Λατρεύεις μεν τις μακαρονάδες αλλά τις στερείσαι ειδικά αν κάνεις δίαιτα. Υπάρχει όμως τρόπος να απολαύεις τα αγαπημένα σου spaghetti χωρίς τύψεις μιας και μπορείς και τώρα αμέσως να φτιάξεις μια light συνταγή, νόστιμη και λαχταριστή αλλά με ελάχιστες θερμίδες. Με λαχανικά, γαρίδες ή με παντζάρια που έχουν μεγάλη θρεπτική αξία χωρίς να παχαίνουν.
Στη συνέχεια θα δεις τέσσερις εύκολες light συνταγές για spaghetti. Θα χρειαστείς φρέσκα λαχανικά της εποχής αλλά και ντομάτες που θα χαρίσουν μοναδική γεύση στη μακαρονάδα σου.
Spaghetti με γαρίδες και σπανάκι
Θα χρειαστείς:
- 3 μεγάλες ντομάτες ώριμες τριμμένες
Εκτέλεση
- Κρατάς το κέλυφος και τα κεφάλια από τις γαρίδες
- Ρίχνεις αλάτι και πιπέρι στις καθαρισμένες και τις αφήνεις στο τρυπητό
- Γεμίζεις μια κατσαρόλα με νερό και βράζεις τα κεφάλια και τα κελύφη για 20 περίπου λεπτά
- Κρατάς το ζωμό και τον σουρώνεις
- Το ρίχνεις σε μια καθαρή κατσαρόλα, προσθέτεις νερό και τα μακαρόνια
- Τα βράζεις ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας
- Τα σουρώνεις
- Σε ένα βαθύ και μεγάλο τηγάνι σοτάρεις τα κρεμμύδια αρχικά και στη συνέχεια το σπανάκι για 3 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει
- Προσθέτεις την φρέσκια ντομάτα και αφήνεις τη σάλτσα να βράσει για 7 λεπτά
- Ρίχνεις τις γαρίδες και ανακατεύεις για 1-2 λεπτά
- Προσθέτεις τον άνηθο και τα ζυμαρικά
- Ανακατεύεις καλά και σερβίρεις.
Spaghetti από παντζάρια
- 250 γρ. ζυμαρικά από παντζάρι
- 100 γρ. τριμμένη vegan φέτα
- 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 1/2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1/2 κιλό παντζάρια
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα με νερό βράζεις τα καθαρισμένα από το πράσινο μέρος παντζάρια για 20 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν
-
Σε μια δεύτερη κατσαρόλα με νερό βράζεις τα ζυμαρικά ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας
-
Κρατάς 3 κ.σ. από νερό
-
Ρίχνεις στο μπλέντερ τα παντζάρια, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το σκόρδο και χτυπάς καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα
-
Αν χρειαστεί προσθέτεις λίγο νερό από τα ζυμαρικά
- Σε ένα ρίχνεις την τριμμένη φέτα, το χυμό λεμονιού και τον άνηθο και τα ανακατεύεις καλά
-
Προσθέτεις την σάλτσα παντζαριού στα μακαρόνια και ανακατεύεις καλά
-
Σερβίρεις και ρίχνεις από πάνω το το μείγμα με τη φέτα
Spaghetti με φρέσκια ντομάτα και γιαούρτι
Θα χρειαστείς:
- 1 πακέτο spaghetti (κατά προτίμηση ολικής άλεσης(
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3-4 μεγάλες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
- 100 ml κόκκινο κρασί
- 1/2 κουταλιά αποξηραμένη ρίγανη
- 3-4 κ.σ. γιαούρτι με 2 % λιπαρά
Εκτέλεση
- Ρίχνεις λάδι σε τηγάνι και σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά
- Προσθέτεις τις ντομάτες, το κρασί, τη ρίγανη
- Ανακατεύεις καλά και αφήνεις τη σάλτσα να βράσει για 10 λεπτά
- Σε μια κατσαρόλα με νερό βράζεις τα ζυμαρικά ακολουθώντας της οδηγίες της συσκευασίας
- Τα σουρώνεις και σερβίρεις προσθέτοντας τη σάλτσα και το γιαούρτι.
Spaghetti με φρέσκα λαχανικά
Θα χρειαστείς:
- 1 πακέτο spaghetti oλικής Αλέσεως
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
- 1 ματσάκι σπαράγγια χοντροκομμένα
- 2 κίτρινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
- 2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε κύβους κομμένα στη μέση
- 10 φύλλα φρέσκου βασιλικού κομμένα
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνεις νερό και βράζεις τα μακαρόνια ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας
- Ρίχνεις σε ένα μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρεις το σκόρδο για 1-2 λεπτά
- Προσθέτεις το κρεμμύδι, τα κολοκύθια και τα σπαράγγια
- Τα αφήνεις για 5 λεπτά ανακατεύοντας και ρίχνεις τη ντομάτα και τις πιπεριές
- Ανακατεύεις για 2 λεπτά
- Σουρώνεις τα μακαρόνια και τα ρίχνεις στο τηγάνι
- Τα ανακατεύεις, σερβίρεις και προσθέτεις βασιλικό.