Συμβαίνει τώρα

Τι μούσι σου ταιριάζει ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου

Πώς θα διαλέξεις τη γενειάδα που σου πάει καλύτερα.

Μπορεί να είναι βολικό να κρύβεις τις λεπτομέρειες που δεν σου αρέσουν στο πρόσωπό σου (π.χ. το στρογγυλεμένο πηγούνι ή το μεγάλο σου μέτωπο), ωστόσο θα μπορούσες και ίσως θα έπρεπε, όλα αυτά να τα χρησιμοποιήσεις για να πετύχεις το ακριβώς αντίθετο ενισχύοντας αυτό που σου αρέσει πάνω σου.

Ο Tanner Hanley, ένας εκ των κορυφαίων μπαρμπέρηδων της Νέας Υόρκης, το λέει, όμως, καλύτερα. «Τα γένια θα πρέπει να τονίζουν τα καλύτερα σου χαρακτηριστικά και όχι να τα κρύβουν». Το κάθε πράγμα όμως με τη σειρά του. «Είναι σημαντικό να ξέρεις το σχήμα του προσώπου σου και μετά μπορείς να βρεις το μούσι ή μουστάκι που είναι κατάλληλο για σένα». Για παράδειγμα αναφέρει ότι ένα πλούσιο μούσι μπορεί να έκανε πιο αρρενωπό τον Jake Gyllenhaal αλλά στους υπόλοιπους να μην ταίριαζε καθόλου. Και καθώς διανύουμε μια εποχή που τα μούσια είναι πλέον αποδεκτά στις περισσότερες δουλειές, υπάρχει ένα κόλπο που πρέπει να τηρείς, ανεξάρτητα του επαγγέλματός σου. Το κλειδί λοιπόν είναι να είσαι πάντα περιποιημένος, λέει ο μπαρμπέρης φίλος μας.

Δες, λοιπόν, τι σχήμα προσώπου έχεις για να καταλάβεις ποιο μούσι σου ταιριάζει.

Οβάλ

Αν έχεις την ευλογία να έχεις γεννηθεί με ένα οβάλ πρόσωπο, όπως ο George Clooney, πρέπει να θεωρείς τον εαυτό σου τυχερό καθώς μπορείς να υιοθετήσεις τα περισσότερα στυλ, από μουστάκι μέχρι μούσι, ακόμα και μακρύ. Απλά φρόντισε να κρατάς απαλή την περιοχή γύρω από τα ζυγωματικά.

Στρογγυλό

Στα στρογγυλά πρόσωπα όπως, αυτό του του Zach Galifianakis, ο στόχος είναι να προσθέσεις μήκος, κρατώντας καθαρές τις πλαϊνές πλευρές. Ένα τέτοιο μούσι ταιριάζει ιδανικά με μαλλιά που έχουν όγκο στο πάνω μέρος και, εννοείται, καθαρό σβέρκο.

Τετραγωνισμένο

Αν το πρόσωπό σου έχει σχήμα σαν αυτό του David Beckham τότε θα σου ταίριαζε ένα κοντό, γεμάτο μούσι, που βοηθά να τονιστεί το τετράγωνο πρόσωπό σου. Γοητευτικό θα ήταν επίσης ένα μουστάκι ή συνδυασμός του με λίγο μουσάκι στο πηγούνι, αλλά μην ξεχνάς σε αυτή την περίπτωση ότι πρέπει να διατηρείς καθαρό τον λαιμό και τη γραμμή γύρω από το σαγόνι.

Διαμάντι

Σε αυτόν τον τύπο προσώπου στόχος είναι να έχεις πάντα τρίχες στο πηγούνι. Θα ταίριαζε ένα κοντό φουλ μούσι ή μουστάκι με λίγο μούσι για να φαίνεται λίγο πιο πλατύ το πηγούνι και να ισορροπεί με τα ζυγωματικά.

Τριγωνικό

Για να δείχνουν ισορροπημένα το μέτωπο και το σαγόνι σου, άσε ένα κοντό μούσι και κράτα καθαρό τον λαιμό και την περιοχή του σαγονιού. Δες πώς το κάνει ο Ryan Gosling και θα καταλάβεις.

 

askmen.com

Comments

0 comments

Ίσως σας ενδιαφέρει

«Βρήκα τον πατέρα μου νεκρό, δεν ήξερα το όνομά μου»

«Βρήκα τον πατέρα μου νεκρό, δεν ήξερα το όνομά μου» 26 Ιουλίου 2021 · ΠΑΣΧΑΛΗΣ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

close