Ένα πιάτο που λατρεύουν σχεδόν όλοι κατάλληλο τόσο για τις καθημερινές όσο και για το weekend. Εύκολο, γρήγορο και γευστικό.
Συστατικά
- ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 80γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
- 4 κ. σ. μαϊντανό
- 1 κ. γλ. ρίγανη
- λίγο δυόσμο ξερό
- 1 αβγό
- 1 κ. σ. ξίδι
- ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Γεμίζεις ένα μεγάλο μπολ με νερό και βάζει το ψωμί να μουλιάσει
- Το στραγγίζεις καλά
- Ρίχνεις στο multi το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα πολτοποιείς
- Παίρνεις τον κιμά, προσθέτεις το πολτοποιημένο μείγμα και ζυμώνεις πολύ καλά
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200οC
- Βάζεις σε ένα μεγάλο ταψί τις πατάτες
- Ρίχνεις το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεις να πάνε παντού
- Τις καλύπτεις με αλουμινόχαρτο και τις αφήνεις να ψηθούν για 40-45 λεπτά
- Πλάθεις τα μπιφτέκια και τα τοποθετείς ανάμεσα στις πατάτες και αφήνεις να ψηθούν για μισή ακόμη ώρα