ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ: Αύγουστος 2017

Αύγουστος των εκλείψεων και του ανάδρομου Ερμή

98

Για μεγαλύτερη ακρίβεια στις προβλέψεις, διάβασε εκτός από το Ζώδιο και τον Ωροσκόπο σου 💚

Για να λαμβάνεις την πρόβλεψη του ζωδίου σου με mail κάθε πρωτομηνιά, κάνε εγγραφή ΕΔΩ

ΚΡΙΟΣ

Ένας Αύγουστος γεμάτος εκπλήξεις. Αυτά σου κάνουν οι ανάδρομοι και οι εκλείψεις βλέπεις… Λέμε για ανάδρομους και μιλάμε για τον Ουρανό στο ζώδιό σου κυρίως Κριέ, ο οποίος συνεργάζεται με τις εκλείψεις για να τονώσουν την δημιουργικότητα, τα χαρίσματά σου και φυσικά… το πάθος. Ο θεός Έρωτας με τα βέλη του σε περιμένουν πίσω από κάθε στροφή, παραλία ή ταβερνάκι. Οι πλανήτες μαζί σε καλούν να πάρεις μια γεύση από το νέκταρ της αγάπης και του σεξ. Κάθε δική σου αντίσταση είναι μάταιη. Οι πλανήτες τώρα συνωμοτούν υπέρ της ερωτικής σου ζωής. Όλα καλά εδώ, αλλά όπου ακούς πολλούς ανάδρομους κράτα καλάθι και για τον Ερμή. Στις 13.08 γυρίζει ανάδρομος στην Παρθένο και δίνει μια καλή ευκαιρία να ασχοληθείς με την σωματική σου υγεία. Γνωστά προβλήματα βρίσκουν ευκολότερα αντιμετώπιση (οι εναλλακτικές μέθοδοι φαίνεται να βοηθούν) και είναι καλή περίοδος για τους ετήσιους ελέγχους. Θα μου πεις… Καλοκαιριάτικα θα τρέχω σε ιατρούς κι εξεταστήρια αστρολόγε μου; Είπαμε όμως Κριέ, ο Αυγούστος είναι γεμάτος εκλείψεις κι εκπλήξεις. Προνόησε με τις πρώτες για να γλυτώσεις τις αρνητικές δεύτερες.

 

ΤΑΥΡΟΣ

Έφτασε ο Αύγουστος και μαζί φτάνουν και οι δυο εκλείψεις του στον άξονα της οικογένειας/επαγγέλματος. Έτσι από τη μια υπάρχει μια πίεση η οποία σχετίζεται είτε με το ίδιο το σπίτι, είτε με τα άτομα τα οποία ζουν μέσα σε αυτό κι εσύ αυτό που ζητάς είναι θαλπωρή, ηρεμία και ξεκούραση. Αυτό δε συμβαίνει εύκολα. Οι ανησυχίες πολλές, το μέλλον φαίνεται να πιέζει, ενώ στο παρόν αισθάνεσαι ατελής για τις καταστάσεις. Ναι, οι εκλείψεις έχουν τον τρόπο τους να εντείνουν τέτοιες καταστάσεις. Αλλά και τα επαγγελματικά που ανέφερα δεν είναι ευκολότερα, καθώς η καριέρα σου δημιουργεί άγχος και καλείσαι να αντιμετωπίσεις σημαντικά φιλοσοφικά ερωτήματα του τύπου «τι κάνω;», «αξίζει;», «μπορώ;». Ο μήνας πιέζει και σε καλώ να μην ενθουσιαστείς με καινούργιες επαγγελματικές προτάσεις (είναι και ανάδρομος ο Ερμής βλέπεις). Να έχεις στο μυαλό πως καθώς το άγχος κυριαρχεί είναι εύκολο να φορτωθείς παραπανίσια κιλά και πως ειδικά σε περιόδους εκλείψεων καλό είναι να μην αμελείς την υγεία σου. Τέλος, επειδή το Καλοκαίρι δεν τελειώνει επειδή ήρθαν δυο εκλείψεις και κάτι ανάδρομοι, να θυμάσαι πως μια βόλτα στη παραλία και μια αναβολή των σημαντικών αποφάσεων είναι εξίσου δικαιολογημένα έως και απαιτούμενα.

 

ΔΙΔΥΜΟΙ

Αύγουστος του ανάδρομου κυβερνήτη σου Ερμή και των εκλείψεων αν και τα εμπόδια τα δημιουργεί κυρίως ο πρώτος με τις γνωστές του εκφράσεις. Ξέρεις τώρα… δυσκολίες, καθυστερήσεις, αλλαγή σχεδίων. Οι δυο εκλείψεις αντίθετα, μια Σελήνης (07/08) και μια Ηλιακή (21/08), σε βάζουν σε κίνηση, αυξάνοντας την εγγενή τάση σου για επικοινωνία, γνώσεις και παρέες. Είναι άλλωστε Αύγουστος όπως είπαμε. Τι καλύτερο από το να διασκεδάσεις με φίλους, να ανταλλάξεις ιδέες και να κάνεις όνειρα για το μέλλον; Να διευρύνεις τις γνωριμίες και την εμπειρία. Να ταξιδέψεις και να ονειρευτείς. Όλα πηγαίνουν καλύτερα και αυτό αντικατοπτρίζεται και με την επιστροφή του Κρόνου σε ορθή πορεία στον Τοξότη. Πολλοί θα το αμελήσουν όπως αμελούν επίσης και την αναδρόμηση του Ουρανού, και τα δυο όμως φαίνεται να σε επηρεάζουν αρκετά. Όπως συχνά άλλωστε συμβαίνει, τους Διδύμους δεν αγγίζουν τα τετριμμένα αλλά τα πιο… ιδιαίτερα. Κρόνος και Ουρανός (ειδικά για τους γεννημένους το τρίτο δεκαήμερο) ισορροπούν τις σχέσεις σου. Οι φιλικές επαφές αποκτούν μεγαλύτερο νόημα και ισχυροποιούνται, ενώ οι συντροφικές σου εξελίσσονται  την ώρα που κάνουν το ίδιο ακριβώς σε εσένα.

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος 3 φορές τον χρόνο και στις 13.08 ξεκινάει η δεύτερη για φέτος. Το πρόβλημα όμως δεν είναι ο ανάδρομος Ερμής αυτός καθ’ αυτός αλλά το ότι σχεδόν για όλο τον Αύγουστο σχηματίζει αντίθεση με τον Ποσειδώνα από τους Ιχθύες. Μια ολοκληρωμένη αντίθεση αφού οι πλανήτες όχι μόνο βρίσκονται σε απόσταση 180 μοιρών μεταξύ τους αλλά και οι ίδιες τους οι ποιότητες και ακόμα και τα ζώδια τα οποία βρίσκονται και κυβερνούν, είναι επίσης εντελώς αντίθετα. Άρα προσοχή Καρκίνε γιατί αυτόν τον μήνα υπάρχει μια ομίχλη στο μυαλό, μπερδέματα στη σκέψη και είναι εύκολο να πέσεις σε παγίδες ή να σε εξαπατήσουν. Η επικοινωνία δυσκολεύει αφού δεν σε καταλαβαίνουν όπως ήλπιζες και χρειάζεται να προσπαθήσεις ώστε να ξεχωρίσεις την αλήθεια από το ψέμα. Οι καβουρίσιες σου κεραίες ανοιχτές και για οποιαδήποτε καθυστέρηση. Προσπάθησε πάντως να αφήσεις τις μεγάλες αποφάσεις για μετά τις 10 Σεπτεμβρίου. Παραλίγο να ξεχάσω τις εκλείψεις που μπορούν είτε να σου γεμίσουν, είτε να σου αδειάσουν το πορτοφόλι. Η σύνοδος Άρη – Ήλιου ζητά το αντίθετο από τον ανάδρομο Ερμή, θέλει κίνηση κι αποφάσεις ΤΩΡΑ! Εσύ πάντως καλύτερα να σκέφτεσαι δυο και τρεις φορές και να αφήσεις για λίγο τους παρορμητισμούς στην άκρη.

 

ΛΕΩΝ

Αύγουστος, ο μήνας του Λέοντα, ο μήνας των γενεθλίων για τους περισσότερους. Κι ενώ αυτό θα είχε τα θετικά του άλλοτε, τώρα σημαίνει πως έρχεται έκλειψη Ηλίου στο ζώδιό σου κι έκλειψη Σελήνης στο απέναντί σου ζώδιο, εκείνο που κυβερνά τους Άλλους, τις σχέσεις. Εδώ που τα λέμε οι εκλείψεις δεν φέρνουν την καταστροφή. Αντίθετα παρουσιάζουν ευκαιρίες για αλλαγή, μια αλλαγή που σίγουρα έχεις ανάγκη. Ειδικά σε ότι αφορά τον κύκλο σου, τις συντροφικές επαφές και το που εκείνες οδηγούν. Την ώρα που η Καλοκαιρινή μελαγχολία σε έχει ήδη επηρεάσει, ο Άρης στο ζώδιό σου προσπαθεί να δώσει νεύρο, κίνηση και θάρρος. Πράγμα θετικό γιατί εμμένοντας στο παλιό, το σκονισμένο παρελθόν καμία πρόοδος δεν έρχεται. Η στασιμότητα αν δε βοηθά τους άλλους μία, εσένα σου κάνει 10 φορές κακό. Οπότε Λιοντάρι αξιοποίησε τις εκλείψεις για να βάλεις μια τελεία σε τοξικές σχέσεις δίχως να περιμένεις άλλο, τέλος σε ότι σκούριασε και πλώρη για τα όνειρα και τις φιλοδοξίες σου. Άλλαξε εσύ, εσωτερικά και θα ακολουθήσει η αλλαγή κατοικίας, η καλύτερη σχέση, η κερδοφόρα δουλειά και η αισιοδοξία.

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Σε περίπτωση που δεν έμαθες τα νέα, ο Ερμής -ο κυβερνήτης σου δηλαδή– γυρίζει ανάδρομος στις 13.08 και μάλιστα στο ζώδιό σου. Κι εντάξει, ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος 3 φορές τον χρόνο, δεν είναι δα κάτι που δεν έχεις μάθει να διαχειρίζεσαι. Όμως τώρα, λόγω και της ανάδρομης κίνησής του, σχηματίζει σχεδόν όλο τον μήνα αντίθεση με τον Ποσειδώνα από τους Ιχθύες – ο οποίος παρεμπιπτόντως – είναι κι εκείνος στο ζώδιο που κυβερνά. Οι δυο αυτοί πλανήτες διαθέτουν εντελώς αντιδιαμετρική ποιότητα. Ο Ερμής διαθέτει λογική, πρακτικότητα και ρεαλισμό, ενώ ο Ποσειδώνας βάζει μπροστά την δημιουργικότητα, το ένστικτο και τον ιδεαλισμό. Τώρα έρχονται σε ρήξη και μάλιστα την ώρα που ο Ερμής καταπονείται με την αναδρόμησή του. Οπότε πρόσεξε Παρθένε γιατί είναι εύκολο να εξαπατηθείς, να πέσεις σε παγίδες και να πάρεις λάθος αποφάσεις. Υπάρχει μια δυσκολία στο να συγκεντρωθείς και να εκφράσεις όσα σκέφτεσαι ή νιώθεις. Κοινώς – δύσκολα θα σε καταλαβαίνουν.

ΥΓ. τι; και εκλείψεις τον Αύγουστο; Ναι, αλλά σε βοηθούν να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου και βλέπεις τελικά πως ίσως η ευφυία να μην απέχει και τόοοσο από την διαίσθηση.

 

ΖΥΓΟΣ

Ο Αύγουστος εν συντομία; Τυχερός μήνας με ευκαιρίες για τους Ζυγούς. Ναι, αυτό φαίνεται αρκετά ελπιδοφόρο μετά από όσα έχεις περάσει, αλλά ας μη ξεχνάμε πως ο μήνας περιέχει επίσης έναν ανάδρομο Ερμή μετά τις 13/08. Οπότε αξίζει να θυμάσαι πως οποιαδήποτε σημαντική απόφαση, καλό είναι να την αναβάλεις για τον Σεπτέμβρη. Αυτό δεν αποτελεί μεγάλο πρόβλημα, καθώς ο Αυγούστος είναι κατεξοχήν μήνας διακοπών. Ποιος θέλει να παίρνει αποφάσεις καλοκαιριάτικα; Οικονομικά ο μήνας πάντως είναι όντως τυχερός και αυτό αρκεί για να σου φτιάξει τη διάθεση. Ερωτικά επίσης φαίνεται αρκετά ευνοϊκός, ακόμα και οι δυο εκλείψεις είναι ικανές να σου προσφέρουν μια νέα γνωριμία, έναν νέο ερωτικό σύντροφο. Εάν είσαι ήδη σε σχέση, κάνετε σχέδια μαζί και το μέλλον φαίνεται αρκετά επιτυχημένο. Η Αγάπη σου «πάει» και οι εκλείψεις είναι εδώ να στο υπενθυμίσουν.

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο μήνας δεν αστειεύεται. Φέρνει δυο εκλείψεις, δυο αναδρόμους και όλα σε επηρεάζουν άμεσα. Ο Αύγουστος έχει να κάνει με την κοινωνική σου ζωή. Είτε αυτή ονομάζεται γάμος, οικογένεια είτε καριέρα θα μπλέκεται συνέχεια με την προσωπική σου. Η έννοια της βαθύτερης δέσμευσης με ένα άτομο και κατ’ επέκταση με το μέλλον είναι πολύ έντονη για αρκετούς ομοζώδιούς σου και χρειάζεται σίγουρα ψυχραιμία. Αρκετές φορές το μυαλό σου τείνει να προτρέχει χτίζοντας σενάρια λογαριάζοντας χωρίς τον ξενοδόχο, πορτοφόλι, σύντροφο. Τις περιόδους με ανάδρομο Ερμή (13/09 – 05/09) καλό είναι να αποφεύγονται σημαντικές αποφάσεις, πόσο μάλλον τώρα που ο Αύγουστος κρύβει μέσα του μια μοναξιά, μια μελαγχολία. Και σε παρακαλώ Σκορπιέ – άκου το ένστικτό σου! Θα είχες γλιτώσει πολλά αν εξαρχής του έδινες περισσότερη βάση και το συνυπολόγιζες με την αδιαμφισβήτητη υψηλή ευφυία σου. Ο μήνας έχει επίσης την Αφροδίτη στον φιλικό Καρκίνο, κάτι που σημαίνει απλά και όμορφα: διακοπές, ξεκούραση, μπάνια. Όλα θα είναι καλύτερα όσο λιγότερο ανησυχείς. Τότε μόνο η τύχη ενεργοποιείται κι αξιοποιείται.

 

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ας μιλήσουμε για τις εκλείψεις καθώς τις περιτριγυρίζει αρκετός φόβος. Μια Σελήνης και μα Ηλιακή κι εσύ όχι απλώς τίποτα δεν έχεις να θορυβηθείς, αντίθετα οι εκλείψεις είναι εδώ να σε βοηθήσουν. Φέρνουν ταξίδια, διακοπές, εύνοια σε σπουδές και σχέσεις. Τέλεια! Ας μιλήσουμε και για τον ανάδρομο Ερμή ο οποίος προκαλεί επίσης μια ανησυχία μετά τις 13/08. Με μότο ανάδρομος είναι… θα περάσει, γνώριζε πως θα προκαλέσει καθυστερήσεις και αναβολές σε ζητήματα καριέρας, όμως όλα λύνονται από τις 05/09 κι έπειτα που επιστρέφει ορθόδρομος. Δε χρειάζεται να βιαστείς – είναι σοφότερο να επιτρέψεις την φυσική ροή να κυλήσει, και θα έρθει ο καιρός αντίστοιχα των απότομων και άμεσων αλλαγών, αλλά αργότερα. Σημαντικό Τοξότη είναι η επιστροφή του Κρόνου σε ορθή πορεία στο ζώδιό σου που όμως επισκιάζεται από ανάδρομους και εκλείψεις. Κανείς δε μιλάει για τον Κρόνο που όμως τόσο καιρό στο ζώδιό σου (εδώ και δυο χρόνια) και από τα τέλη του 2012 πίσω από τη πλάτη σου τότε να βάζει τρικλοποδιές – ξέρεις πως δεν είναι εύκολη υπόθεση. Μπορεί να χρειάζεται να περιμένεις έως το τέλος της χρονιάς για να τον αποτινάξεις, αλλά για την ώρα σε αφήνει να πάρεις μιαν ανάσα. Ακόμα καλύτερα νέα του μήνα η Αφροδίτη στον Καρκίνο ευνοεί οικονομικά και θερμαίνει την σεξουαλική σου ζωή.

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Μεγάλη η επιρροή της Αφροδίτης κατά τον Αύγουστο η οποία υπόσχεται εύνοια στον έρωτα και στον γάμο. Ο μήνας ενδείκνυται για τη βελτίωση της σχέσης σου, για να βρουν νέο ταίρι οι singles ή ακόμα και για κάποια επανασύνδεση, δεδομένου και του ανάδρομου Ερμή από 13/08. Αξίζει βέβαια να θυμόμαστε πως η Αφροδίτη δεν είναι δα και κανα πρότυπο ηθικής. Μπορεί να ξέρει από φλερτ αλλά δε θα διστάσει να φέρει πειρασμούς ακόμα και στους ήδη δεσμευμένους. Προσοχή να μην μπλέξεις εργασία κι έρωτα. Άλλο πράγμα να ανεβάσεις την αυτοπεποίθησή σου και διαφορετικό το να ενδώσεις σε κάτι που δεν επιζητάς πραγματικά. Εκτός των περι Αφροδίτης όμως, ο Αύγουστος έχει έντονο το στοιχείο του χρήματος ενσωματωμένο, λόγο και των δυο εκλείψεων. Μια Σελήνης και μια Ηλιακή στους οίκους των οικονομικών. Μαζί και με τον Άρη από το πύρινο Λιοντάρι, είναι εύκολο να παρασυρθείς σε κάθε είδους πρωτοβουλίες και βιασύνες. Όμως να ξέρεις πως με ανάδρομο Ερμή δεν παίρνουμε ξαφνικές αποφάσεις γιατί τείνουν να μας βγαίνουν σε κακό (και προσέχουμε στην οδήγηση, ναι; ), χρειάζεται γενικά να ζυγίζεις τις σκέψεις και τις αποφάσεις σου.

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η Πανσέληνος και Σεληνιακή έκλειψη στις 07 Αυγούστου συμβαίνει με τη Σελήνη στο ζώδιό σου και σηματοδοτεί μια νέα αρχή. Σίγουρα από ξεκινήματα άλλο τίποτα το τελευταίο έτος αλλά τώρα αυτό που φέρνει η έκλειψη είναι διαφορετικό. Βλέπεις, οι εκλείψεις πάνε πάντα κατά ζεύγη κι έτσι ενώνει τις δυνάμεις της με την έκλειψη Ηλίου στις 21.08 κι έτσι διακρίνεται ξεκάθαρα ένα μοτίβο που έχει να κάνει με τις σχέσεις σου. Και όχι, δε μιλάει για απώλειες, απογοητεύσεις και χωρισμούς. Αυτά μας τελείωσαν, ειδικά τώρα που ο Κρόνος επιστρέφει σε ορθή πορεία. Μιλάει για νέες γνωριμίες, φιλίες και συντροφικές σχέσεις. Οι εκλείψεις υπονοούν στήριγμα, σημαίνουν πάθος που σε οδηγεί κι ένστικτα πρωτόγονα και σωματικά τα οποία καλοδέχεσαι ενώ αφήνεις να σε κατευθύνουν. Το θάρρος αυξάνεται και σε βοηθάει σε σχέσεις και καριέρα. Προσοχή μόνο με τον ανάδρομο Ερμή μετά τις 13/08, έχει τη τάση να προκαλεί καθυστερήσεις και οδυνηρές αναμνήσεις. Ελπίζω να μην επιτρέψεις καλοκαιριάτικα να σε εξουσιάσουν, αντίθετα να επικεντρωθείς στο τώρα και στο έπειτα. Αααα και προσοχή με τις σπατάλες καλοκαιριάτικα – εντάξει; Άλλο να ξοδεύουμε όταν παρουσιάζονται απρόοπτα κι άλλο αυτά να δημιουργούνται επειδή εμείς ξοδεύουμε.

 

ΙΧΘΥΕΣ

Ακούει ο Ιχθύς Αύγουστο και το μυαλό του πάει σε παραλίες, διακοπές, χαλάρωση κι έρωτα. Έλα όμως που ο τωρινός Αύγουστος αντ’ αυτών έχει ανάδρομο Ουρανό (από 03/08), ανάδρομο Ερμή (από 13/08) και δυο εκλείψεις. Φαντάζει τρομακτικό; Ευτυχώς δεν είναι και τόσο. Επαγγελματικά ο μήνας παρέχει ευκαιρίες αφού οι εκλείψεις είναι περισσότερο επιβοηθητικές παρά βλάπτουν. Η καριέρα ενεργοποιείται και ευνοείται μάλιστα με το τρίγωνο του Άρη – Κρόνου, οι επιτυχίες δεν λείπουν. Βγάζεις χρήματα, κάνεις σχέδια και η φήμη σου παίρνει τα πάνω της. Προσοχή χρειάζεται η υγεία και η φυσική σου κατάσταση, γιατί ο Άρης στον Λέοντα μαζί με τις δυο εκλείψεις δίνουν ξεκάθαρο μήνυμα πως το σώμα σου χρειάζεται φροντίδα. Ερωτικά ο ανάδρομος Ερμής στο απέναντί σου ζώδιο προκαλεί ορισμένες άβολες καταστάσεις και φέρνει στην επιφάνεια συναισθήματα ή και ανθρώπους με τα οποία νόμιζες πως είχες ξεμπερδέψει. Παρά τους καύσωνες πάντως, υπάρχει ένα αεράκι ερωτισμού για τους απανταχού Ιχθύες, εκμεταλλεύσου το άφοβα!

 

-Φαίδρα 1 Αυγούστου 2017

Οι προβλέψεις αυτές πρέπει να θεωρούνται απλά μετάφραση των θέσεων των πλανητών. Σε καμία περίπτωση οι προβλέψεις του AstrologyHat δεν αποτελούν νόμιμες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε προσωπικό ή επιχειρηματικό επίπεδο ή κάποιου είδους καθοδήγηση, διάγνωση ή βοήθεια σε κανένα επίπεδο.

 

Αγάπη & Φως,

Φαίδρα