Τα γιουβαρλάκια είναι ένα από τα αγαπημένα, παραδοσιακά πιάτα της Ελληνικής οικογένειας και θα τα φτιάξεις εύκολα και μέσα σε μία περίπου ώρα.
Συστατικά
- 1/2 φλ. ρύζι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4-5 κλωνάρια δυόσμο ψιλοκομμένο
- 4-5 κλωνάρια άνηθο ψιλοκομμένο
- 5 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένος
- 1 αυγό
- 1 καρότο κομμένο σε μικρούς κύβους
- 1 φύλλο δάφνης
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για το αυγολέμονο θα χρειαστείς
- 1 κ. σ. κορν φλάουρ
- χυμός από 2 λεμόνια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίχνεις σε ένα μπολ τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι, τα μυρωδικά, το αυγό, αλάτι, πιπέρι και 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Ανακατεύσεις καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
- Πλάθεις τα γιουβαρλάκια
- Γεμίζεις την κατσαρόλα με νερό που φτάνει λίγο κάτω από το μέσο της
- Όταν αρχίσει να βράζει ρίχνεις το καρότο, τη δάφνη και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα αφήνεις να βράσουν 2-3 λεπτά
- Με μια κουτάλα τοποθετείς τα γιουβαρλάκια στην κατσαρόλα ένα-ένα
- Αφαιρείς τον αφρό που εμφανίζεται στην κορυφή μέχρι να καθαρίσει εντελώς
- Χαμηλώνεις την φωτιά και αφήνεις το φαγητό να βράσει για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα γιουβαρλάκια
- Ρίχνεις σε ένα μπολ το κορν φλάουρ και το χυμό λεμονιού και ανακατεύεις καλά.
- Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάς μόνο τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
- Σε ένα τρίτο χτυπάς μόνο τους κρόκους.
- Ρίχνεις το μείγμα με το λεμόνι και το κορν φλάουρ στους κρόκους των αυγών και ανακατεύεις
- Προσθέτεις τα ασπράδια και ανακατεύεις επίσης πολύ καλά
- Παίρνεις 2-3 φορές ζωμό από την κατσαρόλα με τη μεγάλη κουτάλα και το ρίχνεις στο αυγολέμονο σιγά-σιγά.
- Τέλος πιάνεις τα χερούλια της κατσαρόλας και την κινείς ώστε να πάει το αυγολέμονο παντού
- Σερβίρεις στολίζοντας το πιάτο με μερικά φύλλα βασιλικό ή δυόσμο.