που συνεχώς καταφεύγει στο ένδοξο παρελθόν και τα ξεφτισμένα μεγαλεία του, ενώ ονειρεύεται ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά της.

Η κόρη – Λώρα, μια εύθραυστη παρουσία, ανάπηρη στο πόδι, που φοβάται τον έξω κόσμο, προτιμώντας για συντροφιά τη συλλογή της από γυάλινα ζωάκια. Ο γιός – Τομ, ένας ονειροπόλος ποιητής που « δραπετεύει» από το σπίτι τα βράδια και  καταφεύγει στα σκοτάδια και στο σινεμά, προκειμένου να βυθιστεί στα όνειρα του. Ο ίδιος ονειρεύεται να φύγει και αυτός όπως ο πατέρας του. Τα λιμνάζοντα νερά της οικογένειας ταράσσει ένας καθ’ όλα φυσιολογικός νεαρός επισκέπτης, από τον έξω κόσμο – ο Τζίμ. Όλη η οικογένεια στρέφει την ελπίδα της σε αυτόν.. Ωστόσο η πραγματικότητα είναι σκληρή. Οι ήρωες δεν είναι ευχαριστημένοι με τη ζωή που κάνουν και ονειρεύονται την αλλαγή της. Επειδή, όμως, δεν είναι εύκολο κάτι τέτοιο έχουν δημιουργήσει έναν «γυάλινο κόσμο» και ζουν μέσα του. Η φυγή στο όνειρο, στην ψευδαίσθηση και στην αναπόληση. Ο φόβος της μοναξιάς και της εγκατάλειψης, γίνεται τελικά, αυτό που οι ήρωες δυσκολεύονται να αποδεχτούν και να  αντιμετωπίσουν: πραγματικότητα. Από τη μια,  το συναίσθημα και τα «θέλω», και από την άλλη το ηθικό, θεσμικό και κοινωνικό «πρέπει». Ο συμβιβασμός είναι αναγκαίος. Η επιβίωση έχει το τίμημά της. Όλα αυτά που αποτελούν χαρακτηριστικά της εποχής μας, είναι και τα συστατικά της πυκνής, μελαγχολικής και υγρής ατμόσφαιρας του αριστουργηματικού έργου, «ο Γυάλινος Κόσμος». Μήπως τελικά δεν είναι εύκολο να ξεφύγει κανείς από την καταπιεστική πραγματικότητα που τον περιβάλλει;;;…

Η απάντηση αφορά τον κάθε θεατή.

«Ο Γυάλινος Κόσμος» του Τέννεσση Ουίλλιαμς

από τη Θεατρική Ομάδα Οινοφύτων «Δημοσθένης Λιάπης»

Απόδοση – Σκηνοθεσία – Σκηνογραφία : Δημήτρης Θεοδώρου

Φωτισμοί : Γιώργος Γανώσης

Φωτογραφίες : Γωγώ Θανασάκη

Παίζουν: Δημήτρης Θεοδώρου, Έλσα Λιάπη, Εβίτα Σοφογιάννη και Ευάγγελος Καρίπης

Έναρξη παραστάσεων: Φεβρουάριος 2019 στο Θεατράκι Οινοφύτων

Για πληροφορίες (ημέρες – ώρες και σημεία παραστάσεων), και για κρατήσεις, μπορείτε να καλείτε στο : 698 67 82 052, στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας : www.dltheater.gr ή/και στη σελίδα στο Facebook: Θεατρική Ομάδα Οινοφύτων Δημοσθένης Λιάπης, όπου μπορείτε να γίνετε μέλη και να ενημερώνεστε για τα έργα της ομάδας.